El Borbó i la banda del Suprem

"L'autogovern de Catalunya, en termes històrics, només ha progressat en els moments de fallida del sistema institucional madrileny"

La República Catalana que va proclamar Francesc Macià va durar tres dies. Just el temps que va necessitar l'Estat espanyol per recompondre's, ni que fos precàriament, i passar d'una monarquia corrupta, violenta i immoral a una República que, en principi, obria un nou horitzó democràtic. Al cap de vuit anys, la dreta espanyola ho havia destruit tot. Va ser a costa de centenars de milers de morts i d'un exili massiu. No els va importar. Josep Tarradellas no va poder tornar de l'exili fins quatre dècades més tard, en el següent canvi de règim.

 

El cas és que l'autogovern de Catalunya, en termes històrics, només ha progressat en els moments de fallida del sistema institucional madrileny. L'anàlisi a fer, per tant, ha de partir d'una determinació correcta d'en quina fase estem del règim del 78. D'entrada, una constatació a fer: Les actuals institucions espanyoles són irreformables. Per més que s'escoltin clarament els grinyols del funcionament Tribunal Suprem o de la mateixa monarquia, no hi haurà canvis. Ni tan sols adaptacions. Qualsevol plantejament de reforma serà blasmat i bloquejat immediatament i els que hagin fet la proposta seran -com a mínim- insultats.

 

Aquesta esclerosi política és, justament, la que farà caure el sistema. I la que oferirà una nova oportunitat a la societat catalana, que ha de continuar percutint contra les bases d'aquest règim corrupte i agressiu. La proa està encarada, amb Felip VIè i la banda del Suprem com a objectius prioritaris. Ells no han guanyat res, només estan resistint.
Comentaris
¿Falta mucho, papá?
Entretant el conseller Buch es fa amb els elements més reaccionaris dels mossos per erosionar els CDR i l'entorn de la Cup tan sols per interessos partidistes que acabarem pagant tots. En això dono la raó a la Cup. Tothom els demana Unitat!. Però les Cup, no sembla que vulguin caure en el parany en que antany va caure Erc amb el tripartit, en van sortir escaldats. Molts indepes encara creuen que tenen un as a la màniga, però el 27O va ser una derrota i les Cup els únic que actuen en conseqüència
Un comentari
Què va proclamar realment Macià: "Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com Estat integrant de la Federació ibèrica". Federació ibèrica (?) que només estava en la ment de Macià. Aquesta república proclamada no es va fer efectiva encara que Macià va formar un govern. La visita de tres ministres del govern republicà central (provisional en aquells dies) van convèncer a Macià de dissoldre la seva república.
Joaquim
Espanya és irreformable i això afecta als catalans i als espanyols. Molta gent viuen en la ignorància, precisament perquè el règim del 78 s'encarrega d'anestesiar mediàticament les ments.
Montgat
Tío Salvador et veig últimament una mica obsessionat amb el rei? Alguns tensió sexual no resolta?et molaba queen i no vas anar a cap concert? T'agrada posar-te corona i no pots dir-ho?
Grasias Salvadó
Dons, quin articla, dons, mes bo, dons Salvadó. Tu veus la realitat, dons, milló que ningú, dons, aveura si et fan cas els pulitics, dons. Moltisimas grasias Salvadó
Joan
Espanya és irreformable perquè està mal dissenyada des de fa segles. Mentre s'entesti a tenir la capital a Madrid, un cau de lladres aprofitats i especuladors, lluny de l'economia real, no hi ha res a fer.
Al "Montgat" (tal vegada coronel H. de P. Baena)
Piensa el ladrón que todos son de su condición: trenca la guardiola i ves-te'n de putes
Nuria de Mexic
L´analisi es bo, pero la proposta esta equivocada. Quan Mexic va començar a lluitar per l´independencia van passar 10 anys fins que es guanyes i es declarès. Pero no es va avançar fins que es va independitzar emocionalment, o sigui van deixar de tenir l`horitzò a Madrid. Es veritat que Espanya es l`Estat i te el poder, pero la llibertat vindrà quan guanyem internacionalment. Deixeu de mirar Madrid ¡¡¡ Perque no s`uneixen tots els pobles que tenen dret a l`autodeterminacio i no els deixen ?
Nuria de Mexic
La independencia de les possessions espanyoles a Amercia es va poder assolir perque varen er molts focus de rebel.lio i molts paisos els que es van alçar. Un de sol no hauria pogut contra Espanya. Es clar que es donava la premisa que diu Cot: Espanya estava cap per vall despres de la invasio francesa i la caiguda de la monarquia, Era un moment de cris i es va saber aprofitar, pero deixant de mirar Madrid.
Tress
Desespera que Ñ tot i que està tant i tant i tant malament, que tots sabem que està reprovada, desprestigiada, etc. Encara pugui tant amb nosaltres Desespera, francament

envia el comentari