Un bé superior

"Substancialment, les elits que controlaven l’Estat fa 200 anys i ara són les mateixes."

Constitució de Cadis, 1812. La primera constitució espanyola. Article 10. “El territorio español comprende en la Península con sus posesiones e islas adyacentes: Aragón, Asturias, Castilla la Vieja, Castilla la Nueva, Cataluña, Córdoba, Extremadura, Galicia, Granada, Jaén, León, Molina, Murcia, Navarra, Provincias Vascongadas, Sevilla y Valencia, las islas Baleares y las Canarias con las demás posesiones de África. En la América septentrional: Nueva España con la Nueva-Galicia y península de Yucatán, Guatemala, provincias internes de Oriente, provincias internes de Occidente, isla de Cuba con las dos Floridas, la parte española de la isla de Santo Domingo y la isla de Puerto Rico con las demás adyacentes a éstas y al continente en uno y otro mar. En la América meridional, la Nueva Granada, Venezuela, el Perú, Chile, provincias del Río de la Plata, y todas las islas adyacentes en el mar Pacífico y en el Atlántico. En el Asia, las islas Filipinas, y las que dependen de su gobierno”.

 

És important rellegir aquest article de tant en tant per entendre coses. També per entendre les peticions de penes als presos polítics catalans. Substancialment, les elits que controlaven l’Estat fa 200 anys i ara són les mateixes. S’han autoreproduït de generació en generació i han fet sempre la mateixa feina. Controlar i administrar amb mà de ferro el territori de les Espanyes, progressivament empetitit per les guerres d’alliberament nacional. De pas, han garantit els seus interessos econòmics particulars. Espanya ha estat i és un gran negoci per als que controlen les profunditats de l’estat. Hauria estat molt estrany que unes elits amb vocació imperial transoceànica com les de Castella tinguessin, històricament, una praxi consensuadora en el seu territori immediat peninsular. De fet, hauria estat un miracle. Hi ha una tradició d’estat determinada, de poder per imposició. Una cultura política del domini territorial. En la seva mentalitat, Castella és la nació alfa. Catalunya, una possessió.

 

