No permetrem que ens atropellin

"Hi ha una certa sensació d'indefensió que no ha fet més que incrementar-se a mesura que els agressors han començat a actuar encaputxats i amb un nivell d'agressivitat més gran. Ja hi ha ferits"

Tot i que no sembla que existeixi una coordinació, ni una estratègia planificada, les agressions espanyolistes al carrer han experimentat un increment quantitatiu i, sobretot, qualitatiu. Els Mossos, a més, es troben amb una dificultat afegida perquè molts dels activistes violents són de generació espontània, sense vinculació amb els grups ultres organitzats que la policia catalana coneix relativament bé. Tot plegat ha causat una certa sensació d'indefensió que no ha fet més que incrementar-se a mesura que els agressors han començat a actuar encaputxats i amb un nivell d'agressivitat més gran. Ja hi ha ferits.

 

A aquest clima cal afegir que els últims dies hi ha hagut dos incidents d'extrema gravetat. Un, l'agressió d'un inspector de la policia espanyola a Jordi Borràs, fotògraf d'El Món. I l'altre la irrupció d'un vehicle, a gran velocitat, per la plaça Major de Vic, que va arrasar dotzenes de creus grogues al preu de posar en perill la vida dels nombrosos vianants del lloc més concorregut de la capital d'Osona. En tots dos casos els agressors estan identificats, però encara no estan clares les mesures que es prendran contra ells.

 

Els Mossos s'han pres seriosament el fenomen. Aquest mes de juliol han detingut un agressor a Lleida i un altre a la presó de Lledoners i han identificat moltes de les persones que es dediquen a destruir llaços grocs, com set encaputxats a la Bisbal d'Empordà i un grup d'una vintena d'activistes a Avià, al Berguedà. Però el més important és que hi hagi sancions efectives i proporcionades que esvaeixin aquesta espessa sensació d'impunitat que pateix la societat catalana. No entenem, per exemple, per què el jutge encara no ha ordenat la detenció del policia agressor de Jordi Borràs, quan ens consta que la seva identificació es va resoldre en qüestió d'hores.

 

En definitiva, la violència espanyolista s'ha d'aturar. El salt qualitatiu de les últimes setmanes és un avís que ha d'encendre totes les alarmes. La societat ha entrat en zona de risc.
Comentaris
LSO
Hay que internacionalizar estas agresiones denunciando que el estado español las consiente y seguro que las promueve. ¿Porque Pedro Sanchez no las condena?
Espectador
No hi ha cap problema , Pedro Sànchez ho arreglarà tot .
Ramon
Amb l'actual TV3 és suïcida intentar res. I TV3, aquest horror, és el millor que tenim.
Ja n'hi ha prou
Són les SA de Felipe VI, el promotor de l'A por ellos'. Això és terrorisme d'estat de baixa intensitat, però terrorisme d'estat. Heu sentit algú del PP, PSOE, C's condemnant aquests atemptats que ells animen? Això ha de ser denunciat, com a ciutadans europeus indefensos i desprotegits per l'Estat espanyol.
Exageres molt amb Jordi Torrecilla Borràs, Cot
Al final sembla que ni tan sols li van trencar la nàpia, però com és amiguet, company i compare de Cot, doncs vinga, a exagerar, as usual. Que fluixets sou els secessionistes catalanets.
Per el que diu que exageres
No cal trencar la nàpia a ningú, només per intentar-ho ni ha prou, els xulo putes, no poden anar per el carrer com si res, que el tanquin i els carrers seran més segurs sense un fill de puta menys..
terrassenc
@LSO. Poli bueno (aparença de diàleg), poli malo (ulsterització). Lo trist és que el govern de la Generalitat (amb Puigdemont i Junqueres al darrera) acata el TC i no vol aplicar les lleis de transitorietat per tirar endavant la República Catalana. En Cot té tota la raó, els Mossos han de tornar a estar de la banda de la gent, i si els polítics no els deixen, denunciar-ho.
CIUDADANOS BANDA TERRORISTA
LA MANADA CRIMINAL DE CIUDADANOS, tenen ganivets, porres i el squ faci falta, ja que estan totalment infiltrats dins la seguretat de l'estat. ARRIMADA AL FACISMO, vine a pegar.me criminal!!!!!
Quin articla Salvadó
Dons, es vritat tu, dons, la viulensia d'aquets no es pot parmití, dons, els unicc am dret a se viuléns som els indapandantistas, dons som tan i tan llibarlas, dons que tenim c'axpulsa a tots al que no pensin com nusaltarsa, dons. Mol asartat el teu articla Salvadó
Joan
La justícia es la misma para todos? El catalan nunca fué perseguido? España es una democracia real? Que no ens passi com al poble jueu als temps del nazisme... La història pot repetir-se.
el teu
todo sonrisas ;)
Gepeto
No ens enganyeu la violencia/victimisme afavoreix lindependentisme perque de dialeg no en voleu nomes salvar al soldat puigdemont,sincerament catalunya es molt mes que un fugit i el seu pols personal a lestat .
Tot és relatiu
Fent comparacions odioses, m'agradaria saber quina diferència hi ha entre el que els unionistes estan fent a Catalunya i el que ells perseguien al país basc, com a kale borroka
Victor
Comencem a parlar de Kaleborroka unionista ?
El primo de rivera tiene pistola, para que?
Ciudadanos banda criminal de la porra, la navaja, la pistola i el cotxe terrorista. i la vArrimadas al terrorismo aun no esta en la carcel, la muy españóla, la muy criminal
Al desequilibrado de Vic le llamaron charnego
Y resulta que tiene ocho apellidos catalanes. Un tío catalán de toda la vida y con problemas mentales. Ya vale de noticias sin contrastar y manipuladas, coño. Algún cretino habla de Kaleborroka.
Narcís ( què més ens han de fer per a sortir com llamps d'aquest estat, gens ni mica, ni poc ni gaire, Estat nostre ! )
No cal subratllar-ho .. és espanya, l'espanya de tota la vida de Déu ! PD : llàstima el munt de persones dignes que hi ha defora .. però són minoria així mai per mai manaran que sí llurs fàctics ensems amb sos enfilats !
Kpm
I jo em pregunto si hi hauria actuacions més efectives que les creus grogues.

envia el comentari