Desfranquització

"Des de la tomba del dictador fins al ducat de la néta, passant pel Pazo de Meirás o la Fundació Francisco Franco, tot sembla indicar que seran els descendents del Caudillo els que pagaran el preu simbòlic de les agressions polcials de l'U d'Octubre i la repressió posterior"

El PSOE sembla decidit a emprendre una desfranquització del règim polític espanyol. Aparentment, pensen que a hores d'ara ja es poden suprimir els símbols més desvergonyits de la transició de finals dels anys setanta i principis dels vuitanta sense que hi hagi una reacció efectiva per part de les dretes del sistema. Això inclou, per exemple, tots els honors i privilegis que manté la família Franco. Des de la tomba del dictador fins al ducat de la néta, passant pel Pazo de Meirás o la Fundació Francisco Franco, tot sembla indicar que seran els descendents del Caudillo els que pagaran el preu simbòlic de les agressions polcials de l'U d'Octubre i la repressió posterior sobre els líders polítics de l'independentisme.

 

El problema per al nou govern socialista serà com fixar un límit clar a aquesta glasnost espanyola i tardana. Perquè no és voluntat seva posar davant de cap tribunal els criminals de la dictadura, ni tampoc revisar l'itinerari d'algunes fortunes madrilenyes. Encara menys investigar el paper de la monarquia espanyola entre el final del franquisme i ara mateix, ni l'origen de la seva condició multimilionària. Ja sense parlar de les clavegueres de l'Estat, els serveis parapolicials o la connivència dels tribunals espanyols amb les tortures... El canvi es limitarà a la família Franco?

 

Sigui com sigui, valdrà la pena. Aquestes mesures reconfortaran una mica el patiment infinit dels centenars de milers de famílies que van ser agredides i humiliades per la rebel·lió, sedició i malversació que va significar el franquisme, sempre invulnerable. Però, de moment, són pur maquillatge polític per a una democràcia de molt poca qualitat. Tot i així, signifiquen una esquerda en el bloc d'impunitat. La primera en quatre dècades.
Comentaris
Victor
Es veritat, però per alguna cosa s'havia de començar. I qui sap si un cop començat es pot anar seguint amb els passos següents . Netejar judicatura, policia, Guardia Civil, èlit econòmica
Arribes tard Cot
La desfranquització ja es va fer en el seu moment; millor o pitjor però es va fer. L'1-O és irrellevant i no té res a veure amb Paca la Culona.
Ramon
Quant més es parla de Franco i el franquisme, major és la dimensió de la nostra derrota.
El franquisme es la identitat dels espanyols
Qui ens va col.locar a aquesta familia de lladres es el PSOE, mitjançant aquesta constitucio franquista de vergonya. L'estafa constitucional, la prolongació de la dictadura terrorista de Franco es basicament gracies al PSOE i al Pujol i ho pagarem eternament. España es franquista o no serà i aquesta es el problema principal. La porra del Iceta es la seva constitucio criminal. el 155 es el garrote vil del Iceta i els seus franquistes
Crosta i molla
Tot i que el PSOE tampoc té marge per a fer més que govern simbòlic, li han encarregat netejar la crosta al règim del 1978 per a que el nucli oligàrquic pugui seguir manant. De fet, davant de la possibilitat d'enfonsament, estic segur que l'oligarquia espanyola seria capaç de sacrificar fins i tot la corona.
sometent
I?.... noslatres necessitem una república!! España si es vol arrecalar , doncs perfecte, però nosaltres a la nosta!!! cony!!
Josep Olot
Això és la primera fase de "que todo cambie, para que nada cambie". Per mantenir els interessos dels de sempre, el poder fins i tot pot sacrificar el Rei, actualment un destorb. Molt estranya la filtració de la conversa de la Corinna...
J. M.
Em sembla que tot plegat serà pur maquillatge, només es rascarà lleument la punta de l'iceberg
pep
Arriben tard, molt tard i així i tot agreixo el gest(pq fins que no ho vagi complet no me'ls creure més).Encara hauran d'agrair algun dia l'esquerra espanyola tan poc esquerra i tan covard, que hagi estat el "Procés" el que hagi fet reactivar ni casi una mica i tal volta de cara a la galeria, que el psoe s'hagi mogut d'una puta vegada en la vergonyosa actuació q ha tingut al respecte i mantingut cap a les coses franquistes. una gran i escarossa VERGONYA.
Ovidj
La "desfranquitzacio" NO ES VA FER quan la "transició modélica"... No, NO ES VA FER i ara encara en veiem les consequencies. Qui sigui que l'afronti finalment, el "Gobierno", las Cortes o qui sigui, ja es pot comprar unes bones "rasquetes", perque caldrá rascar molt i profund a molts estaments; judicatura, exércit, guardia civil, policia, associacions i partits politics... Ja es poden preparar per "rascar fort"...

envia el comentari