Franquistes en formol

"Que existeixin partits com Vox evidencia que una cosmovisió falangista de la vida s’ha anat traspassant de generació a generació fins als nostres dies"

Zelosament i intentant que la seva memòria no s’esvaís per culpa dels nous aires de la Transició, el pare del franctirador de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez i que els Mossos han caçat recentment es va endur a casa seva, un cop va deixar de ser alcalde de Rubí, un bust del dictador Francisco Franco que formava part del decorat de l’ajuntament. És fàcil imaginar-se el senyor, amb aquell aspecte de falangista gris i trist, tot enfurrunyat, carregant a les seves pròpies espatlles la peça esmerçant tota l’energia que li hauria permès la indignació de veure el país trasmudant-se d’una dictadura recalcitrant en una democràcia en vies de desenvolupament.

 

El règim s’hauria desfet, però a casa, privadament, l’efígie del dictador Franco hauria romàs intacta, convertint-se en objecte de veneració pel seu fidel zelador. Un guardià de l’essència falangista que s’hauria encarregat d’instruir els petits de la casa perquè no deixessin de contemplar amb admiració aquella figura i tot el que representava.

 

Han hagut de passar 40 anys perquè un president del govern espanyol hagi decidit moure fitxa i anunciar que les restes de l’home que va enviar milers d’ànimes a fosses comunes sortirien del Valle de los Caídos i acabar amb el fet que la tomba sigui un centre de pelegrinatge pels seus admiradors. Milers de persones com els Murillo de Rubí han viscut tots aquests anys vetllant pel record de l’herència franquista.

 

Que existeixin partits com Vox evidencia que, de pares a fills, una cosmovisió falangista de la vida s’ha anat traspassant de generació a generació fins als nostres dies. I el més preocupant és que no disposem de la certesa suficient per dir que aquest traspàs de pares a fills s’hagi estroncat. Més aviat el contrari, tenint en compte que els oracles electorals pronostiquen que el partit feixista guanyarà representació parlamentaria en les properes eleccions generals.
Comentaris
Fat Boy
Aixo no importa, el que importa es que el socialime i part dels comunistes han estat arrossegats al costat del feixisme. No estaven contra la dictadura sino a favor d'ampliar l'oligarquia. Aqui es on plora la criatura, sino de que aquests farien la viu-viu.
Ramon
L'antifranquisme progre aconseguirà, ja està passant, una clamorosa rehabilitació popular del franquisme.
Alguna cosa no va bé al teu article, Guerrero
Sense negar l'evidència que Vox és un partit molt i molt de dretes cal no oblidar que va ser gent de Vox qui va denunciar l'exaltat de Rubí. Aquest fet hauria de fer-te reformular algunes qüestions que dónes per bones sense més. Tot això sense comptar els intents falangistes, al seu moment, d'atemptar contra la vida d'en Franco.
Faltaria saber perquè els de Vox varen denunciar al Rambo de Rubí, i com ho sabien...potser amb hi havia mes gent involucrada de aquest grup, o no...però coneixent el percal, no me'n refiaria gens dels de Vox. Una flor no fa estiu..
Al autor
Y todo gracias a traidores como tú.....los separatas, los bildu, los podemos, comunistas y el partido PS(sin la o y la e)...ea!, ahí tenéis vuestro legado.....

envia el comentari