Senyora Europa, aquest nen m’ha pegat

"Igual que descobreixes un bon dia que els reis són els pares, acabarem descobrint que la independència som nosaltres"

N’esperàvem i n’esperem tant, d’Europa... Ara fa un any, Europa era la gran esperança: d’allí havia de sorgir un missatge de comprensió envers les aspiracions catalanes. Una trucada, un tuit, unes ambigües declaracions a la premsa, un oracle críptic... La resposta va ser silenci i més silenci. I no va canviar ni després que enviessin la policia paramilitar a apallissar a tort i a dret per crear un clima de pànic, de terror. Algú va fer una trucada des de la llunyana Europa aquell primer d’octubre, a migdia? Merkel? Vés a saber. Volem creure que sí, però és un acte de fe a cegues.

 

D’Europa (entenguem-la com les institucions europees, no les societats ni els estats) només n’arriba un silenci educat i incòmode. Però seguim mirant cap allà, a veure si emet algun senyal... Per exemple, el cas Otegi, que més aviat diria que no ens convé gaire com a referent. Ell ha obtingut, anys després de passar per la presó, una reparació moral. Molt interessant com a judici a la justícia espanyola, a les seves trampes, als seus abusos, però molt poc efectiva. Als que porten el timó de la judicatura espanyola i l’han convertit en una mena de «cortijo» de classe i de casta, la sentència europea els sona a música celestial. Aquesta i les que vinguin en el futur.

 

Si han estat capaços del pornogràfic escàndol de les hipoteques, són capaços de qualsevol cosa.

 

Ara, molt em temo, repetim la jugada de l’expectativa europea amb els brutals judicis que s’estan apropant. Bé hem de tenir alguna esperança, oi? És cert: el «front judicial» ha obtingut brillants victòries amb els exiliats. Però entre moltes altres raons, és a causa que es troben més enllà de les fronteres i les grapes d’Espanya, sota les lleis i els tribunals d’altres països sobirans. No és el cas dels presos polítics tancats aquí, per desgràcia.

 

Em dol dir-ho i preferiria no fer-ho, però no hi veig gaire recorregut a Estrasburg, Luxemburg o allà on sigui. Una clatellada d’aquelles que fan història, d’aquí a una dècada? Sens dubte. Una rectificació, amb efectes reals? Ho veig molt dubtós.

 

Tard o d’hora haurem de deixar de veure Europa com una mena d’instància superior, que ni és ni ho vol ser. Haurem d’allunyar-nos del pensament màgic i un punt infantil, del referent del pati de l’escola: senyora Europa, aquest nen m’ha pegat, faci alguna cosa... Una vegada i una altra la resposta és la mateixa, l’immobilisme més absolut, probablement perquè Catalunya és perillosíssima com a exemple per a molts països. Hi ha massa Catalunyes pendents de què passa amb la del sud dels Pirineus. Per començar, la del nord.

 

Caldrà pensar d’una altra manera, perquè aquesta no porta enlloc, i prou que ho sabem. És a dir, amb totes les dificultats del món, fer-nos adults políticament, un procés en el qual estem progressant adequadament, tot i que a batzegades i amb infinites contradiccions. I això hauria de comportar, òbviament, actuar de manera més decidida i estratègica a Espanya, que és l’espai polític i social en el qual, sense resignar-nos a l’autonomisme, hi ha més marge del que sembla per a estratègies creatives. I buscar socis i companys de viatge a Europa i al món, justament perquè no som un cas únic.

 

En paral·lel, igual que descobreixes un bon dia que els reis són els pares, acabarem descobrint que la independència som nosaltres, i traient-ne les oportunes conclusions. No ens la faran des de les institucions europees, no ens picaran l’ullet, no ens donaran llum verda... Espanya no ens la regalarà. Ens l’haurem de fer nosaltres, pacíficament i amb tota la tenacitat del món, si de veritat la volem. I serà encara més dur, no ens enganyem.

