L'estiu calent de Colau

"No deixa de sorprendre la baixa tolerància a la crítica d'aquells que van arribar al poder gràcies a l'ús insistent de la denúncia"

L'estiu està sent particularment calent per a Ada Colau, que ara mateix té sobre la taula algunes de les patates més roents de la política catalana, entre les quals el seu propi futur al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona o la rebuda en el marc dels actes del 17-A al rei espanyol Felip VI, el mateix a qui la màxima autoritat de Catalunya ha reclamat que demani perdó als catalans pel discurs legitimiador de la repressió contra l'1-O que va fer el 3 d'octubre. L'oposició al consistori està veient que el vaixell de Barcelona en Comú a la Plaça de Sant Jaume, que té Colau al timó, navega amb dificultats i probablement el seu naufragi arribarà en forma de derrota electoral. Una derrota plena d'excitants oportunitats per als seus contrincants.

 

No ha de ser fàcil arribar a l'alcaldia al crit de "sí se puede" per acabar comprovant que, en realitat, tot allò que deies que es podia no es pot o no es pot tant com havies pensat. El fet, però, és que la parròquia creada al voltant del "sí se puede" potser encara pensa que tot allò que algú es proposa és factible i que un altre món encara és possible. Comprovar que el món segueix sent el mateix i que un canvi copernicà no s'aconsegueix a cop de desitjos ha de ser una sensació certament frustrant. El món és una cosa massa complexa com per anar prometent paradisos.

 

