El fracàs de l’Estat

"La República Catalana és ja un fet i com més aviat ho reconegui Espanya, abans podrà iniciar una política de diàleg i negociació"

Que Espanya és un estat fallit, entenent com a tal, entre altres coses, el que no pot garantir l’aplicació del seu ordenament jurídic en tot el seu territori, és un lloc comú en el discurs polític ja fa almenys uns deu anys. I ahir va tornar a quedar patent en la celebració de la Diada d’aquest , que ha estat la més concorreguda de la història, encara que el govern espanyol, tots els partits de l’oposició i els seus mitjans domesticats hagin fet el que han pogut per deslegitimar-la, atacar-la i debilitar-la.

 

Un cop més ha quedat clar que, en condicions de (relativa) igualtat, la majoria de la població de Catalunya dona suport a les seves institucions, segueix els seus dirigents independentistes i fa cas omís de la doctrina espanyola oficial i els discursos dels polítics monàrquics unionistes, siguin aquests incendiaris, com els de Cs i PP, demagògics i confusos, com els del PSOE o hipòcrites i fingits com els de Podemos.

 

L’1-O, l’Estat espanyol es va treure la careta i va mostrar el seu rostre real d’oligarquia franquista, corrupta, autoritària i violenta agredint vandàlicament una població desarmada que només volia votar. A partir d’aquesta barbaritat, tot va anar de mal en pitjor. Qualsevol caire d’Estat de dret i separació de poders va desaparèixer quan el govern, en una decisió tan estúpida com la famosa sentència del TC en contra de l’Estatut de 2006, va decidir empresonar els dirigents independentistes democràticament electes. Amb tanta supèrbia com ignorància, els magistrat suposaven ser competents per decidir si els catalans son o no una nació. Semblava impossible superar aquest nivell d’estultícia, però el govern de Rajoy ho va aconseguir muntant una persecució política contra l’independentisme disfressada de procés judicial al qual es van prestar uns jutges franquistes que de jutges tenen poc.

 

El resultat d’aquests i altres disbarats, com la intervenció de la Generalitat, l’article 155 i la guerra bruta que els ministris van fer a l’independentisme va ser la crisi galopant del sistema i la inevitabilitat de canviar el govern d’un partit monàrquic corrupte per un altre igual de monàrquic, potser menys corrupte (encara que està per veure) i idèntic en la seva visió franquista de la unitat d’Espanya.

 

Per compensar tants fracassos, els partits de la dreta (amb l’anuència de l’”esquerra”) es van embarcar en una política de provocacions de carrer a base de bandes de matons amb l’objectiu de desestabilitzar la societat catalana i justificar una intervenció armada que és la única via que els polítics espanyols entenen en relació amb Catalunya, siguin de dretes o d’esquerres.

 

De nou, el resultat no pot ser més desolador per als unionistes del 155. Sense fer cas a les provocacions, però sense arrugar-se, més d’un milió de catalans va sortir al carrer ahir a reivindicar el seu dret a l’autodeterminació, a la independència, a la República i la seva exigència perquè l’Estat alliberi els presos polítics catalans, ostatges d’un franquisme esparracat i impresentable a cap país d’Europa.

 

Avui hi haurà molt debat sobre si un milió, dos milions, mig milió o les “desenes de milers” que diu el “nou” ‘El País’, idèntic a la brossa anterior pel que fa a Catalunya.

 

La quantitat exacta —que serà molt alta— no és aquí molt important. L’essencial és la resposta massiva, pacífica, democràtica dels catalans davant les provocacions dels feixistes de la dreta i la demagògia buida de l’esquerra. Encara que els assistents a la Diada fossin tan pocs com els que pretenen els mitjans governamentals, començant per ‘El País’, sempre seran 100, mil, 10.000 vegades més que els energúmens que Cs, el PP, la SCC, Vox i el PSC aconsegueixen concentrar ocasionalment i a base d’autobusos i entrepans en alguna plaça de Barcelona. I, per descomptat, hauran deixat el trajecte del seu recorregut net i recollit i no ple de brossa, escombraries i vòmits dels mercenaris que els unionistes porten a defensar la causa del Borbó, que és la del franquisme i el feixisme. O sigui, la causa de l’Estat espanyol.

