El cúter és 'cutre'

"L'interlocutor de l'independentisme català és l'Estat espanyol, no pas els voluntaris de províncies que treballen per a Madrid"

Si no fos pel fanatisme del seu voluntariat -que els causa accidents com el del càmera de Telemadrid-, caldria reconèixer que l'estratègia unionista contra el llaç groc els ha donat un cert rendiment. Amb una força mínima de, potser, mig centenar de persones, han obtingut prou presència mediàtica com per permetre a Pedro Sánchez col·locar la "negociació entre catalans" com si fos un escenari necessari i convenient. Al capdavall, aquesta és l'estratègia de fons de l'Estat; aconseguir situar l'unionisme provincial i provincià com a interlocutor d'un hipotètic diàleg que deixés Catalunya -com a màxim- en el punt de partida de comunitat autònoma de règim comú.

 

Però la tossuda realitat és que l'unionisme està a anys llum del nivell de mobilització i hegemonia social i intel·lectual de l'independentisme. Aquest diumenge, a Terrassa, el 50è aniversari de Josep Rull ha mobilitzat milers de persones que omplien la Plaça Vella fins dalt. Hi ha hagut actuacions, pancartes, consignes compartides i, fins i tot, han aparegut els capgrossos que representen els consellers terrassencs Rull i Puig, homenatjats per la cultura popular aquesta darrera festa major. Res de tot això és a l'abast de l'unionisme militant, que haurà de sobreactuar arrencant amb un cúter, si poden, els llaços que quedin un cop acabada la festa.

 

L'interlocutor de l'independentisme català és l'Estat espanyol, no pas els voluntaris de províncies que treballen per a Madrid. I, en la mesura del possible, l'escenari sobre el que cal actuar és l'internacional, tal i com estan comprovant Llarena i els seus col·legues del tribunal més suprem i menys europeu d'Europa. Fora d'això hi pot haver empentes i insults, però no pas política. El cúter és cutre. I lamento el barbarisme i la barbàrie.
Comentaris
Ona
Tossudament alçats. I guanyarem i la victòria serà esperança per altres pobles.
Las bolsas de basura, en cambio, rebosan glamour..
Mientras que los capgrossos son el testimonio irrefutable de la "hegemonía intelectual" del independentismo. El Sr. Cotarelo es a Heideggee lo que la Sra Talegón es a Hannah Arendt. Frente al unionismo provincial y provinciano se alza la visión cosmopolita del ombligo soberano, Un mundo de maravillas, en suma.
...SIEGFRIED...
...MUCHO RUIDO...Y POCAS NUECES...
..CUANDO TORRA EN UNO DE SUS ARTICULOS SE LAMENTABA DEL DESINTERES POR LO CATALAN DE QUIENES RESIDIAN EN CATALUÑA CON ORIGENES DIVERSOS..SOIS GENTE NORMAL Y CORRIENTE..COMO EL RESTO DE LA HUMANIDAD..EXTRAORDINARIOS EN NADA..AQUEL LOQUITO DEL MANICOMIO QUE SE CREIA NAPOLEON..
A un nivel de vida un nivel de brandy
Cúter cutre para cortar basura más que cutre.
Groc
De la mateixa manera que paguen per treure llaços . Pagan per opinar aqui al Mon?
ecspaña, EL GENOCIDES DELS CATALANS
Cada dia que passa fa mes fàstic ecspanya, un estat criminal, a on manen els gossos rabiosos. NO HI HA CAP SOLUCIÓ, tret de la INDEPENDENCIA, sempre que anem per totes
@Groc
Depende... A cuanto te paga el comentario la ANC? O es por horas?
Als catalans no cal que ens paguin, ens surt de l’anima l’amor per la llibertat
D’altres pobles es conformen a que els maltractin i que el señorito sempre guanyi la partida. Bon profit.
Els catalans no ens paguen per possar llaços ni per anar a votar ni a la diada o qüalsevol altra manifestació a favor dels nostres drets, als mercenaris tipus c's ppros psc... aquests si que es venen per quatre duros, un entrepà de choped i l'autocar cap a Bcn, surten de la Espanya profunda per veure mon, al estil del que son, uns desgraciats de mala mare...
Gatvell
La presència mediàtica la ténen assegurada sempre, encara que no facin res. A3media, Mediaset, Prisa, Vocento, etc. ( i els bancs que hi ha al darrera) són realment els caps de la banda del cúter. De fet, fan com el ninot del ventríloc. La Griso i la Quintana són el ventríloc i C's el ninot. Abans era Jiménez Losantos i la Cope. Ara són tots els mitjans madrilenys. Sense ells no existirien els emmascarats. ,

envia el comentari