O espanyolista o terrorista

"És urgent aturar tota aquesta onada de catalanofòbia, feixisme i violència (física i verbal)"

Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo, s’ha convertit aquest dimecres durant unes hores en Trending Tòpic a Twitter. És a dir, en tema de conversa a la xarxa social. El motiu? Haver dit, en una entrevista a ‘eldiario.es’, que el fet que “al segle XXI hi hagi presos polítics a Espanya i a Europa és de vergonya”, i ho ha qualificat de “tercermundista”. De res li ha servit matisar que no és independentista: l’espanyolisme més ranci se li ha llançat al damunt. No s’han vist comentaris d’independentistes carregant contra ell pel fet de no ser-ho, però sí s’han llegit centenars de missatges on se’l titllava de “feixista”, “terrorista” i fins i tot es feia referència a la seva malaltia, un càncer de colon contra el qual lluita des de l’any 2015.

 

El cantant de Jarabe de Palo anunciava que es retirarà temporalment de la música a partir de l’any vinent, i pocs dies després, sense por, decideix donar la seva opinió sobre Catalunya, l’independentisme i els presos polítics. Ho fa de manera respectuosa i argumentada, fent ús de la seva llibertat d’expressió, i només rep clatellades i greus insults. Aquesta mateixa setmana dos diputats d’ERC denunciaven que un policia espanyol els va escopir i insultar a Barcelona. I no fa ni un mes que el fotoperiodista Jordi Borràs va ser agredit també per un policia espanyol -que, per cert, no ha estat detingut ni apartat de la seva feina i responsabilitats al cos-.

 

Tard o d’hora, aquesta manera de fer tan espanyola serà la que acabi amb el seu propi país. Però, mentrestant, és urgent aturar tota aquesta onada de catalanofòbia, feixisme i violència -física o verbal-. La impunitat i permissivitat en aquest àmbit no portarà absolutament res de bo, per ningú. 
Comentaris
Llorenç
Espanya i els espanyols, ens faran independents. Perseverem. Vist que és Espanya, només està en contra el sobiranisme, qui està en contra de la Democràcia. Em nego a creure que la majoria d'aquest país, no és demòcrata.
Fat Boy
Ho te ben merescut i encara li passa poc. A ningu li agraden els llepaculs.
Narcís ( sempre fou així .. ser contra Catalunya, sia per por a que demani allò que per dret natural li pertany, sia per por a no poder delinquir-la in saecula saeculorum, sia per pura maldat7 complex d'inferioritat .. sia per tot plegat .. sempre serà així, sempre seria així si no ens n'anem aviat,
Que pot esperar un hom d'un estat on sos òrgans superiors o legislatiu, executiu i judicial . . . on alts càrrecs àdhuc càrrecs d'on siguin . . . on funcionaris que han de vetllar per la defensa, seguretat i llibertat . . . on ' funcionaris ' jerarquia de congregacions i associacions vàries . . . on amos i senyors de capital aliè/ de tercers . . . on ' mitjans de manipulació ' o no informació veraç . . . on projectes de politics o politicastres de partits . . . atien anar contra allò català ?
Ovidj
... L'estat aplica l'antiga máxima del "estás conmigo o estás contra mi"... No atenen a altras raonaments. Així que amb aquesta postura tindrem que bregar fins al final, pero a la llarga caurá pel seu propi pes---
Andreuenc_Dani
El que es urgent es que ens independitzem, pero com ara estem jugant a les comissions bilaterals...
La Bacora Santjoanera
Fat boy, de quin Komando de encaputxats i cuter a la ma eres el "Cabo"?.
Pilar
Espanya està plena de faixistes, Francolí es va encarregar de matar a tothom que no fos de la seva corda. El que no puc ententrar es que els descendents dels castigats pel franquisme ara defensin actituds tan faixistes cap a un poble.
Jo
A mi em sembla que aquesta situació durarà tant com ells vulguin. Aquesta manera de fer tant espanyola té al darrera un estat que la promociona i subvenciona, i nosaltres no tenim res.
Zombies
Espanya és a petar de merda per tots els racons i, d'aquesta manera, els tenen ben distrets amb l'ardor pàtrio.

envia el comentari