O valentia o rendició

"Si no hi ha un acord real al Parlament per desobeir Llarena i mantenir els diputats, el Govern trontollarà i arribarà al judici polític del Suprem amb la pell i l’os"

S’acosta una prova de foc per a l’independentisme, probablement, de vida o mort per a la solidesa del Govern i la majoria parlamentària. Es tracta de la situació dels diputats i exiliats que Llarena dóna per suspesos, i als quals el president del Parlament ja ha retirat el sou. La gran trencadissa entre ERC i JxCAT que va comportar suspendre un ple al juliol tenia com a epicentre el president a l’exili. JxCAT estava disposada a fer renunciar els presos, però no a Puigdemont, una excepció que els republicans no van tolerar. Tampoc no va quedar clar si els presos polítics acceptaven renunciar a la seva legitima acta forçats o per voluntat. En el proper ple del Parlament s’ha de visualitzar l’acord que ha anunciat, sense donar-ne els detalls, el president Torra. Un acord que només pot passar per desobeir Llarena i mantenir la dignitat de la cambra i dels presos i exiliats, entenent que la retirada del sou és un error i una debilitat, però no afecta a l’estratègia de fons.

 

La fórmula ja l’havien apuntada JxCAT i la CUP: dur la suspensió a la Comissió de l’Estatut del Diputat, que emetria un informe per a ser votat a l’hemicicle, on la majoria absoluta independentista rebutjaria la suspensió sense que hi pugui haver conseqüències penals ni per als diputats, que són inviolables –cap diputat ha estat perseguit per la votació del 27-O- ni per als membres de la Mesa, la gran por d’ERC. Aquest camí, però, requereix recosir les lleialtats, fidelitats, confiança i responsabilitat entre els tres partits que a hores d'ara costen de visualitzar. 

 

El gran obstacle per construir plegats és que rere l’acatament o no de la suspensió dels presos polítics i exiliats hi ha una por comprensible a una nova onada de repressió judicial de l’Estat –Carme Forcadell és a la presó per permetre un debat parlamentari-, però sobretot, estratègies més de partit que de país. Hi ha hegemonies polítiques futures en joc, amb República o amb autonomia. Un president fort a l’exili, transversal i amb ascendència sobre cada racó de l’independentisme minva possibilitats al líder d’ERC, empresonat i sense veu. Però alhora ERC és ara un partit més sòlid que el PDeCAT o que el nounat grup parlamentari de JxCAT, i pot mantenir el pols per l’hegemonia encara que tingui un líder a la presó i la secretària general a l’exili. Els dos grans nuclis de l’independentisme es mesuren les forces constantment, més preocupats, o això sembla, per si s’acosta un nou assalt electoral que no pas per donar compliment al mandat de l’1-O.

 

Sigui com sigui, la majoria independentista té en els propers dies l’oportunitat de demostrar als seus presos i exiliats, però també al carrer, que el Parlament és efectivament sobirà i que el vot dels catalans de l'1-O i del 21D és sagrat. Si no hi ha acord real, el Govern trontollarà i arribarà al judici polític del Suprem amb la pell i l’os. Al capdavall, els llaços grocs reclamen dignitat. 
Comentaris
"la majoria independentista té en els propers dies l’oportunitat de demostrar als seus presos i exiliats, però també al carrer, que el Parlament és efectivament sobirà"
No la tiene, porqué está cerrado. Mientras, Torra se dedica a su particular ruta del bakalao, él sabrá por qué.
anna
Té tota la raó. Esperem valentia del nostre Parlament.
Narcís ( només culpar nostres representants de les bestieses que els han penjat .. ja diu prou de l’infantilisme o desvergonyiment, tot plegat, misèria d” aquests poders ‘ .. així quina democràcia, quin respecte a cap convenció pro DDHH i a cap Dret d’estat tan menyspreable ! )
Mai per mai un poder judicial pot ser dessobre el legislatiu quan aquest estableix lleis gens ni mica contra ordenament jurídic que sí pro la ciutadania o sobirania popular que els escollí ! PD : ja n'hi ha prou de " prevaricació " de vilans que es pensen ser a la dreta de Déu Pare omnipotent !
o....
!! CUPO VASCO !!
NO ES SOBIRA !!!
"la majoria independentista té en els propers dies l’oportunitat de demostrar als seus presos i exiliats, però també al carrer, que el Parlament NOOOOOOOOOO NOOOOOOOO NOOOOOOOOOOOOO és sobirà" NO ES SOBIRA !!!!
RFS
Ni valentia ni rendició !! treballar am les lleis que ens otorga la Constitucio Espanyola i l'Estatut de Catalunya !!!
david
A qui vol enganyar l'articulista ?.... El Parlament fa declaracions de independència sense aplicar-les, accepta que li ordenin fer unes eleccions autonòmiques, com que als espanyols no els hi va agradar qui va guanyar diuen que ni en Puigdemont, ni en Sanchez , ni en Rull poden ser Presidents , I S'ELS OBEIEX. Això és un Parlament sobirà ???....... Més aviat una colla de bocamolls i cagats ( i anant cobrant cada mes, això sí).
...SIEGFRIED...
...PERRO QUE LADRA...NO MUERDE...
jordi
Que coi vol dir un president TRANSVERSAL? I si existís aquesta raresa genètica, algú creu que es diu Puigdemont? Si us plau siguem seriosos i no pervertim la política ni el llenguatge.

envia el comentari