Que no descansi en pau

"Els ossos de Francisco Franco, un dictador sense talla, seran els únics que pagaran el cost d'un Estat autoritari que intenta blanquejar, ni que sigui una mica, la seva imatge internacional"

Franco sí, Primo de Rivera, no. El govern del PSOE està disposat a dibuixar una ratlla, vermella i gruixuda, a l'entorn del taüt del dictador que elimini qualsevol conseqüència pràctica d'una acció molt vistosa, però sense transcendència legal, política o econòmica. El silenci -sospitós- de la família Franco fa entreveure un pacte implícit de preservació del patrimoni, descomunal, de què gaudeixen els descendents de qui va nomenar rei a l'ara emèrit. Mai no han tornat ni un euro ni un immoble de tot el que van robar i no hi ha res que indiqui que ho hagin de fer ara.

 

Com tampoc no tornaran res les grans empreses de l'Ibex que contenen, dins dels seus actius històrics, els rendiments del treball esclau al Valle de los Caídos o les incautacions de la dictadura franquista. Ni deixaran de cobrar les seves pensions els militars i policies franquistes, tinguin molta o poca sang als seus currículums i consciències. Ni els jutges i magistrats franquistes, civils i militars, que condemnaven -en ocasions a mort- als que lluitaven contra la tirania.

 

Els ossos de Francisco Franco, un dictador sense talla, seran els únics que pagaran el cost d'un Estat autoritari que intenta blanquejar, ni que sigui una mica, la seva imatge internacional. Paradoxalment, les ordres franquistes de l'U d'Octubre li costaran al seu inspirador l'expulsió de la piràmide que va ordenar construir per a glòria del seu règim. És poc, però més que res. Almenys que no descansi en pau.
Comentaris
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Hus agradi o no HASTA UN DICTADOR Cuan li MORT Tambe DESCANSA EN PAU , ja una gran Diferencia EL VA DESCANSAR EN PAU y altras BAN POGUER VIURE EN PAU I LLIBERTAT Altras ban Sortir de la PRESO UN EL DICTADOR ELS VA POSAR .Jo si DIC FRANCO DESCANSA EN PAU LLastima vas tardar masa a Descansar en Pau .EL DICTADOR FRANCO ara ESTERIA MOLT ORGULLOS DEL ALCALDE DE TORTOSA ,Per serli tan FIDEL I LEAL al conserbar el seu GRAN MONUMENTO Seu queRECORDA la Victoria Franquista a CAT .
El gitano de Balaguer
Un avansat al seu temps: https://www.youtube.com/watch?v=WyhL5Pod8kU
La talla de Franco
163 cm d'alçada. Com Stalin.
Guillotina
El fascismo, desde los años cuarenta, se ha convertido en una forma de vida de los españoles. Solo algunos catalanes tenemos la fuerza de poder cambiarlo
Narcís ( com bé veié no recordo on .. aquest sí sediciós, rebel/ facciós/ amotinat/ insurrecte o colpista d'una guerra de tres anys i cents de milers de morts així postguerra .. no és al valle de los caídos que sí al congreso, que sí als poders superiors de qui té Catalunya/ PPCC segrestats!)
- Per què diem Franco quan volem dir espanya ( serà que al seu voltant i no voltant no n'eren pitjors .. això no desfà el munt de falsos ' esquerrans ' que n'eren idem ! ) ? -- Per què diem espanya quan volem dir Castella i rodalies/ extensions? -- Per què diem Castella quan volem dir fàctics i massa de plebs per no saber o/ i maldat ? PD : són ossos .. són despulles mortals .. són cendres .. el pecat, pecat mortal, és aquest estat que ens nega, detura, anihila i espolia !
Ramon
Ens fan anar per on volen. Ni n'hauríem de parlar ni n'hauríem d'haver parlat, de Franco.
Fat Boy
Aneu pagant impostos, aneu finançant els bancs espanyols, aneu comprant productes espanyols...

envia el comentari