Res a perdre

"Catalunya no té res a perdre complint el mandat de l'1-O perquè en el fons, no sent independent, no té res. En canvi, té tot un món per guanyar amb la independència."

Aquesta és l'expressió que resumeix millor el resultat de l'entrevista de Sánchez i Torra. encara que sigui dubtós que Sánchez l'entengui en tot el seu abast perquè és una persona carregada de prejudicis, limitacions i parafernàlia típicament hispàniques. O és que el Sánchez que ara proposa molt diàleg i enteniment amb Catalunya no és el que anomenava "Le Pen" a Torra i volia reformar el Codi Penal per convertir l'ideologia independentista en delicte? Molt probablement creu que el MHP parla d'ell mateix, de la seva experiència i cicle vital, cosa que és veritat; però no és tota la veritat.

 

I ni aquella mitja veritat és en condicions d'entendre, tan gran és la diferència entre la política catalana i l'espanyola. Torra li va dir que no tenia res a perdre, mirant de fer-li entendre que està disposat a anar a la presó per les seves idees. Això és definitiu perquè, com ja han demostrat els dirigents independentistes, faran front a la repressió de tot tipus: les confiscacions arbitràries, les proscripcions, la brutalitat policial, els polítics tramposos, la guerra bruta, els jutges comissaris prevaricadors. És la peça clau de l'èxit: ningú no flaqueja al moviment. Ningú es fa enrere. La unitat es manté i no hi ha manera de trencar-la acumulant barbaritats inhumanes a l'estil del jutge Llarena, que arribat el moment haurà de respondre dels seus actes.

 

L'univers dictatorial i carcerari, peça essencial de tot govern de la dreta franquista a Espanya, ha fracassat. Ara l'administra el PSOE, que confia que serveixi si es canvia el tarannà i es somriu una mica més però es manté la mateixa actitud intransigent, irracional i injusta de negar els seus drets als catalans.

 

Però és que Torra no va anar a veure Sánchez a títol personal. No trobo res en Sánchez que pugui interessar a un home de la categoria del MHP. Va anar-lo a veure com a president de la Generalitat, com a president de Catalunya, i com a president de Catalunya aquesta expressió de "no tenir res a perdre" té molt significat, encara que Sánchez sigui incapaç d'entendre-la.

 

És Catalunya la que no té res a perdre i molt a guanyar. Posem-ho en termes simples de teoria de jocs. La reunió de La Moncloa ha esclarit les opinions: Catalunya vol l'alliberament dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació. L'Estat espanyol s'hi oposa. Si Catalunya implementa la seva República independent i trenca d'una vegada amb la monarquia espanyola, fent valdre el mandat de l'1-O, del 27-O i la voluntat de més de dos milions de ciutadans, com correspon fer, quina serà la resposta de l'Estat espanyol?

 

La resposta possible comprèn una gamma que va de la molt improbable acceptació de la decisió catalans fins a un increment de la repressió, amb ocupació militar (la Guàrdia Civil és un institut militar), intervenció i anul·lació de l'autonomia catalana i empresonament o exili del govern de Torra. En realitat, aquesta última opció és tan improbable com la primera o més.

 

L'Estat espanyol no pot deixar marxar Catalunya sense més ni més perquè seria la seva ruïna. Però tampoc no pot reprimir-la com acostumava a fer, per a desconsol de l'oligarquia nacional-catòlica i els seus serfs de la pseudoesquerra espanyola, PSOE i Podemos. Europa no tolerarà l'ocupació militar de Catalunya ni un segon govern de la Generalitat a la presó, per molt que Borrell I "El Desinfectador" vulgui rentar el cervell a les instàncies europees.

 

És Catalunya la que no té res a perdre complint el mandat de l'1-O perquè en el fons, no sent independent, no té res. En canvi, té tot un món per guanyar amb la independència.

 

Això és el que Torra ha mirat de transmetre subtilment a Sánchez que, és clar, no ho entén perquè entre els dos, com entre els seus dos països -de què són una còpia-, les diferències són abismals. Torra, com els altres dirigents independentistes, és una persona de convicció i principis; Sánchez és un home de conveniències i llocs comuns. Uns estan disposats a anar a la presó i a l'exili per les seves idees; Sánchez no. I el més important: el projecte republicà independentista és majoritari a Catalunya, on més de dos milions de ciutadans van anar a votar independència resistint la repressió vandàlica de les forces franquistes, comandades per corruptes i criminals. I amb allò, van trencar amb Espanya. A l'Estat espanyol una cosa així és impensable. A les manifestacions espanyolistes de Barcelona hi van unes quantes dotzenes de fatxes d'autobus i entrepà a fer companyia a Iceta i Borrell i, en una consulta republicana a Vallecas, vota el 4,8% del cens.

