No passaran

"Efectivament, i per si a algú no li quedava clar, la nostra lluita és contra el feixisme."

Si algú esperava algun gest de l’Estat ja el té, ha estat presentar l’escrit d’acusació el mateix dia que, fa un any, l’Audiència Nacional va triar per enviar a la presó a mig Govern. L’extrema dreta judicial és romàntica, segur que aleshores també va triar el dos de novembre per commemorar que en 1935 començava un altra causa general, contra el president Companys i els seus consellers. Doctrina del xoc de manual. Guerra psicològica per a noquejar-nos. Recordeu-ho, que qui oblida la història està condemnat a repetir-ne els errors. Recordeu-ho, l’Estat no perdona, ni dialoga.

 

Que un tribunal presenti com a prova de càrrec el crit antifeixista “no passaran” demostra que té poc de democràtic i molt de franquista. El subconscient d’aquell fiscal que redactava l’escrit d’acusació no li ha jugat cap mala passada, no, vivim encara en un Estat claveguera institucionalment dictatorial. El règim del 78 que governa, i que volem tombar, és encara el de 1939. Desenganyeu-vos, l’advocacia i la fiscalia tenen l’article 2 de la Constitució com a veritat suprema. I com els de la gavina, els de la rosa també han promès el càrrec per deixar-ho tot lligat i ben lligat. Pany i forrellat.

 

En diuen justícia, però es permet que un grupuscle de l’extrema dreta ens tracti d’organització criminal i demani presó per tothom, entre 12 i 74 anys. De per vida, i perquè els mètodes dels anys trenta no els tenen a l’abast. En diuen democràcia, però donen veu a un feixisme misogin, racista i violent. Efectivament, i per si a algú no li quedava clar, la nostra lluita és contra el feixisme. Fem nostre el crit d’aquells que ens va precedir. Avui, davant el dret penal d’enemic que se’ns aplica, som els hereus dels lluitadors antifranquistes en la defensa de la democràcia. Puny alçat contra qui ens vol enterrats. Així cal entrar en el Tribunal Suprem.

 

El judici serà la seva tomba. El No Passaran el nostre crit contra aquella farsa. Internacionalisme brigadista contra una causa general orquestrada, dirigida i promocionada per un Estat hereu del feixisme. Lluitar és unir-se per defensar una idea, deia Neus Català. Agafem-la com a referent de resistència i persistència, per transformar la ràbia en una lluita compartida pels drets i la llibertat. Com diu el company Nuet, República o barbàrie, no hi ha més opcions. Deixem els partidismes i anem-hi. És des de la diferència i la transversalitat que es basteix una estratègia. Sense imposicions, ni xantatges, pensant en el país i no en les properes eleccions.

 

