Puigdemont condemna Llarena

"Amb aquest èxit judicial, Carles Puigdemont referma la seva condició de líder polític i moral de les bases socials de l'independentisme"

El tribunal de Schleswig-Holstein ha dinamitat les acusacions contra els líders de l'independentisme, abans i tot que siguin jutjats. Sense violència, no hi ha ni rebel·lió ni sedició i la justícia espanyola entra, directament, en la zona relliscosa del ridícul. En tota Europa, només Llarena i els seus companys madrilenys han vist el primer cop d'estat del món protagonitzat per gent amb les mans despullades contra un Estat armat fins a les dents. L'exili s'apunta una victòria indiscutible i Llarena una condemna explícita.

 

No només això. Amb aquest èxit judicial, Carles Puigdemont referma la seva condició de líder polític i moral de les bases socials de l'independentisme. La resposta més eficaç contra la repressió de l'Estat ha vingut de la seva estratègia, no pas de la de les organitzacions polítiques i cíviques, incapaces de trobar una estratègia comuna contra la regressió democràtica del règim de Madrid. Ja no sembla totalment impossible tornar a veure Carles Puigdemont instal·lat al mateix despatx que va deixar.

 

Així les coses, mentre la monarquia espanyola -símbol i garantia del règim del 78- s'enfonsa, dia a dia, entre les factures de les seves comissions, uns tribunals hereus del franquisme tanquen els ulls a les peripècies dels borbons i continuen enfrontant-se a uns sistemes judicials europeus que només ells confonen amb molins. Perquè, com diria aquell cavaller, cada uno es tal como Dios le hizo, y aún peor muchas veces.
Comentaris
terrassenc
Sí home. Fa falta cara per pretendre que qui en dues ocasions no va voler tirar endavant la República l'octubre ara és qui l'ha de fer. Puigdemont i Junqueras volen un referèndum pactat, com els comuns. No pensen tirar endavant el MANDAT de l'1-O. Cap judici portarà ni la Llei ni la República Catalana, està només a les nostres mans, i els polítics ja tenen la legitimitat per fer-ho. La llibertat no 'es guanya', s'exerceix. La política crea la Llei mai a l'inrevés.
Espectador
Les organitzacions cíviques i polítiques catalanas han fet el ridícul mes espantós Puigdemont es llest i sap que es tenía que arriscar surtin del país i plantetjar la batalla des de fora . Aqui molts llaços grocs i res mes .
G
No volian judicialització? Doncs dues tasses.
Mercè B.
Estic d'acord amb tot el que escriu Sr. Cot, però com que sabem com les gasta "el Estado Español", potser el fet que rebutgin l'extradició del MHP Sr. Puigdemont només per possible malversació, és per a condemnar fins al màxim de 30 anys de presó els ostatges que ara ja tenen al seu poder. Del "estado español", ens ho podem esperar absolutament tot.
Ramon
Si no s'hi va destinar ni un euro públic, és escandalós l'encausament. Però llavors també és escandalós l'engany, la mentida, l'estafa d'ERC.
Un tribunal irresponsable a Schleswig-Holstein no dinamita res
Més aviat es demostra la mala definició, o enteniment, del concepte de euroordre. El tribunal alemany s'ha equivocat i si alguna cosa dinamita és la credibilitat en la justícia alemanya.
XavierC
No ens esbarallem entre nosaltres. Els independentistes (fins i tot els demòcrates que no en són) tenim uns enemics molt poderosos, no ens equivoquem ajudant-los.
España, pais de dements i justicia de vergonya
Les caques de gos diuen que el tribunal alemanya es irresponsable, pobre gos es español
Antonio
Un altra bufetada, pel chulo i incompétent de llarena. Si, en minuscules
Exacta Salvadó
Dons, astá mol i mol clá, dons, c'ara, en Carlas Puchdamón te las claus dal guber da tota aurupa, dons, an racunegut, dons quels catalans som tan i tan supariós que fa u ca digui, dons, el mol urinapla Puchdamón, dons i tos moltas grasias Salvadó
PBP
A mi em fa gràcia, que ara diuen que el tribunal Alemany s'ha equivocat, i es queden tan amples. No quedem que "la Ley es igual para todos, menos para el rey emérito" Alló del imperio de la ley, que va dir en Felip, M. Rajoy, la petitona, tot deu. Y ara? Ahh. es que és un tribunal de provincias. Com pot un tribunal de provincias, que sembla van al juzgat en tractor, contradir el poder del SUPREMO? Aixó no ens pot passar a nosaltres, no. Somos una unidad de destino en lo universal.

envia el comentari