Senyor magistrat, es troba bé?

"Els magistrats del Suprem no poden ignorar ni a qui responen ni d'on venen. Ni que un cop d'estat es fa amb armes com, per exemple, les que portaven els que van agredir els ciutadans catalans que volien votar l'U d'Octubre"

Els magistrats del Tribunal Suprem de Madrid consideren, negre sobre blanc, que les manifestacions del passat 20 de setembre i el referèndum de l'U d'Octubre són equivalents als cops d'Estat del general Franco i el tinent coronel Tejero. Llegit això -i passat el primer moment de perplexitat- el problema que se'ns genera a tots plegats és el de triar entre el cinisme i la pertorbació mental a l'hora d'analitzar les motivacions d'uns personatges que estan a prop del poder, però molt lluny de la justícia.

 

Més encara quan ells són hereus directes del cop d'Estat del 18 de juliol de 1936, no pas de les eleccions republicanes. Un aixecament militar que va causar dos milions de morts i que va ser tan brutal que va aconseguir perpetuar-se institucionalment a través dels pactes de la transició. És per això que el torturador Billy el Niño té quatre medalles i cobra una pensió i mitja i també és per això que el sistema judicial espanyol va passar de la dictadura militar a una suposada democràcia amb el simple procediment de canviar les lletres del cartell de la porta, de Tribunal de Orden Público a Audiencia Nacional. I en el cas del Tribunal Suprem, ni això.

 

Els magistrats del Suprem no poden ignorar ni a qui responen ni d'on venen. Ni que un cop d'estat es fa amb armes com, per exemple, les que portaven els que van agredir els ciutadans catalans que volien votar l'U d'Octubre. O sigui que, sense descartar algun grau de pertorbació mental, jo m'inclino pel cinisme.
Comentaris
Ja està Cot exagerant
Sembla que sempre contis vots secessionistes. Durant molts anys els morts de tot tipus durant la Guerra Civil es van mitificar en un milió. Els estudis moderns donen entre els 500 i 600 i pico mil, que ja són moltíssims. Xifres molt llunyanes dels dos milions que es treu Cot de la màniga.
Josep Olot
Encara que les dades encara estan en revisió, les xifres acceptades per la majoria d'historiadors fluctuen entre un mínim de més 500.000 i un màxim de 720.000 morts, comptant víctimes de guerra, repressió a les dues zones durant la guerra i repressió amb la guerra finalitzada.
moe
Seguim sent una colònia, patirem la repressió de la metròpoli tant si és feixista com si no, tant li fa qui hi hagi a Madrid. Tots els instruments de l’estat els tenen al seu servei per reprimir-nos. Serem una República Catalana Independent, que no ho dubtin.
Bacora Santjoanera
Per quina raó tenim que creure A Josep Olot i al que ha escrit el comentari " ja està Cot exagerant"?. Són posseïdors de la veritat eterna?. O són uns negacionistes com els que diuen que els nazis no van posar forns crematoris?. Tenen fil directe amb la tomba del general a Cuelgamuros?.
Nuria de Mexic
Hi ha lectors que com que no poden recolzar obertament la rebelió i la dictadura de Franco pensen que questionant la xifra de morts (Va ¡¡ de que us queixeu, si nomes van se 500 mil ¡¡¡) en Cot ja no te raó. Quants morts necessiteu per condemnar Franco i la dictadura ?? Cinics i bandarres es el que sou.
El meu nom és cosa meva
Venjança. Desperta ferres!
@Bacora Santjoanera
El teu argument és estúpid. Abans de res busca una miqueta i veuràs qui té i qui no té raó. Per descomptat ni tu ni Cot la teniu.
marbosch
Sempre m'ha cridat l'atenció que les víctimes del franquisme han de "patir" l'oblit d'aquests desc erntes del facisme com és el PP, mentrestant els semtim omplir-se la boca amb el record a les víctimes del terrorisme per pur rèdit electoral. Ens volen dir que hi ha víctimes de 1a, 2a 3a i altres que ni tan sols en valen nomenar-les? Pura ideologia fascista.
Chimichanga
Allò de Franco va ser alguna cosa més que un cop d'estat; aquest intent es va convertir en guerra civil, va durar tres anys i van participar russos, alemanys, italians ..... Les xarlotades de Tejero i Puigdemont han estat molt diferents d'allò i tenen coses en comú. El gran error de l'article, a més de les xifres, és comparar dues coses diferents i posar en el mateix sac el cop franquista amb el de Tejero.
Cot y Sallés saben leer?
Cuando pinchas el enlace "això" te sale otra noticia del Món donde aparece una foto con la interlocutoria y unas frases subrayadas. Se lee ésto: "2. En el escrito de adhesión y en el de alegaciones PRESENTADO POR EL RECURRENTE JORDI CUIXART se hace referencia, como ejemplo de rebelión, a los alzamientos militares de julio de 1936 y de febrero de 1981, etc". No es el Supremo quien compara, es la defensa se Cuixart. El supremo contraargumenta a continuación. Cot y Sallés, comprensión lectora baja.
ferran
Equivalent al cop del carnisser francisco franco?...Deuen estar borratxos de vi.
Colpisme espanyol...
Darrera del cop del Tejero no diuen que hi havia la "Casa Real"?
Josep Olot
Potser m'hauríeu de creure per fet de ser llicenciat en Història, però si no és suficient us deixo aquest enllaç https://ca.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctimes_de_la_Guerra_Civil_espanyola. M'ha encantat ser titllat de negacionista, cínic, bandarra i altres perles només per fer una aportació històrica al tema. Sóu uns democrates!!!
Dra. Noelia Arrotea
Això és el que cal fer https://m.youtube.com/watch?v=E3q2dt_ythY
Narcís ( si un tribunal suprem és així .. com no seran ses institucions, sos ens, sos òrgans .. així sos components o protagonistas .. així sos polítics .. tot plegat, aquest estat, aquesta societat!)
Ras i curt : aquests éssers mai per mai haurien d'haver agafat aquesta denúncia o querella perquè no hi hagué cap esdeveniment penal que sí, únicament i exclusiva , polític ! Conclusió : verament s'han desviat del seu deure, han mancat a l'obligació del càrrec que exerceixen amb un abús, una prepotència i una covardia que poder superior d' un Estat com n'és el judicial no hauria fet a cap ni una societat democràtica i signatària de la Carta Internacional de DDHH !
Que atrevida es la ignorancia... Dedicado a los que opinan (y cuecen de votos negativos)
Dedicado a los que opinan (y cuecen de votos negativos) sin tener ni idea del tema que se está hablando. http://www.lavanguardia.com/cultura/20160717/403268961340/investigaciones-guerra-civil-espanola-aniversario-golpe-de-estado-1936.html
davidas
cap problema, aquest malats mentals de la penya los collares ja poden fer i sentenciar el que vulguin,tard o dora sentenciaran els tribunals de drets humans europeus i mundials.es pixaran a sobre de totes les sentencies dels de els collarets i dictaran unes indemnitzacions quantioses i suculentes

envia el comentari