Valls, l'unionista universal

"Amb la candidatura de l'exprimer ministre francès qui internacionalitza la seva posició és, per primera vegada, l'unionisme català"

L'autoproclamació de Manuel Valls com a candidat a l'alcaldia de Barcelona ha generat tanta atenció mediàtica a França com a Catalunya. Amb la diferència que els mitjans francesos han hagut de recórrer a experts per explicar com funciona el sistema electoral espanyol i, sobretot, per quina raó un polític sense trajectòria local pot aspirar a guanyar i dirigir una institució de l'envergadura de l'Ajuntament de Barcelona. El fet és que, en general, tots confluïen al mateix lloc: Valls pot ser alcalde perquè, sovint, n'hi ha prou amb un percentatge relativament baix de vots, sempre i quan el candidat quedi en primer lloc. Exemple: Ada Colau.

 

El cas és que Manuel Valls ja s'ha assegurat el suport de les elits madrilenyes -i, en part, de les barcelonines- per intentar forçar un retorn de la Barcelona institucional a l'ortodòxia del règim del 78. Ho té tot per agradar als de dalt, en especial una certa inclinació al bonapartisme que contrastaria amb la gestió, entre laxa i absent, d'Ada Colau i els comuns en les qüestions relacionades amb la seguretat o l'ocupació de l'espai públic. Pel que fa al republicanisme i el laïcisme que l'ha caracteritzat electoralment doncs, bé, sempre hi ha espai a l'últim calaix d'alguna calaixera d'Evry.

 

