Súbdits espanyols

“Només l’independentisme ha posat en qüestió el règim del 78. Una república catalana demostraria als ciutadans espanyols que els peons també poden fer escac i mat al rei”

Set homes van condemnar ara fa quatre dècades milions d’espanyols a ser súbdits d’una dinastia i d’un sistema polític pensat exclusivament per perpetrar els privilegis d’unes elits extractives. Set homes que, materialitzant els pactes de silenci i les renúncies de les cúpules dels patits, que no pas de les bases antifranquistes, van disfressar de Constitució les vergonyes d’una reforma per transitar de puntetes de la dictadura a la democràcia. El resultat és que avui Espanya continua empeltada d’una genètica franquista que perverteix el carrer i  totes les institucions, i que impedeix avançar cap a una societat plenament democràtica. Aquella Constitució va establir un règim on un home –i no pas una dona- i els seus negocis i entramats mafiosos mai no serien controlats per la societat, una inviolabilitat heretada d’un dictador que el va designar com el seu successor.

 

La il·legítima corona espanyola és intocable –i els seus familiars de sang o polítics, també- i la dissidència política, empresonada. Aquesta és l’Espanya que, per força, han heretat tots els espanyols, molts dels quals ni tan sols han votat aquesta Constitució que els hipoteca com a ciutadans. I com el rei, la Constitució és intocable si del que es tracta és de reformar-la per democratitzar-la. Ara bé, si es vol retorçar en nom de la unitat d’Espanya o per protegir el búnquer custodiat pels partits del règim, via lliure. Així, els partits que s’autoanomenen constitucionalistes perpetuen el silenci, la impunitat i les complicitats amb una monarquia corrupta i immoral impedint que s’investiguin els seus draps bruts en una institució democràtica, el Congrés, amb la qual se suposa que representen els interessos dels ciutadans. Però igual que per a la corona, per al PSOE, el PP i Cs, els espanyols no són dignes de ser protegits.  

 

El pitjor de tot és que el règim del 78 ha constatat que una bona part de la societat espanyola continua anestesiada, empassant-se una monarquia i un sistema que l’empobreix progressivament i degrada el seu país fins a les cotes més baixes que pot assolir un Estat de dret. Només l’independentisme ha posat en qüestió el règim del 78. La resposta, en primera instància, ha estat la repressió policial i judicial i la instigació a la violència social. Però la llavor està posada i ja són molts els ciutadans de l’Estat que han descobert la seva condició de súbdits. Una república catalana els demostraria que els peons també poden fer escac i mat al rei.
Comentaris
Completmente de acuerdo, en lo de peones.
Clar
Com sempre. Haurem de deixar que els espanyols siguin feliços amb les seves dictadures. Vivan la caenas!!
Jordi Comasobirana
Completament d'acord amb el punt de vista de la Gemma
Anna Armendares
Com diu un lector, com a l´epoca de Ferran VII els espanyols mes els hi agrada cridar "vivan las cadenas". Son molt pocs els que han evolucionat politicament, per aixó no entenen qué passa a Catalunya: que diuen que volen votar ?? Que volen republica ? Pero que es tot aixó ¡¡¡
Fat Boy
Un home i els seus complices val a dir, perque si no es pot investigar l'home, com han de sortir a la llum els seus compinches?. O es quecreuen que els delictes que pugui fer son robar carteres o atracar a punta de navalla?.
No és cert el que dius, Aguilera
El règim, abans i després del 78, sempre va ser posat en qüestió per El Partit Comunista d'Espanya (marxista-leninista) en el qual va militar el pare de Cotarelo. El secessionisme catalanet s'ha copiat gran part d'aquesta ideologia (la que li convé) i fins i tot a fitxat Cotarelo, que de raza le viene al galgo.
Guillotina
El término súbdito es demasiado bueno, más descriptivo es lacayo. Gracias por el artículo.
Ciutadana farta
França, el pais al qual el sr m.valls va representar, es va treure de sobre la monarquia, avui es una republica, i que ningu ho posi en dubte, i ara aquest sr vol venir aqui , a una monarquia a representar uns quants monrquics?o abans feia comedia o la fa ara, no es pot cambiar d,ideals tan depressa, o si
marbosch
Cada dia entenc més la revolució francesa o la russa; però aquesta revolució del 78 sempre m'ha semblat un "xapa i pintura" per tornar a vendre el cotxe com a nou quan ja porta el motor trencat.
dani
No puedo estar mas en desacuerdo, vengo de vivir en una republica y sinceramente entre esa republica y esta Monarquía me quedo con esta Monarquía, sinceramente no entiendo la obsesión con la republica mucho de los mejores gobiernos son, y fueron reinos, somos europeos no matemos nuestras tradiciones, sino al final solo nos quedara una republica musulmana, proboartista, megaprogre atopevegana.
Dani, no se de donde vienes, pero en Europa las caídas de las monarquias, cambiaron el acceso de la gente al poder
i con ello el mundo evolucionó. Cada país es un caso diferente y su gente también.
Pep
El tal Dani bé de la República de Iran
Laucoin
Quina llàstima em fa Manuel Valls, tindria prou capacitats, si les utilitzes amb criteri d'algù alliberat de complexes.
Carles Viñals Casado
marbosch: Jo, com tú, també entenc més bé cada dia que passa les revolucions que esmentes, però el meu consell és que no vagis gaire més enllà en l'expressió de les teves simpaties. Les que jo he manifestat aquí mateix cap a les 10 del matí pel que fa a la revolució francesa, esperen encara publicació. No crec que hi hagi moltes persones que, com jo, hagin fet any rera any, durant 20 anys, 550 kms per assistir a l'11-S. Aniría a una revolució, però no aniré a una altra "Diada."
pako
Estamos hartos desde Euskal Herria del 78, franco, rey, iglesia....todo sigue igual . Cambiamos???
Narcís ( aquest estat no té remei ni mai el tindrà .. on n'és la política o la cerca de la veritat, el bé, la raó i el dret ? )
No és normal un poder legislatiu permeti, pitjor, protagonitzi, tot allò que està rebent Catalunya ! PD : només n'és normal si exerceixen el ' delicte d'odi ' àdhuc força pitjor o interès espuri/ bastard fora mida ( qui tingui orelles que hi senti ! ) !

envia el comentari