 

Està tot dit.
Comentaris
Espectador
La independència es l' única alternativa de supervivencia que té Catalunya . El PSOE cerca la assimilació programada , com ha passat al pais basc , i en aquests moments ho está aconseguint lamentablement . Els polítics actuals no solucionen res pero el poble se está empassant els gripaus mes grans del mon , sense dir ni mu !!
Enricsvh
El que es va trobar en Torra es el que en vaig trobar jo amb un amic de “podemos”, que li vaig dir, que l’única diferència que hi havia entre ell i jo (independentista convençut) es que ell encara creia amb Espanya i jo no. Després de l’1-O l’amic es va fer indepe, en Sánchez, no crec que s’en faci pas, total, ha sigut una pèrdua de temps.
Qué ratafía te dan en Gerona, Ramoncín
Mandato del 1-O; eso no existe, hombre, es un invento secesionista para dar la murga. Ni sus creadores se lo creen. Cataluña ahora tiene muchas ventajas que siendo independiente puede perder: miles de empresas se han ido sólo con mencionar la independencia, todos los dirigentes e instituciones europeas han dicho que adiós a la UE para Cat, ningún país en el mundo ha apoyado oficialmente la propuesta de indapandancha y la calificación del bono catalán es de basura. ¿Te parece poco, chaval?.
Ciutadana farta
Esta clar ,com sempre gran cotarelo,el mandat de 1 oct ,del27 oct, i el 21dec, s,han d,implementar, la republica esta proclamada, l,hem de tirar endevant d,una vegada i ser lliures, que esperem? No pidem seguir dins un estat franquista/feixista en molts aspectes , ni un dia mes, salut i republica, som republica , desenvolupem-la, ja i siguem lliures!!!!!!!
TinaCrespoBuxeda
Només el poble salvarà el poble
Albdrt
Cotarelo tot aixo que dius digalsi als teus amics de erc (anaves a la llista) aveure si et fan cas i un altre millor que apoyis la cup que son els unics que ho son de veritat tot el altre es una farsa
Gepeto
Mes de lo mateix cota et repeteixes mes que les fabes sempre escrius repetit,per sort els supremacistes no pinteu res ni tan sols per lindependentisme jjjj.
Carles
M'agrada veure les opinions dels lectors tan aquí com a altres foros. Us heu adonat que sempre hi ha els mateixos "apañolitos" que és pasen el dia dient xorrades i insultant arreu?. Veritablement ho deuen estar passant molt malament. Ni amb això son originals. Jo ni els puntuo, no cal perdre temps, anem per les coses importants i deixeu-los que treguin la bilis. Salut i República.
Narcís ( quina persona de llei pot tenir un territori ensems amb llur poble, tot plegat, nació, dessota bota militari .. quan no només no hi ha cap lligam sinó, a sobre, se’ns vol anihilats com origen, llengua, cultura, història, usos i costums .. i enfonsats en recursos i economia?)
Crec haver estat així, ço és : si no fem cas a l'1-O, se'ns estarà perjudicant igualment, se'ns estarà blasmant igualment i se'ns estarà injuriant i calumniant igualment! Conclusió : l'única eixida n'és seguir pro nostra llibertat, pro nostre avenç i pro nostra respectabilitat/ honorabilitat ( malgrat aquests botxins mai sabran d'aquestes qualitats morals, sia per ignorància, sia per beneiteria, sia per ser a sou ' mercenari ' , sia per fatxenderia i d'interessos espuris fora mida ! ) !
Jordi Cerdanyola
Seguim endavant. La Constitución estableix com ha de interpretar-se (art.10,95,96), i està supeditada al Dret internacional (si dubteu vegeu en el BOE el "Convenio de Viena sobre el Derecho de los Tratados", art.37 especialment).
Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya
Escrit magnífic: precís rigorós i eficaç. Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!

envia el comentari