Contra la repressió, autodeterminació

Cal acusar un sistema podrit, corrupte, mafiós, autoritari, violent, injust i parcial. Qui serà jutjat és l’Estat, tantes vegades com ens citin a declarar.

L’1 d’octubre el tenim gravat a cops de porra a la memòria. Aquell dia vam sacsejar la bastida del Règim del 78, esquerdant els seus fonaments. Un poble mobilitzat i organitzat és imparable. Aquesta és la lliçó a retenir de la tardor passada. Tatuem-nos-la si cal per no oblidar-ho. I l’Estat ho sap, i per això la repressió ha estat quirúrgicament seleccionada. Prop de 1200 persones. Noms i cognoms. Vides. Pors i anhels. Dissimulen dispersant la repressió, però tot forma part de la mateixa causa general contra el dret d’autodeterminació.

 

Són tots els que aniran al Tribunal Suprem aquesta tardor. És Ginebra, Brussel·les i Edimburg. Són la Tamara, l’Adri i tots els membres de CDR perseguits i multats per accions de desobediència civil no violenta. És la Montse i la bandera de l’Ajuntament de Berga. Són tots els delictes d’odi dels que ens acusen als que només volem parlar de vida. És el nas trencat de Jordi Borràs i la impunitat de les forces d’ocupació. El seu problema no són els llaços grocs, és la vergonya que tenen quan demanem "llibertat presos polítics" amb ells.

 

Cap de nosaltres pot anar a cap judici a defensar-se. Cal acusar un sistema podrit, corrupte, mafiós, autoritari, violent, injust i parcial. Qui serà jutjat és l’Estat, tantes vegades com ens citin a declarar. No ens amaguem. Si ens jutgen tribunals polítics la defensa no pot ser jurídica, sinó col·lectiva, assumint que més enllà de les nostres vides hi són els drets i llibertats de totes.

 

En aquesta causa general contra el dret d’autodeterminació no es tracta només de reaccionar contra unes sentències injustes ja escrites. Es tracta de ser-hi, mobilitzats, des d’aquest mateix onze de setembre. Es tracta d’organitzar-se per tornar a alçar-se, ara que sabem en què som forts i l’Estat és feble. Tal i com ho vam fer l’octubre passat. Es tracta de cuidar-se els uns als altres, sabent que de la nostra unitat neix la nostra fortalesa, sobretot ara que hem vist que amb el PSOE la repressió i el xantatge continua i el diàleg és de sords.

 

La millor manera de fer que el patiment de tots els represaliats no sigui en va aquest onze de setembre és seguir fermament la lluita pel dret d’autodeterminació. Aquesta Diada Nacional no va de llibertat presos polítics, va del motiu pel qual són a la presó.
Comentaris
terrassenc
2018 primera diada de la República Catalana.
Si cada vez que la CUP habla de hacer algo metemos una moneda en una jarra, y cada vez que la CUP hace algo sacamos una moneda de una jarra...
... el resultado es una jarra llena de monedas. Salud y República!
=
Vosaltres critiqueu molt els politics per continuar fent autonomisme, però és que vosaltres i nosaltres també continuem fent el mateix: manifestacions i les vostres pel vostre compte. Millor manera?
Sistema podrit, corrupte, mafiós, autoritari, violent, injust i parcial
Parles de pujolisme, oi, Boya?. I de les seves desagradables conseqüències: Més, Puigdemont, Torra i altres mafiosos degenerats.
Camil
Endavant!
Gepeto
Porque todo lo que piensas tu son ilusiones .... i mentrestant omplint la butxaca de processisme,deixeu denganyar la gent
Narcís ( la llibertat d'expressió, la llibertat de manifestació, la llibertat de participació política .. els drets civils i polítics .. la Carta Internacional dels DDHH . . . manifestar un pensament mitjançant una votació .. . . . . . és per a inhabilitar, plomar i fúmer garrotades i treure ulls?
N'és obvi de no ser un sistema gens ni mica sa, ni mica honrat/ insobornable, ni mica de no repressió o intimidació, ni mica democràtic, ni mica pacífic, ni mica just i ni mica imparcial ! PD : només cal veure la conxorxa legislativa - executiva - judicial contra Catalunya ( ja només faltava associacions de jutges i fiscals agafant-se les mans en pro d'un dels seus .. no hi creuen en l"' equitat " de la justícia ?) !

envia el comentari