Ada Colau ha abonat el terreny perquè ara l'oposició es llenci damunt seu sense miraments. Però el que no pot fer l'equip de govern és reclamar que aquesta oposició deixi de posar el dit a la nafra. Barcelona crema, no només perquè és la capital d'una Catalunya en shock des de l'1-O, també perquè el seu dia a dia és cada vegada més difícil per aquells que hi viuen. És evident que no tot el que passa a Barcelona és culpa de Colau, però algunes coses potser sí. Per això no deixa de sorprendre la baixa tolerància a la crítica d'aquells que van arribar al poder gràcies a l'ús insistent de la denúncia.
Comentaris
Crític
Molt bona reflexió.
Sempre s’en pot anar a viure a Italia
on te bones amístats
Ramon
El sistema la va posar i tots sabem per què. I ara el sistema la vol fer fora i vés a saber per què. Algú ho decideix i llavors hi posen els mitjans perquè l'anomenat "poble sobirà" ho referendi. Ara li trauran el que calgui i més. Ara li trauran el que bé que li ho podien haver tret abans. A l'estat espanyol tot va així. Tot. Sempre. Vull pensar que amb l'única excepció de l'intent sobiranista, però, qui sap...
vendetta
pobra barcelona amb akesta gentola EKIDISTAN , remenan las cireras
Albert P
És alcaldessa perque la resta de partits no van voler asseure's a parlar, especialment ERC i PDCAT. Desconec de qui és la culpa però vam deixar en mans de CSQP l'ajuntament de la primera ciutat del país. Un equip poc preparat amb una oportunista al cap davant que no ha fet res més que gestos i actes de cara a la galeria i ha deixat la ciutat a la deriva desde fa 3 anys. El pitjor de tot és veure com els mateixos que no van ser capaços d'asseure's a negociar ho facin ara.
Vadim
Com és possible que 11 regidors (de 41) tinguin un poder absolut i els altres partits no s'hagin unit per desbancar aquests xarlatans incompetents??!!
Ramon
Les clavegueres de l'estat van comptar amb el vot d'ERC per fer realitat el seu propòsit de retornar l'ajuntament de la capital de Catalunya a grapes sucursalistes: la prioritat, tant d'Espanya com d'ERC, era fotre Convergència. I després ja és la pròpia dinàmica del poder municipal, que afavoreix la continuïtat encara que es basi en una precarietat política com la dels 11 regidors de la Comuna Pudent. La va fer alcaldessa l'Operación Cataluña. I el rumor se'n va... però ella es queda.
joanr
No podem oblidar que en la campanya electoral de les passades eleccions municipals, es produí una "notícia" d'un diari espanyol, que Trias tenia diners a Suïssa. Es demostrà que era allò era fals, però el mal ja estava fet. Açò va ser un ingredient més que va donar la victòria a una espanyolista i poca-solta. Quan vénen eleccions els mitjans espanyolistes trauen "carpetes" contra les formacions sobiranistes. La Colau s'aprofità d'una campanya bruta orquestrada des de Madrid.
Ramon
La diferència en vots va ser tan minsa, que una sola d'aquelles marranades ja va ser determinant perquè Colau sigués alcaldessa amb la consegüent satisfacció de godós, fainés, cavistes. I Espanya, és clar. Parleu de la intoxicació dels diners a Suïssa. Però... i la sentència de Can Vies? Aquella denúncia l'havia presentada la Iniciativa del pessebre del que ella portava anys i panys sucant de valent. Una denúncia superantiga però que van, oh, casualitat, la sentència va i surt llavors.
Ramon
El sistema, "la casta", el gran capital, com n'hi volgueu dir, va fer alcaldessa Ada Colau. Però ara pinta que la volen treure. Per què? Se m'acut un conjunt de factors. En diré dos. El primer i principal, que el sistema va boig perquè ERC no se sumi a les llistes d'unitat. I el segon, en la línia de com explicava Ramon Barnils les formes del Grup Godó: quan vénen eleccions, l'electorat convergent s'interessa més per la política i es fixa en desoris que no són nous però que, sí, han anat a més.
Teresa
Són gent que sols sap cridar en contra de qui mana, però quan ells manen no saben fer res i ho tapen cridant contra l'oposició. No estava preparada, ni la Colau, ni l'Asens ni les dones de Colau, ni... Recordeu l'aparició d'Asens a la pel·lícula CIUTAT MORTA? que bé li va anar, tots som sensibles als pobres i ells ho van aprofitar. CSuma-hi Can vies i l'anti mossos i ja ho tenim tot
Narcís ( fart, cremat, de tant fals, farsant, baliga - balaga sinó ' negociant ' . . . . vivint, ben vivint, de la desgràcia aliena ! ) ( qualsevol català amb dos dits de seny .. sabia que aquell assetjament i enderroc a Trias n'era un muntatge .. made in spain ! )
" Casa nostra, casa vostra " .. però la meva, meva; però el meu llar, meu llar; però el meu carrer, el meu carrer; però ma seguretat, ma seguretat; però ma llibertat, ma llibertat; però ma intimitat, ma intimitat; però . . . . . . . . . i que ningú gosi constreñir-me, ningú gosi coartar-me-ho ! PD : tots els handicaps, inconveniències, desavantatges .. àdhuc malviure o/ i viure amb por .. per al populus - populi, per a la plebs, per als altres !
Laura
Una enyora el Trias.
Toth
A veure si funciona la candidatura sobiranista a les properes eleccions o si més no, els pactes. A veure si ERC actua amb més vista.
Andreu
Botellón, queixes de veins, top manta, especulació urbanística, incivisme, baralles.. Això abans no passava a Barcelona? ... I no ha de ser fàcil governar la ciutat de Barcelona amb el govern de la Generalitat totalment en contra. Dispara a la Colau esport Barceloní d'estiu
FRANK DUBÉ
El Govern de Barcelona no pot solucionar els grans problemes de la ciutat perque s´ha de cenyir a les lleis espanyoles. Bandes de lladres desarticulades; portades davant del Jurge i deixats en "libertad con cargos"als 10 minuts. Tot déu posant alarmes i contractant SEGURIDAD PRIVADA omplint la butxaca dels multimilionaris membres de la familia MAYOR OREJA. Cap politic d´aquí en parla MAI,MAI,MAI,MAI,MAI.

envia el comentari