Qui ens governa?

"Progressar i garantir els drets democràtics de la població es farà cada dia més difícil amb sonats al poder"

La que podem anomenar “política oficial” difícilment ha aixecat mai entusiasme entre els que la pateixen. De fet, si repassem una mica la història veurem que generalment, d’una forma o una altra, el poble ha vist amb suspicàcia els que dirigeixen el seu destí col.lectiu. Segurament  perquè la política és, entre altres coses, la lluita pel poder, i aquesta pugna fa surar sovint notables mesquineses entre els seus protagonistes.

 

Així i tot, actualment aquesta poca acceptació ve acompanyada d’una notable degradació de la direcció política. Cada vegada més accedeixen al poder personatges grotescos, populistes, sinistres o d’una mediocritat exasperant. Si fa uns nou anys, Jonathan Davidson (professor de psiquiatria en el centre mèdic de la universitat de Duke- EEUU) i David Owen (psiquiatre, exministre de sanitat britànic i actualment membre de la cambra dels lords) afirmaven que el 75% dels polítics de primera fila tenien trastorns mentals, no vull ni pensar com haurà augmentat aquesta xifra quan avui veiem les actituds de Donald Trump, Nicolás Maduro o Rodrigo Duterte (president de les Filipines) que va declarar poc després d’accedir al poder que calia executar a 100.000 traficants i addictes a les drogues per acabar amb el problema del narcotràfic al seu país.

 

La categoria dels homes i dones que tenen grans responsabilitats serà sens dubte un dels principals reptes que hauran d’afrontar les societats dels nostres dies. Progressar i garantir els drets democràtics de la població es farà cada dia més difícil amb sonats al poder. En som conscients? D’altra banda, el votant, víctima de la propaganda totalitària que va crear en el seu dia el Dr. Goebbels (avui multiplicada fins a l’infinit), sovint esdevé una mena de zombi que només respon als instints més primaris que li atien amb el bombardeig constant  des dels mitjans de comunicació. Ben mirat, aquell capitost nazi continua essent el polític més actual dels nostres dies. Tot són consignes i eslògans repetitius, prefabricats i amb l’única finalitat de guanyar un grapat de vots. Res de fer créixer l’intel.lecte del poble. Com més primari sigui el seu pensament, més possibilitats de fer-lo beure a galet.

 

De proves sobre això dic, en tenim cada dia un munt només donant una ullada a qualsevol diari el de qualsevol racó de món. Com és normal, Catalunya no resta al marge d’aquesta crisi directiva. Però, en el nostre cas, encara s’agreuja més per l’actitud procliu dels nostres polítics a l’anomenat complex d’esclau dels catalans denunciat fa una pila d’anys pel psicòleg Carles M. Espinalt. La combinació d’un escenari on només se cerca la glòria personal i afirmar coses malgrat l’evidència tangible del contrari (dos dels aspectes que Jonathan Davidson i David Owen destaquen com a mostra dels trastorns mentals dels dirigents polítics) amb la manca de determinació per enfrontar-se als enemics de la nació, dona com a resultat una política de TBO.

 

Una de les darreres evidències l’ha protagonitzada aquest estiu el flamant conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha afirmat que el seu govern crearà “una nació digital en forma de república”. La gran majoria dels mitjans catalans han publicat la notícia com si fos la cosa més normal del món. Una independència de PlayStation per jugar com a nens, i ningú s’escandalitza davant del fet que Puigneró tracti a l’electorat com a una colla de babaus.

 