En qualsevol cas, una cosa és inqüestionable; amb la candidatura de Valls qui internacionalitza la seva posició és, per primera vegada, l'unionisme català. Un Valls alcalde de Barcelona resultaria letal per a l'independentisme. I crec que no tothom n'és conscient.
Comentaris
Really?Que vol dir internacionalizar?
L’unionisme català son els de dalt, els qui mantenen els sous baixos i les prebendes propies altes. I quants son? Son la “ burgesia” que tan odien a l’hospitalet,no son el poble català del enxaimple que s’arruina per fer estudiar als fills. Son els de Pedralbes.Quanta gent viu a Pedralbes? Sr. Cot contiu tot. No ens deixi a mitges.
Caps inútils i cecs
Cada vegada ens a semblem més als palestins: No perdem mai l'oportunitat de perdre l'oportunitat. La majoria de gent indepe veu claríssima l'oportunitat d'imposar l'extremadament necessari discurs i gran projecte republicà, proactiu. Però sembla que res del que passa és prou greu per ERC. Seguim esperant una gran candidatura de Mascarell, Graupera, Munté i, sense cap problema, encapçalada per Maragall.
sometent
Sobretot no n'és concient ERC.... i menor mesura PDCAT.....ahí lo dejo...
l'ou de la serp
En Valls no ho sap, però és l'ou de la serp. Ara es presenta com el personatge amable i redemptor, quan no fa dos dies compartia espai amb SCC, C's, PP i Vox. Si arribés a l'alcaldia, la serp sortirà de l'ou.
Ja sé què veu Cot a la tele
Ahir van fer "Soldat universal" en una cadena que no recordo. Sí, la peli amb Van Damme i Dolph Lundgren. D'aquí la inspiració de Cot i el seu "Unionista universal" amb Valls i, hauria d'afegir, Borrell. A Colau hauria d'haver-la reservat Cot per quan facin "Alien".
Como siempre. Esperando que venga alguien de fuera a hacernos la campaña por la candidatura única.
A ver si de paso el Candidat Cosmique tiene a bien montarnos unas cuantas estructuras de Estado, ya que él tiene más experiencia en el tema.
Pepcapell
si conscient o no, no ho sé, a mí personalment em sembla q a la llarga serà un bon canditat per l'independentsime. Un mercenari més dels que "pulelen" dintre el món de "ciudadanos". Personalment no m'agrada gens però pens que acabarà anant a la contra dels que intencionadament el col·loquen a primera fila per derrotar l'independentisme. es la meva modesta e intuïtiva opinió
Apoyo la Candidatura Maragall+Mascarell+Munté
Al menos tendremos tres votos asegurados. Graupera creo que sobra, el voto por correo funciona fatal.
I si...
Penso Sr. Cot, que la cosa no va de BCN, estem caient tots en un error. Les elits estan preparant el terreny per regenerar C's, fent fora als actuals dirigents, colocant-hi en Valls, i bastir un projecte espanyolitzador suau, tipus PSC, que se note el efecto sin que se perciba el cuidado.
Repique de campanas
Viene el coco, que se come a las candidaturas que se unen poco....
Narcís ( és obvi que només cerquen nostra captivitat així com ser el seus ninots de pim pam pum .. tot amagant la delinqüència que rep la Generalitat, que rep Catalunya ! )
No es preocupi l'autor .. no en traurà cap ni un de vot, si més no, no de ciutadans justos i de bona voluntat que són la majoria de nostra gent ! PD : majoria aclaparadora de nostres veïns, ciutadans, conciutadans, compatriotes .. no són espanyolets mil del carrer de qui fúmer-se'n .. massa saben que l"' amor més gran " que ens hi té país veí botxí és que desapareguéssim de la faç de la terra .. i sinó .. que ens deixéssim difamar, plagiar, usurpar i espoliar sense badar boca !
Carles Viñals Casado
La classe política catalana -la suposadament independentista-, viu a la lluna de València pel que fa al control i govern de BCN, talment com si d'un tema banal es tractés; com si la capital de l'estat independent que diuen voler proclamar, en mans dels unionistes no fos una contradicció sagnant a Catalunya mateix, un triomf per a Espanya i un desprestigi a Europa i al món per a la causa que diuen defensar. Ja regalaren BCN a la Colau fa 3 anys. Ara la regalaran a Colau o a Valls.
Carles Viñals Casado
Però no. No viuen a la lluna de València sinó dins la seva closca, mirant-se el melic i enfotent-se dels qui els votàren i els paguen el sou. Les preguntes que jo els adreço -i espero no ser l'únic- són: 1.- A quí dels dos grans partits "independentistes" l'importa BCN ? 2.- Quí són, amb noms i cognoms els qui prefereixen perdre BCN per a l'independentisme, (perquè de segur la perdran) abans d'anar plegats amb l'altre ? Jo dic que són els qui tampoc han volgut la independència.
Carles Viñals Casado
Però no. No viuen a la lluna de València, sinó dins la seva closca, mirant-se el melic i enfotent-se dels qui els han votat i els paguen el sou. Les preguntes que jo els adreço, -i espero no ser l'únic-, són: 1.- A quin dels dos grans partits "independentistes" l'importa BCN ? 2.-Quí són, amb noms i cognoms, els qui prefereixen perdre BCN per a l'independentisme (que la perdran, segur), abans d'anar plegats amb l'altre ? Jo dic que són els mateixos que no han volgut arribar a la independència.
Carles Viñals Casado
1.- Quí no volgué llista unitària el 21-D passat, regalant a C's la victòria no pas menor de la llista més votada, sense la menor autocrítica posterior ? 2.- Quí es passà per l'arc de triomf el 30-G el pacte d'investir president Carles Puigdemont, cap de la llista independentista guanyadora ? 3.- Quí ha refusat novament una llista unitària per a les municipals de BCN el maig del 2019? Quelcom put a podrit, i no pas a Dinamarca. Que Déu t'empari, Barcelona estimada.
Valls, un mestre per al riverita el tontin
Aquesta Valls serà el candidat del PSC per a BCN i despres per President de la Generalitat. El seu nivell deixa al Riverita i a la tontorrina arrimadas a purs estropajos incults, ruquets i pocasoltes agilopollats. Ciudadanos es per analfabets i emigrants espanyols i el Sr. Valls es de casa bona, ben preparat, intuitiu, intel.ligent i un gran politic

envia el comentari