Franco trontolla, els borbons també

"El govern del PSOE, constatada la pèssima imatge internacional de l'Estat espanyol, ha hagut de començar a deixar anar llast simbòlic"

Traslladant els presos polítics a Catalunya, l'Estat espanyol exhibeix jerarquia davant d'una administració catalana que pot fer poca cosa més que gesticular mentre obeeix disciplinadament. Això és així. Però també és cert que, per primera vegada, Madrid ha hagut de rebaixar notablement el discurs autoritari. No només això, també són perceptibles les primeres esquerdes dins l'aparent monolitisme del règim polític derivat de la transició.

 

I la baula feble, com ha percebut correctament l'independentisme, és la monarquia. El govern del PSOE, constatada la pèssima imatge internacional de l'Estat espanyol, ha hagut de començar a deixar anar llast simbòlic. Però això implica revertir decisions de Joan Carles I, com l'enterrament del dictador al Valle de los Caídos o la concessió d'un ducat hereditari a la família Franco. El pacte de successió s'està traint, tal i com denuncien -amb raó, des del seu punt de vista- els defensors oficials del llegat franquista.

 

Per tal de sobreviure, les elits madrilenyes ho sacrificaran tot. Ho han fet amb l'aparença democràtica del seu sistema i fins i tot amb el govern del PP, que s'ha fos sobtadament i sense resistència. Ho faran amb el Borbó, si convé, perquè té massa aspecte de policia dolent; encara que, de dolents, ho siguin tots. En definitiva, ara a la Generalitat els toca fer el paper de carcellers a contracor, com titula Quico Sallés. Paciència. La pròxima oportunitat no està tan lluny.
Comentaris
Chimichanga
De pèssima imatge internacional d'Espanya res. T'ho treus de la maniga, Cot. Per pèssima imatge internacional ja tenim presidentorra, ciutadà espanyol dels impresentables.
Gerard de Sants
Quan tindrem aquesta Segona Oportunitat?
Ramon
Hauríem d'acabar d'una punyetera vegada amb l'antifranquisme.
ferran
cómo se puede ser tan ciego cuando uno comprueba que el genocida gallego fue un golpista que produjo un millón de muertos y encendió el odio entre los pueblos de España. Esas gentes que defienden la labor de un criminal son muchas de las que van los domingos a misa. España, despierta¡¡¡¡¡
Per Chimichanga
Que poc informats estan alguns...com és veu que no llegeixes gaire, al menys calla i no faràs el ridícul. Espanya el pais paria de Europa#
Que poc informats estan alguns
Com el que es fa dir "Per Chimichanga". Llegeix tu que et fa molta falta i no manis callar ningú. Llibertat només per a la teva expressió?.
Toni2018
Ets tan ase, "Chimichanga", "Que poc informats que estan alguns", que ni veus que en "Per Chimichanga" mirant per tu et dona un consell. Pel teu bé. Però clar...
Ramon
Antifranquisme és espanyolisme. Com franquisme, of course.
Ramon
Una de les dades més bones del tomb sobiranista del 2010 era que es produïa amb absolutament totes les administracions en grapes sociates. Per tant semblava que no podrien venir-nos amb l'ham de sempre: no podrien fer-nos votar l'anomenada "Espanya amiga" com a mal menor per la senzilla raó que era precisament amb l'anomenada "Espanya amiga" en el més absolut dels poders que s'havia produït el tomb. Falses esperances. Frustrades esperances. N'han tingut prou amb repintar l'ham de tricolor.
Bacora Ja Madura.
chimichanga o ximixurri?. no que clar el que eres.
pep
A Chimichanga... dons mira amb alguns del que jo parlo per mallorca la imagtge que tenen de España es la de una ejpaña mes parescuda a Turquia que allò que diu el cap de fava i patètic Borrell però si t'estimes més creure que España (aquesta ejpaña) no te mala premsa dons res viu amb la bimbolla i creu que Ejpaña es el més democràtic dels estats. va teu

envia el comentari