1939-2019

"El judici contra els presos polítics catalans es planteja com el decorat idoni per escenificar la victòria de l'Estat sobre l'independentisme"
Les penes brutals que reclama la Fiscalia contra els encausats independentistes tenen per objectiu prioritari deixar ben clar que el govern de Pedro Sánchez no té capacitat real de negociació. No només això, sinó que l'anomenat deep state també llança el missatge que, políticament, dóna per acabada l'autonomia catalana i que el pròxim moviment, quan les circumstàncies els ho permetin, serà aplicar un 155 indefinit que invalidi el caràcter català de l'escola pública, dels mitjans de la CCMA i dels Mossos. Dit d'una altra manera, o es recupera un catalanisme subordinat i pactista o es deixarà l'autonomia arran de folclore. Dues opcions que ni tan sols són tan diferents.
 
 
Des del punt de vista del búnquer madrileny, el judici contra els presos polítics catalans es planteja com el decorat idoni per escenificar la victòria de l'Estat sobre l'independentisme. Un moment a partir del qual, creuen ells, es podrà impulsar una nova política regionalitzadora liderada per catalanistes que operin, disciplinadament, dins del seu sistema. Serà el torn dels Ferran/Fernando Valls Taberner del segle XXI, que reprendran el seu famós article de 1939: "El catalanisme va resultar, en definitiva, un lamentable factor de disgregació, d'entrada respecte a la unitat nacional espanyola, però també dins la mateixa entitat regional catalana, produint-hi una funesta separació o, millor dit, contraposició que, de vegades, exaltada per l'odi polític, va arribar a semblar irreductible entre els mateixos catalans, dividits en catalanistes i anticatalanistes". I la solució: "Que la rectificació, la contrició i l'esmena marquin una nova orientació de la vida de Catalunya, rencorporada a Espanya definitivament".
 
 
Sense que el nucli dur de l'Estat ho autoritzi no hi ha diàleg possible, ni amb el PSOE ni amb ningú. I perquè això passi -almenys- han de tenir por d'una insurrecció efectiva. Sense això, només es podrà discutir si els presos catalans surten a la dècada dels vint o a la dels trenta.Comentaris
JFK
La paraula clau: "... han de tenir por d'una insurrecció efectiva".
Tal vegada
Però les èpoques no son les mateixes per voler aplicar el mateix criteri alliçonador. perquè ara ens hem contat els molts catalans emprenyats. No és ben igual, aleshores podien ficar 3.000 i fins hi tot 10.000 a la presó, ara només poden fer el que fan. Per contrapartida, encara que no ho sembli, la gent té més poder en part a l'era digital i que no hi ha analfabets com hi havia el 36-39. Ja no es pot governar el regne a cops de vassallatge i tractar-nos com a cretins. El tems dirà.
Ramon
Sí, jo també crec que Jordi Pujol tenia més raó que fins i tot la que ja només un cec no veia que la tenia.
Estan buscant un 39
Saben que ara ho tenen millor. La cinquena columna no és una paranoia, és una realitat de milions de persones.
¿Victoria del Estado?
¡Pero si llevamos la tira de meses implementando la República! No sé en que planeta vive, Sr Cot. O en que siglo.
Off topic
Desde hace días, la única noticia económica relevante en la portada de El Mon es el publirreportaje cantando las alabanzas de la Diputación de Barcelona. Cuyo nuevo objetivo es “posar fi a la pobresa en totes les seves formes en tot el món”, en vez de limitarse a llenar los bolsillos de partidos, amigos y parientes. Quisiera felicitarles desde aquí por su cambio de rumbo, dado que la sensacional noticia en cuestión no admite comentarios. Muchas gracias.
Cot sempre exagerant
Als colpistes armats Antonio Tejero i Alfonso Armada se'ls va condemnar a 30 anys de reclusió. Van complir molts menys. Per als pocavergonyes de la Manada la fiscalia va demanar 22 anys i 10 mesos a cada un; els van condemnar a 9 i veurem quants compleixen. Per als colpistes secessionistes es demanen 25 anys per Junqueras i per a la resta van de 7 a 17. Ja veurem el qu'els cau i el compliment. De penes brutals res; no facis de Pablo Iglesias, Cot.
Espectador
El nucli dur de l'Estat Espanyol no son els polítics de el PPPSOE ,sino les grans oligarquies que els manejen com ninots sempre , En nombrosos articles periodistics , a aquestes oligarquies se les denomina elits , que es una paraule que té connotacions absolutament diferents i expresa un altre concepte . Els cienitífics , intelectuals de primer nivell etc , formen les elits d'un país pero no son oligarques .
Ni oblit ni perdó
L'estat no ha derrotat a cap independentisme. El secessionisme s'ha derrotat a si mateix a força de comptar mentides i de fantasies de repúbliques i coses així. La festa s'ha acabat, per molts torras i puigdemontes que segueixin donant la brasa. Ara toca pagar la festa que es va acabar.
JordiP
No, estimat. La "festa" no s'ha acabat. I no és cap festa. Es una marcha hacia la independència de una parte muy importante de los catalanes, probablemente más de la mitad. ¿Nos contamos como Dios manda? No, ¿verdad? No os interesa, ¿verdad? Sabéis que si se sabe todo, quedaréis con el pandero al aire, ¿verdad?
@JordiP
Bravatas de perdedor. Y nada más, apenas nada más ....
¿Vísteis anoche el "30 minuts" sobre el Brexit? Lo vió Jorge Cañas? ¿Es eso lo que significaba el "Os vamos a montar un Ulster que os vais a ca.gar" en boca del torvo y chulesco personaje Cañas, que siempre habla en castellano por radio y tele para que se note que "el uso del castellano está prohibido en Catalunya"? Pues, Cañas, fíjate: mai no serem un Ulster.
Narcís ( verament la delinqüència si no és atorada sempre delinquirà .. per molt vestida d' institució estatal que sigui ! )
El que no és gens ni mica normal és ser dessota un estat que ens odia a mort, que té aversió a qualsevulla cosa catalana, que no soporta un català, que no vol saber res de la nació catalana ( només quan ens necessità a las Navas de Tolosa i ídem per conquerir territori d'allà a baix ! ) ! Conclusió : llavors perquè ens hi volen ' espanyols ' ? la resposta és diàfana : perquè deixem de ser catalans i economia alhora ! PD : i això traduït .. no n'és crim de lesa humanitat ?
Ha quedat del tot clar
Els castellans ens odien. Sempre ho han fet, ja del temps dels Reis Catòlics amb el rei Ferran com el primer botifler. No es pot conviure amb el conqueridor colonitzador repressiu i aniquilador de la cultura catalana.

envia el comentari