Franco pagarà les garrotades de l'1-O

"Què millor per negar l'origen franquista del règim del 78 que treure Franco de la seva tomba imperial?"

Per ser equitatius, el cadàver de Franco s'hauria de traslladar a un revolt d'un camí desconegut i deixar-lo allà, sense que la seva família en conegués el lloc exacte. Així fins que sigui oberta l'última de les fosses i recuperin els ossos la totalitat de les famílies represaliades pel règim terrorista que ell va encapçalar. En aquest cas, qualsevol queixa de la família Franco hauria de ser considerada com un intent de reobrir velles ferides amb la intenció de dificultar la concòrdia aconseguida entre tots els espanyols durant la transició. Ho hem escoltat tantes vegades durant tants anys que ens ho sabem de memòria.

 

Naturalment, tot això no passarà. Ni ha de passar. Però és ben paradoxal que la factura pel descrèdit de la repressió contra Catalunya la pagui el propi Franco. Els policies negres van renovar, per tot el món, les velles fotografies dels grisos, amb les mateixes porres i les mateixes ordres. Més endavant, l'agressivitat dels jutges espanyols -sols a Europa- ha confirmat l'autoritarisme de Madrid, un Estat fins ara impassible davant les crítiques de la premsa europea i occidental.

 

Però aquesta reedició de la llegenda negra espanyola era insostenible durant gaire temps. O sigui que, en fi, què millor per negar l'origen franquista del règim del 78 que treure Franco de la seva tomba imperial? Qui pot protestar, davant d'això, sense desacreditar-se? Fàcil i aparent.

 

Total, que serà Franco qui pagarà els plats trencats per les garrotades dels piolins i les barbaritats de Llanera. Justícia no és, però poesia, potser sí.
Comentaris
Gepeto
Mare meva quin poti poti mes rebuscat salva ,no se si algu li comprara la idea en fi tothom que no es indepe per forsa a de ser franquista ves quina cosa
Ramon
Si ens n'ha fet, de mal, l'antifranquisme! I espera, espera, que hi tornen!
Ramon
El més esperançador del tomb independentista de la població catalana era que va produir-se amb ABSOLUTAMENT TOTES les institucions en grapes del sucursalisme progre. És a dir, semblava que no podrien fer-nos picar l'ham de sempre. Però per desgràcia pinta que han acabat aconseguint-ho.
francesc
Els espanyols del PSOE i del PSC ja poden fer tant l'estaquirot com vulguin. Per nosaltres ja no signifiquen res. Pura repressió, 155, com la que prové del C's i PP i del règim anterior franquista. Punt. Aquesta colla ja no ens enganyaran pas mai més. Els hem calat per sempre.
Qué obsesión con el Día del Caudillo
El 1 de Octubre ha sido el Día del Caudillo durante 40 años, desde 1936. ¿Por qué el secesionismo escogió ese día para hacer como que se votaba un referendum?. Vete a saber, pero Cot está obsesionado con ese día y Torra también. Que no pasó nada; lo más grave fue que a Marta Torrecilla, dice ella, le tocaron las tetas.
@Qué obsesión con el Día del Caudillo
¿Eres franquista? ¿Tienes tetas?
busman
Salvador, no facis cas dels miradors professionals cap a altres bandes ("ni d'esquerres ni de dretes", "això ara no toca", etc.). El fil del teu discrus, ço és, que Espanya és un estat de matriu fonamentalment franquista, és la veritat i està bé que algú ens ho vagi recordant de tant en tant, per molt que aquest algú pugui ser titllat de "radical" per algú altre (com si fossin els conservadors, i no els radicals, els portadors dels canvis de progrés).
Narcís ( n'és obvi serà un ' paperot ' vers l'exterior .. si no n'és recolzat per fets/ accions de reconeixement a la nació catalana entrada a mata-degolla amb ajut del millor exèrcit del món aleshores .. i per variar ! )
Totalment d'acord .. a qui pensen enganyar amb aquesta comèdia si alhora donen diners/ subvencions milionàries a associacions, organitzacions i fundacions pro qui canta les gestes d'aquell cop d'estat sanguinari ( contra sos ' estimats compatriotes espanyols ' ! ) ! PD : i quan fou fet amb ajut hitlerià .. mussolinià .. magrebí .. . . . tot plegat, sens dubte, espanyols .. com no !
Musol-lini
@Qué obsesión con el Día del Caudillo: no és obsessió, es fàstic!

envia el comentari