 

La República Catalana és ja un fet i com més aviat ho reconegui Espanya, abans podrà iniciar una política de diàleg i negociació i, així, recuperar una mínima part del prestigi que immerescudament va arribar a tenir a Europa i va perdre sota el govern d’una banda de lladres.
Comentaris
Y vuelve la burra al trigo.
Nada nuevo, este miserable mercenario tiene que seguir vomitando su bilis para poder seguir comiendo; cada vez su servilismo a la burguesía del 3% es más patético ; sólo es un pobre bufón del independentismo.
Gran Cotarelo
Touché.
Suzie q
Pel traductor: serà una "colla de lladres", no? El panda és un ós. I pel que fa al comentari. Jo, independentista irredenta, encara no veig la república catalana, declarada, però no implementada. La república encara no és real. Moltes gràcies en qualsevol cas sr Cotarelo
Piferrer
Bravo, Ramón !!!
Ai, Cotarelo
Sánchez tampoc no farà res. Ara el sento dient que els catalans tenim un problema de convivència no d'independència. La qüestió és que una elit ha robat a mans plenes sense procurar el progrés del país, amagant la seva incompetència amb els diners catalans i una premsa fidel. Si marxem se'ls desmunta el negoci. Aquest és el "gran secret" Per desgràcia la major part dels espanyols,malgrat les trampes descobertes d'aquests mafiosos, és creuen qualsevol barbaritat que diuen sobre els catalans.
Ay, Ramoncín
Ves visiones. La república catalana ni existe ni ha existido nunca y Cataluña ni siquiera es una nación.
JERO987
" CUANDO la mentira, la injusticia y la opresión ( es decir, la tiranía ) se convierten en la legalidad vigente, ENTONCES, la legítima defensa de la nación cautiva, desarmada e indefensa deja de ser sólo un derecho inalienable, para convertirse, también, en un deber patriótico.-" > > > Thomas Jefferson
Elisa
La ignorància dels unionistes es proporcional a la seva estupidessa, com aquest que es fa dir "y vuelve la burra al trigo" segurament que de someres i ases hi enten...no tenen remei, cada vegada que obren la boca, queden retratats. Nosaltres seguim!!!
federaslista
res de nou cal menjar i el mercenari de segona amb autodi cap els seus que a la mama la va desflorar un castella molt castella costralelo, jajajaj en fi cal menjar i aquest idiota que no es flaubert vomita odi bilis i merda per agafar les engrunes que li dona la burguesia lladre, quina republica xalat l'ha reconegut algu pais potser usa potser xina qui a banda de voste i el terrorista otegui mare meua aquest home o es gilipolles o esta comprat, crec que ell auna les dos caracteristiques.
Ramonet García Cotarelo, mira lo que decía Gaziel
... en el fondo del separatismo catalán ha habido siempre una contradicción radical. El separatista cree que es imposible entenderse con el resto de los españoles; y para remediar esta situación, propone una cosa más difícil todavía, que es desentenderse violentamente de ellos. No se siente capaz de hacer el esfuerzo necesario para influir en España, y en cambio sueña con el gigantesco propósito de escapar en absoluto a su influencia formidable. Para salir de una dificultad, crea otra mayor.
Contradicción?
Gaziel era un paranoico como tu. Lo que ocurre es que teneis un insoportable complejo de inferioridad reprimido que expressais con autoritarismo y vuestra concepción de España sólo se sostiene con la arrogancia y la fantasía de la nación indisoluble a que "obliga" vuestra constitución militarizada. En el fondo vuestro problema se llama egotísmo institucionalizado.
Narcís ( d'un estat miserable què s'hi pot esperar ? . . . de què li va servir a Sèrvia la sang que vessà sinó per sortir com llamps les nacions del voltant ! )
