Han oblidat el suflé

"Sense estratègia no hi ha connexió possible entre les bases de l'independentisme, per més mobilitzades que estiguin, i una acció realitzable"

Després de molts anys de qüestionar les xifres d'assistència a les manifestacions de la Diada, de cop, la guerra dels números s'ha acabat. La delegació del govern espanyol a Catalunya ha renunciat a tibar cap avall els manifestants amb alguna xifra ridículament baixa que servís, com sempre, per buscar un terme mitjà més modest. És més, els mitjans de Madrid han acceptat, per primera vegada i sense més, el milió de manifestants que ha comptat la Guàrdia Urbana. El famós "suflé" ha desaparegut de les pàgines i les tertúlies de l'espanyolisme mediàtic.

 

Per què? Doncs perquè l'Estat espanyol ha comprovat que la via institucional a la independència va naufragar a finals de l'any passat -sense que hi hagi símptomes clars de represa- i l'oportunitat d'un esclat insurreccional és un escenari no buscat, que divideix els partits i les entitats independentistes. I sense estratègia no hi ha connexió possible entre les bases de l'independentisme, per més mobilitzades que estiguin, i una acció realitzable.

 

Tot i així, hi ha un compte enrere per a un segon escenari de xoc institucional. Les sentències contra els presos polítics seran inassumibles i deixaran impracticable, una vegada més, qualsevol intent de tercera via, encara que tingui origen dins del propi independentisme. En definitiva, l'endemà de les sentències torna a ser 3 d'octubre.

 

 
Comentaris
terrassenc
Cal poder fer fora els càrrecs electes que no compleixin el seu programa. Si t'han votat X persones i durant el teu mandat es reuneixen X+1 signatures en contra teva (com una ILP), eleccions forçades. Cal acabar amb la impunitat dels partits.
3-O?
Aquests polítics maldestres ens estan tractant com a gossos sense amo.
Error de concepte
El secessionisme actual mai s'ha produït de baix a dalt. Tot el contrari. Per aquesta raó les bases no compten. Per controlar i manipular aquestes bases des del Govern es va crear l'ANC en 2011, poc abans que Arturo Mas (o Artur Més) caigués del cavall i veiés la llum. Òmnium es va remodelar per reconvertir una hiper-subvencionada associació cultural en un centre d'agitació.
el teu
Salvador, después de 40 años de raca raca, resucitando a Franco y al 1714 ad infinitum, con un 155, con 7.5/8 millones de [email protected] y que con cifras de la Genestapo no se llegue ni al millón (siendo muy optimistas), con los partidos ahora indepres presentando mociones que luego retiran, años ganando en escaños en las elecciones pero nunca en votos ... es un fracaso en toda regla, pero vamos, helado para [email protected] ;)
Narcís ( a Error de concepte : ) ( si us plau, no em contestis pas! ) ( què ets, un ignorant, un curt de gambals o un interessat espuri/ bastard?) ( vés a escriure a diaris d”’ informació veraç “!) ( ja n’hi ha prou ‘ catalán, catalino, catalufo, hijo put. catalán ‘- printed in spain- !)
Deixa de dir baboiades/ mamarratxades ( et penses parlar a ' espanyolets mil del carrer ' ? ), ço és : a) no anà en M.H.P. Mas munt de cops a resoldre-ho àdhuc demanant només ' pacte fiscal ' .. i rebé tan sols " cops de porta " ? b) no acceptà ( quin remei ! ) Catalunya el ribot de les ' cortes ' malgrat el míser suport del referèndum ? c) no fou després de l'amputació " anticonstitucional " ( articles copiats que sí hi són a altres autonomies de res ) quan començà a desfermar-se tot ?
Per a Error de concepte
Sr: no se si n'és conscient del títol que ha triat per a la seva opinió, però, atès el contingut que ha expressat en ella, no podria ser més encertat, tot i que hauria d'haver-lo escrit en plural. Per cert, això d'"Arturo Mas (o Artur Més)" sona molt tabernari. No serà vostè simplement un furibund espanyolista disfressat?
ciutada del mon
home cot menys mal que ho reconeixes tota aquesta mentida de som republica fem republica, ara que ja l'ha reconegut erc per boca de oriol junqueras i l'independentisme magic de rufian, fins i tot la anna gabriel tambe ho ha reconegut implicitament lo de que la republica de moment no, home encara queda el espot i el cotarelo inasequibles al desanim pero son 2 de 7.5 millions molt poc no creus cot jajajajajaja.
Què tal per "La Fageda", Narcís?
Els Serveis de Teràpia Ocupacional de la Fageda és un servei rehabilitador d’atenció diürna destinat a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs que estan en edat laboral amb un grau de disminució igual o superior al 65%. Es nota per com escrius. Salutacions amb afecte.
Ja vindran
No em preocupa que les cúpules d'erc pdcat i cup no parinde fer el burru. Quan toqui concentrarem el vot i ja vindran si volen. A les minicipals votate un partit municipalista, la cup ja no ho és, i a les estatals a la Crida.
per l,imbecil que parlar de la Fageda
es nota el teu talan de tabarnia, per no dir un,altra coseta, els Senyors de la Fageda tenen molt mes entenimen que tu, ets una escoria que va parir la teva pobra mare, i supos que encara deu tindra la creu per soportarte, no mareixes ni ser tractat com un tros de carn
Narcís ( aquest és ton raonament .. l'explicació pel que feia a ton comentari ? ) ( verament escrius de collons de mico .. com el comentari fet a la columna d'en Joan Rovira i d'altres ! )
Tan sols : podria fer ( i no en faria ) befa de ton nas, de tes orelles o de la muntura de tes ulleres .. però mai per mai la faria d'una absència de salut i ni bon tros d'una malaltia mental ! PD : ton escrit delata prou bé el peu que calceu !
Les tonteries d'en Narcís
Com faré befa "de ton nas, de tes orelles o de la muntura de tes ulleres .." si no t'he vist mai. Però t'he vist com escrius i si penses com escrius ets un autèntic retardat mental.
Jim
1. Els polítics catalans estan aterrits per les penes de presó. 2. Els polítics españols estan espantats per la seva opinió pública. 3. Els paisos petits de la unió Europea no eleven iniciatives per forçar la mediació. Actualment ens trobem en un carreró sense sortida.

envia el comentari