Els independentistes de Sánchez acabaran com els de Zapatero

"Ara ja se sap que encara que l'independentisme sigui majoritari, encara que en unes futures eleccions es passi del 48% al 51%, l'Estat espanyol continuarà exactament al mateix lloc"

Hi ha una paret, que és l'Estat espanyol. Això fa molts anys que se sap. De fet, la primera biografia que es va publicar sobre Josep-Lluís Carod-Rovira es titulava així: Saltar la paret. I mentre l'independentisme va ser minoritari, la referència a l'eixamplament de la base va ser suficient per dotar d'estratègia als sectors que defensaven la superació del gran obstacle. Un espai que, sense ànims de molestar a l'esquerra independentista ni als sobiranistes de CiU, en aquell moment eren poca cosa més que ERC.

 

ERC -no només, però sobretot- va ser qui va liquidar per a sempre més la temptació violenta de l'independentisme. I ERC va ser, també, qui va posar negre sobre blanc les xifres de l'abús fiscal i les conseqüències socials que comporta. Tot plegat com a eina bàsica de la progressió social de l'independentisme, que en només una dècada ha acabat fagocitant tot el perímetre de l'antiga Convergència, més la meitat del PSC i UDC i una influència clara sobre bona part de l'espai dels comuns. Fins i tot ha entrat amb força en les franges socials de base castellanoparlant.

 

El problema és que -degut a l'èxit, paradoxalment- ara ja se sap que encara que l'independentisme sigui majoritari, encara que en unes futures eleccions es passi del 48% al 51%, l'Estat espanyol continuarà exactament al mateix lloc. I això liquida el bilateralisme i, en gran part, la negociació. Madrid ofereix un ventall que oscil·la entre menys autonomia que abans i res de res. Ja no hi ha perspectiva de Majestic ni d'Estatut. L'Estat espanyol -versió PP o versió PSOE, tant se val- no ajudarà als independentistes que volen retornat a un autonomisme reforçat. Pedro Sánchez ni tan sols arriba a Zapatero. Entre d'altres raons perquè no ve de l'"apoyaré", sinó de l'"a por ellos".
Comentaris
De què et queixes, Cot?
De moment el secessionisme mai ha passat a les urnes del 47,7%, i bé que s'ha permès uns quants luxes: promulgar lleis il·legals per procediments antireglamentaris, fer un simulacre de referèndum, molestar tot el que no és de l'olla , fer una DUI, controlar TV3 a favor seu, etc. I sobretot, anar de farol sense haver fet els deures. El que demanes és que l'estat et regali una independència pel sol fet d'existir. Aquest Mundial de Futbol el "A por ellos" no ha funcionat: Espanya eliminada.
La perversió autonòmica
Si l'Estat de les autonomies es va concebre per donar cabuda a catalans, bascos i gallecs, i resulta que els catalans hem acabat amb menys autonomia que les de règim comú, es pot concloure que tot i els privilegis dels bascos, el model està liquidat. Però tot l'aparell político-mediàtic espanyol vol fer creure el contrari i que no passa res. I no passa res perquè no tenim cap eina per collar l'Estat, o si? Cada vot, cada insubmissió pacífica i cada decisió econòmica de milions de persones....
Grasias Salvadó
Ancara quels teus articlas son amusiunáns, cada diá , dons, son millós, dons, aquet articla, dons, es aspactaculá. Mols tas grasias Salvadó
Victor
Tant si som el 48% com el 51% l'Estat espanyol no es mourà. Però no és el mateix. Si no es mou i nosaltres podem demostrar que som una majoria clara de més del 50%, la seva situació és directament insostenible davant qualsevol interlocutor seriós. Ho saben i tenen pànic. Per això ara el seu nou relat serà il.legalitzar l'independentisme o posar normes que en disminueixin la representació. Perquè saben que si passem del 51% hauran perdut.
Joan
A Grasias Salvadó...Ves-te'n a riure de la teva mare si és que la coneixes.... Nosaltres ja et coneixem a tu...
Fat Boy
Ja veuria voste com si el Parlament, amb el Presidents al davant, fes una crida per la televisio a particulars, empreses i entitats publiques a retirar tots els fons en bancs espanyols i dispositat-los en bancs estrangers (tot perfectament legal degut a la lliure circulacio de capitals dins la UE) si canviarien les coses. Si, a mes, els euros es convertissin en dolars, francs suissos o lliures esterlines. l'onada arribaria fins a Berlin. Ja no calen barricades ni insurreccions si anem a l'hora.
Goretti
Hores d'ara es emocionant veure com hi ha moltíssima gent que s'ampasat la propaganda del 47%. Que jo sàpiga a dia d'avui no s'ha fet cap referèndum, que per altra banda es l'única manera que conec de contarnos i es va amb al lliri a la ma i el discurs d'eixamplar la base. Som sobirans o no ho som i aixo es el que compta. ERC, PDcat i altres que donen soport a la tesis de que no som prous, son els que viuen i volen continuar fen-ho a l'hombra de Madrid i poder donar l'excusa de sempre.

envia el comentari