Missatge en una ampolla de ratafia

"Hi haurà més reunions i segurament es resoldran alguns contenciosos secundaris, però les institucions catalanes continuaran afirmant i les de Madrid es mantindran en la negativa"

Quim Torra ha anat Madrid a buscar el reconeixement explícit del caràcter polític de la crisi entre Catalunya i Espanya. I l'ha obtingut. I, a canvi, el govern del PSOE ha plantejat a la Generalitat que torni a considerar la negociació bilateral -l'antic peix al cove, en definitiva- com un instrument d'acció política. I també ho ha obtingut. Això és contingència i política petita, d'acord, però no hi haurà res més com a mínim fins que la via judicial no hagi finalitzat el seu recorregut. No hi cabia res més dins d'una ampolla de ratafia.

 

El canvi de clima permetrà a les institucions catalanes i espanyoles anar passant mentre no es pugui afrontar el nucli del problema, que és el reconeixement de Catalunya com a nació i, per tant, la capacitat d'aquesta societat per decidir el seu futur. Hi haurà més reunions i segurament es resoldran alguns contenciosos secundaris, però les institucions catalanes continuaran afirmant i les de Madrid es mantindran en la negativa. Tot plegat, a més, s'haurà de fer amb la consciència que hi ha presos, exiliats i represaliats que pateixen la injustícia i l'autoritarisme del règim políticojudicial espanyol. Potser, fins i tot amb un exili estable potent i amb influència internacional.

 

El fet és que mantenir oberta la via institucional no exclou l'altra. Les sentències, per exemple, poden ser brutals i generar, per tant, un nou repunt de la mobilització popular que pot derivar cap a una nova crisi. I, en política, les crisis sempre són oportunitats.

 

 
Comentaris
Espectador
No s'ha de responsabilitzar només els polítics del desastre actual , la societat civil no ha estat a l'alçada del desafiament . Mentre Catalunya no sigui un problema gran , per Espanya i Europa tot seguirá igual . De moment el President Torra ja ha tastat el verí del PSOE "el diàlogo " un gran reserva que dura 300 anys el seu efecte .
G
Més aviat ens volen fora de joc per sempre. Cap dels advocats defensors ha de pactar amb la Fiscalía, perquè això crearía un precedent jurídic. Aquest precedent jurídic, el regim del 78 el convertiría en política i ens faría ostatges, tant als politics i ciutadans presents com als futurs. Tant se val siguin independentistes o no, tan se val siguin catalans o espanyols. Ull viu poble!
Les coses pel seu nom
No es pensi que hi haurà tanta mobilització per aquests presos. Ningú es mobilitza per presos que s'han entregant corrent a l'enemic per a no haver de retre comptes davant el seu poble per haver-lo estafat anant de catxa (=farol, en castellà) i que un cop dins s'han apressat a obenir, renunciar a la unilateralitat i a abraçar el pseudoautonomisme. No són Mandela ni Bobby Sands sap?
Les coses pel seu nom
La gent ha estat desmobilitzada a consciència pels mateixos partits i entitats que després s'emparen en que la gent no està prou mobilitzada per a continuar perpetrant i consumant l'estafa a les urnes. Així que no, Espectador, no tens raó. Qui es mobilitzaria massivament per uns presos genuflectors que criden a la reculada? Els partits s'han passat 9 mesos rebaixant la confiança de la gent amb el "no som prous", "no podem", "va per 30 anys" i veient uns dirigents tan humiliants
La hoja de ruta es ratafía y lazos, hasta la República.
O hasta que se acaben las existencias de ratafía y lazos. Lo que ocurra antes.
BiznagA
"Lo cortés, no quita lo valiente.
Mol bo articla Salvadó
Dons deus tindra pasiensia Salvadó, dons, es innegapla c¡ara mateis a España manda Quin Torra, dons, ja la urdanat a en Pera Sanches, dons, ca nombre fiscal yeneral, dons al que allibari a tots als prasus pulitics, dons, Salvadó una miqueta da fe e el nostra prasidén Torra. Grasias Salvadó
Màrius
És frustrant veure com els partits independentistes tornen al autonomisme. Han enganyat al poble. Jo m'estimo més votar la CUP o tornar a votar a partits autonomistes com Podem o el PSC, com a mínim no van enganyar ningú.
Soc pessimista
La classe política catalana ens ha traït. La "normalització" de la repressió beneficia a Espanya i a la classe política catalana autonomista, fa perdre raons a l'independentisme i ens porta a la derrota. El veritable enemic no el tenim a Madrid. El tenim aquí: ERC i PDECat han de desapareixer. A qué espera l'ANC per presentar-se com alternativa electoral?
Espectador bis
Eleccions ja !!!!!!!!!!
Narcís
No facilitem la maldat d'aquests éssers .. nostres ostatges ho són com a penyora .. i cap justícia que se'n digui així pot sentencià'ls-e a res ! PD : aquest estat fum puntades de peu a tots els catalans ( siguin o no siguin independentistes ) al cul d'aquestes persones de bé, no debades són els representants de Catalunya i d'allò més democràticament, pacífica i conforme a qualsevulla llei de dret internacional !
La bebida ideal internacional
La ratafía es el regalo ideal para cuando Torra vaya a negociar con los principales países de la OPEP: Arabia Saudí, Irak, Irán, Kuwait, Qatar, Indonesia ..... Bueno, en Venezuela seguro que triunfa.
Nuria de Mexic
Em sembla obscé que els lectors ataquin als presos i exiliats. Epero que siguin trolls o gent pagada per ensorrar i desmoralitzar els que volem una Republica independent. El que s´esta fent a Catalunya es veu des de fora com un moviment exemplar i potent. I dins de casa hi ha qui es dedica a tirar merda. La CUP no enten que a vegades s´ha de posar fre, inclus fer passos enrera. Tenen molts principis, pero d´estrategia no en saben res. Nomes anar de xulos.
Només
Si des d'Europa no es desactiva aquesta criminalització del dret a decidir, no hi ha res a fer. Els nostres polítics s'hauríem de centrar en mantenir i activar aquesta ùnica corda de salvament. La resta, controvèrsia inutil, pròpia de tertulians a sou.

envia el comentari