 

Esdevens adult el dia que comences a pensar com un adult i ja no busques el professor al pati. Entre altres coses, perquè és el col·lega de qui t’ha apallissat i et té lligat de mans i peus fins que et rendeixis. Aquell dia obres els ulls i comences a ser tu.
Comentaris
Al autor
Que España no se toca ¡pesaos!. Estos de la raza superior cada día están mas tontos...
Fat Boy
Doncs si la senyoreta Europa no ens fa cas haurem de trencar-li al nen Espanya els llapisos de colors i tirar-li per terra l'entrepa de l'esmorzar que s'ha comprat robant-nos els diners que teniem pel nostre.
Decepció.
L'independentisme català és un moviment càndid , ingenu i poruc, més propi d'un esplai o un club de tietes (oi ANC ?) que no pas d'una nació que vulgui marxar d'Espanya.
Sí, ningú ho farà per nosaltres. Haurà de ser pacíficament si no vols per força. Amb resistència pacífica. Amb pacifisme resistent, actiu.
Els responsables d’exteriors de l ‘época ni tant sols van trucar a les persones que s’oferien per mediar entre ells Clinton i un alt ex carrec de l’ONU hi es van quedar amb un pam de nas. Ens ho han pres desde dalt.
Mireu aixó: http://unilateral.cat/2018/10/27/entre-clinton-i-urkullu/ El mateix que fa Maragall per Europa rebaixant el projecte van fer aquests ignorant el suport internacional. QUE NO ENS ENGANYIN!
Fa uns dies varen entrevistar un mediador internacional a Vilaweb que s’ofereix a negociar entre Espanya i Catalunya.
Algú del Govern i a parlat, l’hi ha respós? El que pase que aquesta clase política i del Ibex volen mantenir el cortijo català.
Y así es como un buen día descubres que la hoja de ruta se ha convertido en un manual de autoayuda.
Qui ho sap
Si noi els catalanets som molt pacífics, ens deixem insultar, ens deixem espoliar, ens deixem apallissar, ens deixem amenaçar tot aixo per gent que viu a casa nostra com colonitzadors imperialistes que si poguessin ens exterminarien i no fem res, vaja tal com els jueus amb el regim nazi, es van deixar exterminar i no es van sublevar. Son abusadors i gossos covards que sols pararan quan els fotem un ostiot als morros, au ara qui es el primer? Ai no que nosaltres som pacífics jajaja
Koan
Crecque ara es parla de buscar el suport de la gent d’Europa, no dels Estats. La gent fa canviar coses. És dificil però no impossible.
"Ara fa un any, Europa era la gran esperança..."
Això és una de les grandíssimes mentides del secessionisme. Fa un any els líders europeus ja havien dit tot el que havien de dir sobre l'assumpte: cap suport al secessionisme, sortida de la UE, etc. Van ser els publicistes de la secessió els que es van obstinar a negar la realitat i mentir la gent.
unionistas
españa es como un toro muerto que sigue andando unos metros antes de caer, y los unionistas no quieren verlo, solo un detalle, fondos de inversión están jugando a corto con firmas del Ibex 35 . hablamos de "apuestas" de miles de millones ....¿van a perder?, no creo , acertaron de lleno con el Banco Popular, así que , espabilar. el chollo se acaba
El mon és molt més que la UE
El problema principal, però, no és la UE. És que la nostra classe política no vol la independència, sino anar cobrant i vivint del procés. O jubilem tota la classe política i els partits o no hi ha res a fer. Al parlament no hi ha cap independentista de veritat.
@El mon és molt més que la UE
Busca cualquier mierda donde Cataluña se pueda incorporar. O Europa o nada, cretino.
Narcís ( pacíficament i amb tenacitat .. n'és prou ? ) ( quin delinqüent deixa sa presa amb aquesta ' ofensiva ' ? )
Fem front amb nous cops de falç covards amagats rere un estat ? PD : això voldrien aquests miserables no ningú, aquests pobres llàtzers, aquests paradigma del mal, mal de la pitjor estofa !

envia el comentari