Gràcies, no ja pas per sos pensaments, per sos ( bons ) judicis, per sa defensa d' allò just o conforme al deure .. sinó per la " informació veraç " ( informació veraç que demana constitució que tant esmenten els fatxets o els no ningú així gens ni mica persones de bé ! ) ! PD : i gràcies per sa valor i resolució .. en un estat com aquest no n'és poca cosa !
Vicenç
A mi me parece difícil entenderse con un español que, con el apoyo de otros muchos españoles , en el Congreso, a la petición de autorización para referéndum, respondió "Ni puedo ni quiero".
Francesc Reina Ruiz
Son una colla de miserables bandoleros.
entranyable
Tu verbo fácil y tu visión profunda y radicalmente cierta hacen que te considere como uno de los escritores más preclaros del momento que nos toca vivir. Enhorabuena, maestro!
Som els bons de la pelicula
Ha quedat clar. Mes d'un milió de gent pacifica i festiva, contra un grapat de dinosauris de l'extrema dreta de l'altre dia. Deixem que l'odi i la ignorancia se'ls megi vius. Nosaltres endavant i a fer Republica !
Eugeni
Proclamació de la república catalana, dia D, a I"endemà el rei d'escanya marxa a fora i es proclama la tercera república escanyola i quedem diluits els catalans dintre. Es un perill a tenir en comte.
Anacat
Pels "trolls"... Sempre tinc ganes de posar el "no m'agrada"a les bestièses que dieu. Però penso que el que voleu, no és pas una diàlog, és el numero de "no m'agradats". Doncs: lectors! Deixem de animar-los! Els ignorem. En el meu món, no existiu!
Jordi Girona
Cotarelo, sisplau, torna a penjar la versió original dels teus articles del Món al teu blog. Aquí són el pitjor exercici de traducció que es ougui trobar a Internet. Fan vergonya. Almenys en llengua original podrem gaudir de la teva prosa neta i expressiva.
anna
Gràcies Sr. Cotarelo. Vostè és clar, lúcid i valent, qualitats escasses en el bàndol espanyolista que no té arguments, només insults.
pep - manresa
En les valoracions als comentaris del Ramon Cotarelo és on s'observa la "feina" feta pel CNI, fins fa poc les valoracions unionistes eren pràcticament inexistents, el CNI va decidir manipular aquest fet i ara hi ha sempre un paquet de 80 o 90 valoracions unionistes d'entrada en les notícies i comentaris que el troll de torn considera que li criden l'atenció, com no podia ser d'altra manera aquests articles tan precisos i ben escrits sempre són objecte de la seva fúria.
pep - manresa
Que com s'ho fan?, no ho sé, però no costa gaire imaginar que amb l'aparell mediàtic i els fons reservats estatals, disposen com a mínim d'un centenar de terminals d'ordinador per deixar anar un paquet de "no m'agrada" de cop, aquesta dèu ser una de les feines que fan a l'edifici que ténen a la Diagonal. Per cert, abans d'ahir devien estar distrets i "contents" gaudint de l'espectacle.
Gepeto
Aquest mes sembla ke li han posat un bon hotel perque ha soltat la seva hispanofobia a sac ,el millor acudit com sempre cota vers la republica de somni apostoflant ,lo trist i penos son els frikis que escriuen comentaris i li segueixen el joc onanista.
federalista
tots els que no pensem com tu som CNI pep manresa uhhhhhhhhhh, jajajajajaj com es pot ser tan adoctrinat i tan gilipolles deu meu. en fi es lo que n'hi ha.
Aviat
Cotarelo tienes razón . Pero espñ no cederà a un referéndum de autodeterminación. Se conseguirá por la presión exterior y ya falta poco. Ñ YA ES IMPRESENTABLE EN UNA EUROPA DEMÓCRATA. PRONTO LA DESAUTORIZARAN. Les averguenza.

envia el comentari