Els demòcrates ¡No pasarán!

"La Fiscalia posiciona sense manies el règim del 78 en el bàndol franquista i situa impúdicament l’independentisme en un bàndol republicà colpista i violent”

“Jordi Cuixart se dirigió a los congregados y exigió la libertad de todos los detenidos. Pese a reivindicar el pacifismo de la manifestación, apeló también a la determinación mostrada en la guerra civil, empleando la expresión ¡no pasarán!, y retó al estado a acudir a incautar el material que se había preparado para el referéndum”. És un dels passatges més impactants i alhora aclaridors de l’Espanya que defensa la Fiscalia en el seu escrit d’acusació per rebel·lió contra els líders de la societat civil. Vuitanta anys després de l’esclafament del bloc demòcrata per part del feixisme espanyol, la Fiscalia, ara controlada pel PSOE, apunta a un crit de resistència republicana –tot i que el lema, originàriament del francès On ne passe pas! emprat durant la Primera Guerra Mundial, fou manllevat per un pintor d’Algesires i clamat per la líder comunista Dolores Ibárruri La Pasionaria- per imputar un delicte associat a l’organització d’un referèndum que l’establishment polític, judicial, monàrquic i militar, i no pas el Codi Penal, considera equiparable a delictes de sang.  

 

Un acte de revisionisme històric potser carregat d'ignorància, però segur que de mala fe, per completar el relat de la violència i l’odi perpetrat pels líders independentistes encausats. Amb aquesta acusació guerra-civilista, però, la mateixa Fiscalia es treu la careta i ho deixa per escrit: posiciona sense manies el règim del 78 en el bàndol franquista, el dels bons espanyols, el que no cridava ¡No pasarán!, i situa impúdicament l’independentisme en un bàndol republicà colpista i violent. Una construcció indigna que l’Estat espanyol deu comptar que el Tribunal Europeu de Drets Humans s’empassarà d’una glopada quan aquest macro-judici contra les urnes i la democràcia arribi a la seva cort...

 

Serà una prova de foc per a un Estat que no només es nega a trencar amb el seu passat feixista sinó que el posa en valor i hi recorre per defensar el bé superior de la unitat. I també un test d’estrès per a una Europa que es vanta d’estar construïda sobre valors de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l’estat de dret i els drets humans. Si es confirmen les condemnes al judici, la UE haurà de justificar l’existència de presos polítics i exiliats europeus en base a arguments recuperats del franquisme en un dels seus estats, fruit d’una acusació falsa i ja desemmascarada per la justícia alemanya i la belga. La guerra no és civil, és una guerra entre unes elits franquistes i un poble tossudament alçat. 
Comentaris
Fat Boy
No s'equivoqui, la guerra es contra Espanya. Igual que el Regne Unit no lluitava contra els nazis, sino contra Alemanya. Recordi que els del "no passaran" preferien entendre's amb el Franco que permetre la nostra independencia. D'espanyol no volem res. Ni la republica.
Nuria de Mexic
Potser algu em fara cas ? En plena guerra de El Salvador a Mexic varem fer un judici public al Govern genocida salvadoreny. La Fundació Lelio Basso va posar la seva experiencia en judicis sobre Drets Humans a diversos indrets.. Varem portar 3 Premis Nobel que van formar part del Tribunal. S´han fet molts tribunals del poble, hi ha antecedents. Tenim una pila de juristes internacionals i relators de la ONU que hi participarien. Fer-ho paral.lel al judici a Madrd. Us asseguro que dona fruits.
¿Democratas?
Pongamos en valor las leyes de desconexion, el referendum del polivoto, el doble lenguaje, el "España nos roba", la pretendida astucia, las mentiras, la cobardia y la estupidez con las que nos ha obsequiado el Govern y sus subvencionados durante los ultimos años.
Joan Alcaraz
Molt d'acord amb el teu article, GEMMA, i, en general, amb tot el que escrius.
Per Nuria de Mexic
Penso que es una magnífica idea la que estàs donan, potser ajudaría a que els que es fan dir demòcrates de aquí els caigués la cara de vergonya i la resta del mon veiés quina merda de país es Espanya.
Narcís ( . . . d'avenir-se bé defora amb espanyols tot rebent mocs; hom ha vist catalans- anes casats amb espanyols-les escoltar-se com s'han casat amb aquells-es; hom ha vist com es fumien amb el Barça àdhuc mateix Espanyol llançant-los ‘ puta Catalunya ‘ ; hom ha vist . . . . .!)
1. Hi ha molt d'espanyol bona gent o comprensiva i empàtica sinó digna d'allò més , però són malauradament minoria, així mai per mai manaran aquest estat ! 2. Hom ha vist catalans per espanya àdhuc sent fills d'espanyol-a , maltractats i bandejats; hom ha vist catalans vivint a espanya ser preguntats ' què fumen ací ' , ' per què no us n'aneu ' ; hom ha vist catalans comprant/ salvant empreses espanyoles així sos llocs de treball i malparlar dels nous amos; hom ha vist catalans tractant . . .
Es una guerra entre Castella o les Espanyes castellanes i Catalunya
aixó es entre els valors que defensen uns i altres.
Gran article!
Molt bé Gemma! I moltes gràcies!
Gema ¡no lloreeees!????????
Pobre mujer....es que se lleva unos disgustos????????????????????
pepcapell
¿Democratas? el que aixi signa li dic: atribueixes al Govern català tot allò q fa l'Estat? Parlar de covardia?de astucia,? de mentides? de subvencions? de estupidez? i de covardia? S'ha d'eser molt mentider i poca vergonya per dir-ho però també mesquí i sobre tot COVARD. els unics valents els dirigents q paguen amb exili o pressó i el poble son els valents. Els altres tenen jutges,policies y militars mitjants de comunicació de mentides i falsa propaganda així q poc pots dir tu de covardia

envia el comentari