El gest que ha de venir de Madrid

"Pablo Iglesias reparteix somriures entre Lledoners i Waterloo, conscient de la competició salvatge entre Junqueras i Puigdemont"

 

Un cop ha perdut la iniciativa política, l'independentisme va a remolc de l'estratègia de l'adversari. Per això els dos partits que governen la Generalitat diuen públicament que estan esperant un "gest" respecte als presos, qualsevol cosa que els permeti donar suport als pressupostos de l'Estat sense que els seus electors els diguin de tot pel carrer -o per Twitter, que encara pot ser pitjor. Pablo Iglesias reparteix somriures entre Lledoners i Waterloo, conscient de la competició salvatge entre Junqueras i Puigdemont. Una hora de conversa amb els líders represaliats ja omple el cove on abans s'hi havia de posar algun peix.

 

De moment, a Madrid hi ha dos corrents de pensament per acabar el conflicte català. Per una banda, la dreta -és a dir, Ciutadans, PP i Vox- considera que cal un 155 permanent que desballesti definitivament l'autonomia catalana, deixant-la -aquesta vegada sí- sense mitjans públics i amb una escola fortament intervinguda. A l'altre cantó, Podemos creu poder solucionar el conflicte amb un compromís vague de més autonomia i una promesa, quan més indefinida millor, de poder realitzar un referèndum acordat algun dia. Enmig d'aquestes dues percepcions, el PSOE intenta que Catalunya retorni al peix al cove, sota amenaça d'arrenglerar-se, una vegada més, amb la dreta i aplicar un nou 155, versió Casado.

 

El fet és que la tercera via continua sense existir, més enllà de la cordialitat conjuntural de Pablo Iglesias i Ada Colau, que necessiten que l'independentisme els aprovi els seus pressupostos respectius. I, mentrestant, el "gest" ha passat de ser la llibertat dels presos polítics a gairebé qualsevol cosa, mentre pugui servir d'excusa.
Comentaris
Espectador
Els partits polítics catalans estan negocian la seva rendició .Vergonyós !! .El poble es quedará de mans plegades ?
terrasenc
Exacte! Puigdemont i Junqueras ens venent per un plat de llenties.
John Smith
Salvador, perquè cap diari menciona mai a Directe 68? No hauríeu de furtar als lectors la possibilitat de tenir un altre punt de vista. En aquest cas, radical, i que pot coincidir bastant amb una opinió generalitzada, entre els independentistes.
Joan de canyamars
Doncs si es aixi, qie no crec, no estan en sintonia amb la gent del carrer. No se entendria aprovar els pressupostos a no ser que es plantages un nou referendum acordat. Es el minim.
Carles Viñals Casado
El govern s'ha rendit ? Probablement. I nosaltres ? No amaguem la pròpia rendició carregant tota la culpa als polítics ? On és la candidatura independentista unitària, transversal i independent sorgida de l'acord entre l'ANC, Omnium, CUP i el poble en general? I on és la manifestació massiva davant del Parlament en exigència d'eleccions ? Ah! Que això exposaría els nous líders els mateixos riscs que els actuals ? Doncs sí. I si ningú vol acceptar-los, no els critiquem; no som millors que ells.
pablo deuria
reunir-se amb Llarena i fer recaure sobre ell la responsabilitat de l´aprovació dels presupostos.
Els liders, Sr. Cot no son l’independentisme sobretot quant només es representen només a ells.
La gent ja ens en cuidarem de fer los fora.
¿Qué queda mejor para un duo cómico ....
.... "El Coletas y el Mocho" o "El Coletas y el Gordo"?. Se admiten variantes.
Ramon
Jo sóc separatista però la porqueria d'independència que ens venia ERC ja se la poden fotre per allà on ja saben. La pregunta és: tot allò de què van renegar, ara que ja no són independentistes sinó republicans espanyols ho repescaran? En cas que no, què els diferenciarà de Colono's?
Cap d'estopes
Dessebedora actitut del polítics. El poble no es mereix que tot acabi amb la baralla dels dos caps. Mai m'ho haguès imaginat ! Directes a la Autonomia !!
Groc
Ramon ,felicitats Amb l'odi que tens a ERC ,SEGUR T'AJUDA A VIURA. Tu d'independentisme no en tens gens ni mica Et comportes com un gran INCLIT
rd350
aqui tothom va a la seva i no tenen en compte per a res la gent de el carrer que som els que sempre paguem els plats trencats
Madrid no sé ...
... pero yo ya he comprado la langosta y el champán pare celebrar el 27-O la sabia, aunque timorata, aplicación del artículo 155 a la Catalonia puigdemontiana. Ya veis, al estilo de vida de Puigdemont en Bruselas.
Antoni
Espectator: Els partits polítics son el reflexe del poble. Quants dels teus parents i coneguts están dispossats a morir per l'independencia de Catalunya?. L'historia de Castilla diu que si no hi ha morts no hi ha independencia de les colonies.

envia el comentari