Perquè no passin, hem de ser molts. Omplir els carrers per buidar les presons. Deixar les flors, eixugar-nos les llàgrimes i crear-li un problema ben gros a l’Estat. La clau per tenir una vida que valgui la pena ser viscuda, i la de les presons, està en un carrer organitzat, massiu i constantment desobedient, i en unes institucions que estiguin a l’alçada, no com ara. No hi ha jugades mestres, només empatia, suor i constància. Arremanguem-nos i preparem el dia en que no podrem més, per poder-ho tot. I que no passin.
Comentaris
Molt bé tot, Boya
Però aquelles iaies que feien punt a la Plaça Sant Jaume i l'acampada fins a aconseguir la república, on hi són?. I això era el mínim minimorum de resistència.
"La clau per tenir una vida que valgui la pena ser viscuda, i la de les presons, està en un carrer organitzat, massiu i constantment desobedient",
Deduzco que para la articulista la vida no merece la pena de ser vivida si "el carrer" no baila el mambo de la CUP. ¿Podrían de una vez facilitarnos los detalles de la coreografía que proponen, o habremos de esperar dieciocho meses? ¿La vida merecerá la pena cortando el metro, sacando dinero de los cajeros, quemando algún contenedor para pasar el rato?¿atacando autobuses de turistas, montando un economato en la catedral? ¿organizando el gran parque temático del pijerio perroflauta catalano suizo?
Com vols?
Què les vols matar de fred, a les iaies, minimorum?
Gerard.cat
Molt bé, Mireia, ets un exemple de compromís i coratge.
M'agradat la frase "...Deixem els partidismes i anem-hi." Hi estic d'acord. I la CUP? Fins ara no és que hagi deixat massa el seu partidisme, per moltes coses només va a la seva olla. S'ha de dir que no és l'única...sembla que l'esport preferit dels nostres polítics sigui el de treure's els ulls mútuament abans d'anar a lluitar contra qui ens ataca.
Molt bé, em dit tots els mots que podiem dir.
Ara qui organitza l’acció? fets s’han acabat les paraules.
Un momento, un momento?????
La Cup también es un grupúsculo de extrema derecha y mírate (Boya)ahí estáis dando por saco. ¿De cuánto es la multa que te piden?????
Narcís ( .. viu assassinada en vida ! )
Tant de bo la força/ energia de la CUP sigui pro la llibertat de nostra nació tot fument fora la delinqüència política que sofrim de país veí botxí que no pas per cosoneries, que no pas jugar a ser més solidari o generós que la resta ! PD : avui, ara i aquí davant la bota militari al coll que sofrim amagada en legislatius, executius i judicials estatals .. qualsevulla ideologia o govern i gestió de ca nostra sempre ha de ser secundari ( un ésser humà i, per extensió, sa nació, si no és lliure ..
Carles Viñals Casado
Mireia: PP i C's són feixistes i són molts, però no només ells. Amb el PSOE al govern, es demanen per als encausats de l'1-O càstigs idèntics o superiors als demanats pel PP. Així doncs, PP i C's + PSOE = feixisme; i ja són MOLTÍSSIMS. Si lluiteu contra el feixisme, ho feu contra el 80% de la població espanyola. Potser vosaltres no podeu dir-ho, però és un país hostil que ens fa la guerra, avui potser infectat de feixisme, però sempre en tant que espanyols i sempre contra Catalunya.
Fat Boy
Doncs la que s'equivoca es voste. La lluita no es nomes contra el feixisme, es contra Espanya, ni volem tombar el regim del 78. El que volem es la independencia i si a Espanya volen contimuar amb el feixisme i el regim del 78 a nosalbres, un cop independents, ens ha d'importar un carall. Mes ben dit, nomes ens ha d'importar per bastir un exercit capac de destruir-los en un sol dia. Una "force de frappe" que diuen els veins del nord.
@Fat Boy
Gracias por tu aportación, compañero. Creía que los gordos solo luchabais contra el colesterol y los triglicéridos, ajenos a la gigantesca batalla en que estamos enzarzados los cuerpos Danone.
federalista
niño gordo,1 t'.has pres la pastilla contra la obesitat morbida, 2 ja has parlat amb el metge per la reduccio d'estomac, niño gordo aixo es lo que t'ha de preocupar gordo al cap i a la fi la salut es lo primer per a un gros com tu, o al menys aixo enten jo.
Carles Viñals Casado
I recorda, Mireia: Molt abans que el feixisme sorgís a la Itàlia dels anys 20, Espanya, monàrquica o republicana, ja ens volia sotmesos i assimilats... o morts. Per a l'Espanya "democràtica" actual, el neofeixisme és un mitjà més per assolir l' objectiu. Els governs de tots colors que sempre l'han prioritzat, són triats per un poble que mai no els blasmarà per la dèria, de la qual participen, d'anorrear Catalunya i els catalans. Algun dia ho veuràs així de clar, si és que no ho veus encara.
Fat Boy
@@Fat Boy. Queeeee diuuuuus?. No t'enteeeeeeenc. Do you speak English?. Perque no et treuuuus el cagarroooo que teeens a la bocaaaaaa?.
ve3ndetta
colono0s son colonos aspanyols ke no u veus encara?????
...MAGUILA...
... ¿ COMO SE PUEDE SER NACIONALISTA SIN TRAER NACIONALES AL MUNDO ? ...

envia el comentari