Emèrit sense mèrit

"La societat comença a fer un judici que els tribunals i les institucions no poden ni volen fer"

La família reial espanyola -amb els nombrosos escàndols que l’envolten- està més qüestionada que mai. L’últim fet surrealista és una revelació de la periodista Pilar Urbano, que ha assegurat que Joan Carles I va avisar Bárbara Rey dos dies abans del cop d’Estat del 23 de febrer del 1981. “Bárbara, el dilluns 23, si no tens necessitat de sortir al carrer no surtis, perquè a Madrid pot haver-hi 'follón'”, aquestes van ser les paraules que suposadament hauria fet servir el monarca espanyol per alertar la seva amant. A Joan Carles li devia semblar cabdal que la vedette tingués aquesta informació que, en canvi, no va considerar igual d’important facilitar a la policia... Aquest personatge va ser cap de l’Estat a Espanya durant pràcticament 40 anys.

 

Totes les informacions publicades aquests darrers dies sobre Corinna, Bárbara Rey, la relació de totes dues amb el rei emèrit i, sobretot, la manera de procedir de la monarquia espanyola durant una pila d’anys posen en evidència el règim espanyol. En tots els sentits. La transició els va servir per vendre la idea que el franquisme havia acabat i que tot seria nou i bo. Però ni nou ni bo. Van continuar manant els mateixos -recordem que va ser Franco qui va designar Joan Carles I com el seu successor- i, tot i que la intenció era fer veure que hi havia un nou règim, la manera d’actuar de l’Estat no va canviar: corrupció i repressió eren el seu ‘modus operandi’, i ho han continuat sent fins a dia d’avui.

 

Cada vegada li resulta més difícil a la monarquia enganyar la gent. Hi ha certs arguments que ja no compra ningú. La transició va ser -en gran part- una farsa, i ara els ciutadans comencen a adonar-se’n -només cal veure les darreres enquestes sobre el suport a la monarquia. Pilar Urbano va assegurar també que Bárbara Rey va cobrar durant anys un sou abonat pel CESID -l'actual CNI- que va arribar a les 700.000 pessetes mensuals. Quantitats ingents de diners del contribuent destinades a tapar les bestieses i immoralitats del cap de l’Estat -que, coneixent-se, va fer col·locar la seva inviolabilitat a la Constitució. La societat comença a fer un judici que els tribunals i les institucions no poden ni volen fer. I així és com -històricament- acostumen a caure els borbons, ni més ni menys.
Comentaris
Anna
Que caigui ja! Ni un dia més.
ferran
una monarquia corrupta e inmoral restituida por uno de los genocidas más crueles de la historia. España, señores míos...no se merece esto. Ni ciudadanos ni psoe ni pp lo cam,biarán. DESPIERTEN SEÑORES, DESPIERTEN¡¡¡¡¡
SARA
Se puede decir mas alto, pero no mas claro, buen articulo.
Josep de sabadell
Quin fastic de monarquia. N.estic fins els pabrots..Futem el camp de espanya de una puta vegada!!!!
Emili
Hi ha prou indicis com per fer un article investigació que aclareixi d'una banda la trama del 23-F.
memoria histérica
Hablando de reciclar el franquismo, ¿sabeis cual fue el partido, en CAT, que más alcaldes franquistas recicló? ¿Fue Alianza Popular reconvertida en el PP? NO. Fue CiU. De los 219 alcaldes franquistas que se presentan a las elecciones de 1979, la principal formación que los recluta es CiU (95 de 219, el 43,3%), muy por encima del “partido oficial del régimen”. ¿Olor a franquismo? Sí, el vuestro. Es vuestro hedor. Pero si tenéis al asesor de Porciolas como Conseller de Exteriores...
Gepeto
Clar que si ens voleu vendre que sou democrates de tota la vida i heu estat vivint a lombra del dictador per enriquir vos ,on ereu quan torturaven a les presons franquistes ben amagadets i mutis ,lliçons de moral les justes populistes de pacotilla,pregunteu li al vostre avi o vesavi.
Narcís ( sigui emèrit o ' emergit ' .. la llàstima és l'estipendi que ens fum, que ens fumen .. que ens fot espanya ! )
Deixant a banda aquesta tal Urbano ( sempre em semblà catalanòfoba .. i ara no sé a què hi juga ! ) .. allò clar és que rei veí no sent res per Catalunya o/ i es deu a país veí botxí àdhuc ni a això que sí als que són ( ben ) mantinguts amb els imposts del poble, imposts sostrets a nostre poble català ! PD : ara l'únic important és que les " urnes manen " i .. manen que nostres representants materialitzin allò que aquestes demanen ( demanat amb tot el fonament, sentit, justificació i raó ! ) !

envia el comentari