L’independentisme pot fer els fulls de ruta que vulgui, celebrar eleccions cada mes per demostrar que és majoria o internacionalitzar el cas català fins i tot a Botswana. Res de tot això servirà de res mentre els seus principals dirigents no tinguin una mínima talla per culminar un projecte polític d’una magnitud de la qual no en són ni conscients. I veient el que veiem, no descarto tampoc que algun d’ells ja formi part d’aquell 75% de trastocats que ens advertien Davidson i Owen.
Comentaris
Entiendo perfectamente como se siente, Sr Espot.
A mi también me duele la cara de ser tan guapo.
...SIEGFRIED...
...CATALANES CON ORIGENES EN TODA ESPAÑA EN COMPAÑIA DE EXTRANJEROS (QUE QUIEREN PARA ESPAÑA LO QUE JAMAS QUERRIAN PARA SUS PAISES) TRAICIONANDO LA MEMORIA DE SUS ANTEPASADOS EN LA DIAGONAL...
Decadència
Tot inicia al segle XV quan vam regalar la corona a un rei estranger. Una corona que havia costat sang i fetge! Tot per satisfer els lobbies de poder comercial, que guanyarien amb el contacte amb els seus homòlegs castellans, després de una llarguissima guerra civil. Poc ha canviat la trama d'aquesta tragèdia de pais que tenim. CAT és un pais ocupat (per un estat corrupte i mediocre) i com a tal, carn de psiquiatra des de fa massa temps.. Aquest estigma es trasmeteix a l'ADN....
Blai
«Jordi Puigneró, que ha afirmat que el seu govern crearà “una nació digital en forma de república”». I suposo que aquesta repúblics serà «al núvol», és a dir, que no serà d'aquest món. Cap problema amb Madrid, doncs. Ves si n'era de fàcil, resoldre el vell problema català.
Su plantem los
Via fora. “No tornarem a alló de todo por el pueblo pero sin el pueblo”
Gepeto
Enhorabona pel seu gran article senyor espot li diu un espanyol i catala
Jordi (Català i Suís)
Allò que és enguany evident: els partits polítics independentistes inclosos els membres del Govern de la Generalitat no saben pas què fer ni per on anar. Qui dia passa any empeny fins als judicis polítics. I allà tampoc sabran què fer quan els caiguin una pila d'anys a les víctimes de la Purriassa Espanyola. Perquè és això. Ho diré en francès: la racaille espagnole. El diccionari en diu "persona poc recomanable". Qui pot recomanar un Espanyol ! I encara els publiqueu els comentaris ! Ruucsss!
ciutada del mon
home 2 nazis radicals amb odi a espanya, hispanofobia i demencia mental tots dos homes amb molt odi tant que potser algu acabi tancat per xenofob o al menys denunciat l'inefable espot 0 escons 0 jajajaj en les elecciones del 2015 despres ja no s'ha presentat perque no li votarien ni en el seu repla, i el fanatic jordi suis altre xenofob dement, fent la suposicio que siga real aquest jordi suis, i no un robot que hagi posat el cot com exemple de catala catala.
Narcís ( doncs .. mardid! qui sinó ? ) ( el pitjor és el nivell intel·lectual i de consciència que exhalen sos manaies o criatures malcriades ! )
Ja està bé, no ? Sempre contra nostres representants .. com si no tinguessin prou rivals, prou adversaris, prou enemics, prou . . . botxins de país aliè imperialista de baixa estofa o invasor sense respecte a cap moral/ ètica, cap democràcia i cap llei àdhuc covardament sanguinari ! PD : els catalans som dessota una delinqüència institucional estrangera de por i .. només faltàveu vós ' donant-en ànims ' !
Mercè
Aquest article és molt inquietant. No és cap novetat que aquest articulista tregui la seva mala bava contra els nostres representants polítics.La mateixa amargor de sempre i cap proposta racional. Serà la darrera vegada que llegeixo a Santiago Espot, un home que el seu ressentiment clama al cel.
Dolentota
Com que veig que el senyor Espot té la clau de la solució li suggereixo que es posi ell al capdavant del procés. Potser tindríem alguna sorpresa. En cas contrari ja li portaríem flors a Lladoners.
El psoe,pdcat i erc estàn pactant un nou 78 per deixar ho tot bién atado abans de que puguem fer noves eleccions i els fotem a fora.
President Torra, noves eleccions ja!
Qui vols?
Santiago ens governa espanya perque convergencia i esquerra son espanya.
Carles Viñals Casado
Estalviant espai, faig meu el comentari de Jordi (català i suïs). El govern català no sap com sortir del pou on ens ficà el passat 27-O. I com que no espero res d'ell, presidents inclosos, (el d'aquí i el de l'exili), Proposo MOLT SERIOSAMENT com a presidents, si accepten presentar-s'hi, els Srs. Ben Emerson o Aamer Anwar. Què potser no estan considerant oferir l'alcaldia de BCN a un impresentable com Manuel Valls ? Ens cal sang nova al capdavant; és evident que la catalana no serveix.
Jordi (Català i Suís)
El moll de l'os el teniu als comentaris d'aquesta web: no filtren pas els comentaris dels Espanyols - tots fets en Espanyol per tal de demostrar-nos que són Ells els Amos i que els Catalans han de saber i són obligats a utilitzar llur llengua d'Ocupants i Colons -. Quan en plena guerra Espanyols-Catalans - què fou sinó les agressions dels Espanyols el 1-O i les continues actuals ? - encara no hagiu despertat....
La solució.
S haurien de limitar els mandats de TOTS els càrrecs polítics. Com es fa en el cas del President dels USA, i com fan els de la CUP. Regidors d'ajuntaments, presidents de països, ministres, etc ... Com a molt 8 anys en un càrrec i fora! .... a treballar.
ciutada universal
tambe es pot oferir la presidencia, amic viñals al comandant de les forces interplanetaries ashtar, del sistema d'orio, es humanoide crec segon diu el coronel corso de la nasa, i aquest en te sang nova i crec que verda amic meu jajajaja al no ser vermella , pot ser ho faca millor que els de sang vermella, com a president de la republica jajajajajajaj.
ciutada del mon
viñals el reticulia i fill del sector d'orio comandante ashtar cap militar de les forces interplanetaries, de la federacio de planetas units de la via lactea , tot segon el coronel corso de la nasa, proposo jo si acepta que siga el president de la nostra republiqueta, caldria parlar-ho amb el coronel corso perque contactara amb ell, aco si seria sang nova i verda no vermella jajajajaja salut i republica universal si pot ser.
Tram
Des de l'Empordà et felicito pel teu article, ja es hora de parlar clar i català, o es fa un partit polític nou amb carácter i amb estadistes o tardarem molt a tenir un estat.
Tararí
Espot, trobo molt bé el que dius. Crec que cal fer un nou partit polític que ocupi l'espai centre-dreta català (nomès l'ocupen els partits castellans), amb gent amb CARACTER!!!

envia el comentari