Ara que el relat descaradament fictici de la Fiscalia sobre els Fets d’Octubre s’alinea amb el relat descaradament fictici del jutge instructor, que al seu temps s’alinea amb el relat descaradament fictici dels mitjans de comunicació dominants a la capital de la nació alfa, la veritat emergeix, crua però útil: no són idiotes, saben perfectament que menteixen, i que estan forçant els principis del dret penal i de la veritat. Però ho fan, com ho feia la Santa Inquisició, per un bé major que cal protegir per damunt de tot. Si fa 500 anys el bé superior era el control social de l’Església, ara ho és la unitat d’Espanya. Infondre el pànic, escarmentar, advertir tot aquell que pensi en tornar a intentar-ho. Els nostres representants electes, i els Jordis, estan en mans d’uns fanàtics perillosos que controlen l’estat des de fa segles i que estan més envalentits que mai. La Modèlica Transició els va deixar allà on eren des de temps immemorials: manant.
Comentaris
Obrir els ulls
Jo estic molt content... no tinc "contactes", cap! no soc de cap partit ni associació ni he tractat mai amb ningú rellevant de cap àmbit, i tantmateix en aquests petits espais de resposta, ja vaig deixar escrit el 2012 que estàvem en guerra i que això era una questió territorial. A ells s'els el fum si en el "cuadrante noroeste" hi hà més o menys catalans, independentistes, pro-republicans, etc... ells controlen el "seu" territori (derecho de conquista) i punt. Catalans...
Obrir els ulls... II
Catalans... voleu fundar una república? Cap problema, aneu a un illot perdut del pacífic i allà ho feu. Bé,seguim.. Però aviseu quan volguéu fer algo de profit (ocupar llocs, obrir presons...) perquè si es tracte de plorar i gemegar durant 25 anys o els que calgui, us haureu de fer-vos solets, els professionals del tema ,polítics, periodistes, "contactes" i tots els que viviu de moment d'això.
Así, a ojo, me falta media Andalucía.....
Espectador
El gran error de l'independentisme es que sempre va esperar i espera un tercer protagoniste que ha de treure les castanyes del foc ( Europa ,Merkel , la democracia com concepte vaporós , els partits polìtics anquilosats en el passat .) Independitzar -se de una dictadura enmascarada requereix molt més sacrifici del que un es pensa. I només ho aconsseguirá el poble si está unit i organitzat . La reacció de Espanya era perfectament previsible .
Espectador
Els polítics catalans empresonats i a l'exili van anar pressionats cap un límit , pel que no estaban preparats .Peró amb llaçets grogs i caseroladas no es va gaire lluny . El poble , si realment està decidit a obtenir l'independència ( altament dubtós ) ha de pendre les regnes del moviment i menys victimisme .
Espectador
La CUP ,té un comportament clássic de la " gauche divine " del Maig del 68 .. molta teoría i poca praxis .
I els partits colaboracionistes catalans els fan la feina aquí. Sense les elits d’aquí no hagués set posible. Sense els botiflers de segon nivell al poder democratic tampoc.
Dos milions de persones estàn lluitant per la llibertat de tothom i s’han d’enfrentar no solsament a enemics exteriors, interiors que també identitat molt bé d’opinar, influir i manipular l’opinió pública embolcallats en un dogma de partit del any de la picó.
Obrir els ulls III i final
Aclaració: la frase del illot es un “exemple” del que pensen ells!. I ara nosaltres...el “frame” actual processista es “ estem construint una causa justa” aaah! El dia abans de la caiguda del Mur els alemanys de l’est havien construït una causa justa?i els belgues ? i els cubans? i els holandesos ?...au va, aviseu quan us vulgue posar de debò .
Ara és l'hora
Si algú es pensava que aquest poder patogen abdicaria i es desprendria d'allò que ha usurpat pel fet de ballar unes sardanes, cantar unes cançons o portar unes torxes és un bon passarell. El paràsit no pot viure sense l'hoste. Per ells doncs, és una qüestió de vida o mort. I així ho plantegen. I només així s'hi podrà fer front. Ara cal saber si hi estem disposats.
Rosa
Gràcies Eduard, com sempre clar. No hi ha, marxa enrere. Podem sols seguir endavant, trobant la unitat i sense els que tinguin por. La gent está molt indignada i respondrem a tot el que calgui. I com sempre en la història quan es viu una situació dramàtica com aquesta no sabem com pot acabar però hem de ser valents, no podem permetre el judici. Churchill a mitja guerra, no coneixia el final, però va ser agosarat, valent i varen guanyar al nazisme.
Vlad
igual que la gentussa que fa 40 anys mana a Catalunya.
Frases para la historia
"Som unes 400 persones que ens trobem a tot arreu. Anem coincidint siguem o no parents". Felix Millet.
Nuria de Mexic
Seguiré insistint: Paral.lel al judici de Madrid s´ha d´organitzar un judici o Tribunal de Drets Humans (la fundació Lelio Basso en deia Tribunals del Poble). A Mexic en varem fer un contra el Govern Salvadoreny en plena guerra a centroamerica. Amb 3 Premis Nobel i advocats de primera. Tenim una colla de bons advocats defensant la causa catalana. Afegim relators i premis Nobel, seria una bomba. Fer-ho a Barcelona o a Ginebra o Brusel.les. No podem esperar amb els brassos creuats ¡¡¡¡
atc
Molt bé, Eduard, i ara si vols ens expliques per què hem fet president a Pedro Sánchez.
Narcís ( espanya és un pensament, tot plegat, una quimera .. però les persones que pateixen aquesta o imaginari .. són reals, són materials, són físiques, són de debò .. i com persones .. úniques ! )
De què serveix la cultura, la formació, l'academicisme, el coneixement, la intel·ligència, la ( bona ) consciència, l'humanisme, l'afecció/ estima, la raó, la veritat, o tot plegat, mateixos DDHH .. si qualsevol miserable o indigne fora mida, impresentable d'allò més, fum servir la força barata o mal àdhuc amb vessament de sang tot sabent-s'hi no passar-li res de res ( com succeeix amb aquest tumor greu d'estat ) ?
bla bla bla i
pegar-li voltes al nano. Llibertat o Mamar that´s the question.

envia el comentari