Què fem amb el Rei?

"El Rei, en el seu famós discurs del tres d'octubre, va exercir la seva autoritat només en favor d'una part dels catalans"

Els partits unionistes han repetit mil milions de vegades que la Generalitat governa només per als independentistes. Segons Ciutadans i les seves crosses en la ideologia de la unitat espanyola (PSC i PP), els governs de Convergència (PDCAT, JUNTSxCAT, JUNTSxSI...) i Esquerra Republicana apliquen un programa que obeeix només els interessos d'aquells ciutadans clarament independentistes. A grans trets, els fets poden rebatre aquesta afirmació, ja que el Govern (com qualsevol govern) legisla sobre qüestions quotidianes dels seus ciutadans amb l'objectiu de millorar (i garantir) la vida de les persones. Cap de les lleis aprovades fa cap distinció entre ciutadans independentistes o unionistes, sinó que van destinades a tots els catalans col·lectivament. És cert, però, que els governs tenen marques d'aigua ideològiques en l'exercici del poder. Alguns es preocuparan de mantenir certs privilegis dels empresaris, altres activaran reformes positives per als treballador i, els nacionalistes, reforçaran la protecció dels trets característics del país. Segurament quan els partits unionistes diuen que els governs catalanistes legislen només per als independentistes volen dir que, quan mana un partit nacionalista, s'esforça per protegir i defensar els trets nacionals del país. Que ells interpretin que aquests trets no els són propis malgrat ser catalans és un problema més greu i que explica moltes coses sobre la situació actual. Ara bé, no he sentit cap polític en actiu dir que treballarà per afavorir els independentistes i per reprimir els unionistes amb la força de la llei i la violència. Sabeu qui ho ha dit, això? El Rei. 

 

"Sé muy bien que en Cataluña también hay mucha preocupación y gran inquietud con la conducta de las autoridades autonómicas. A quienes así lo sienten, les digo que no están solos, ni lo estarán; que tienen todo el apoyo y la solidaridad del resto de los españoles, y la garantía absoluta de nuestro Estado de Derecho en la defensa de su libertad y de sus derechos." 

 

Sóc un gran defensor d'aquest missatge perquè està dirigit exactament al seu públic. Els unionistes catalans. Punt. Em sorprèn que els partits unionistes catalans (com a catalans) no destaquessin que el Rei, en el seu famós discurs del tres d'octubre, va exercir la seva autoritat només en favor d'una part dels catalans, en comptes d'actuar pensant en els set milions d'individus. El Rei va expressar, sense cap dubte possible, que ell manava per a una part dels catalans, no pas per a tots. Espanya no només va exercir aquesta injustícia (enviant policia) sinó que la va verbalitzar a través del seu màxim representant.

 

Val la pena tenir això present ara que Sa Majestat ve a casa i el nostre President haurà de fer-li reverències per fer-se perdonar pel PSOE/PSC. Suposo que algú del partit estarà mesurant el grau d'inclinació de Quim Torra o el subtext de les seves paraules per saber si ens premien col·lectivament o ens castiguen. Per saber si ens acosten els presos polítics o els deixen a Madrid. Saber si es reuneixen amb el president del nostre Govern o mantenen la política de no fer política. Sóc molt partidari del perdó. De cedir i avançar. Però és escandalosa la diferència entre una societat autocrítica com la catalana i una d'absolutament tolerant amb les amenaces, la repressió i el segrest polític.
Comentaris
Oriol, et quedes llarg i curt
Llarg perquè no hi ha set milions i mig de catalans a Catalunya (tu parlas només de set milions). Uns 284 mil viuen a l'estranger i 1.146.000 són estrangers amb permís de residència. Curt perquè el Rei d'Espanya es va dirigir als 46 milions de residents a Espanya, dels quals, uns 4,424 milions són estrangers. Les xifres espanyoles inclouen, per descomptat, la regió catalana.
albert
El primer que en podriem fer és escriure bé el català. Segur que això el disgustaria. Per exemple per comptes de QUE FEM AMB EL REI posar QUE EN FEM DEL REI (perquè jo AMB el rei no hi vull fer res). Probablement els correctors són de vacances, ho comprenc.
Aureli
Oriol, estic totalmen d'acord amb el teu escrit. Es intolerable q un cap d'estat no tingui en compte ni l'importi el mes mínim una part de la ciutadanía q no prensa com ell. El q m'importa es el fons de l'article i no si has obviat alguna dada. Moltes feliçitats.
Y un mojón de pato
El Rey se dirigió a todos los españoles en su discurso. Vaya numeritos los de los separatas aquellos días. Deberíais pedir perdón a toda España y a todos los españoles. Sinvergüenzas.
Ramon
Aquest rebuig al rei espanyol em sembla magnífic. Però aquest rebuig no em quadra amb què li haguem posat el cul al PSOE. Què volem, la llibertat de Catalunya o que Espanya canviï de forma d'estat? Què som, independentistes o espanyolistes progres? Què som, patriotes catalans o Joan Tardà?
Jordi
Alguns es preocuparan de mantenir certs privilegis dels empresaris, altres activaran reformes positives per als treballador - PRIVILEGIS? Menys OBLIGACIONS en tot cas... I la pregunta és: Està be obligar??? / En quant a les "reformes positives per als treballadors"... qui decideix que són positives? Com n'està segur que ho seran? Quina és la diferència entre un empresari i un treballador? No treballa l'empresari? O canviem/u de "xip" o la pobresa és el que us espera a tots.
Narcís ( qualsevol se n'adona que Catalunya/ PPCC no són per ser units que sí anihilats i, no diguem-ne res, piratejats/ espoliats/ enfonsats .. si no volen ser regió de sa ' ancha es Castilla ' i .. ni així, atès que necessiten un ninot de pim pam per exculpar/ excusar sa existència ! )
N'és obvi que aquest rei no és rei de tots els espanyols que si només dels ejpanyols ( fonètica Bono)/ espanyolers/ espanyolíssims àdhuc ni d'aquests si no són monàrquics i ni sent monàrquics si no són pro borbons ( o ' bourbons ' ? ) ! PD : aquest estat mai ha estat pro cap " unió " .. o per ventura, defora, majoria aclaparadora de sos ciutadans els hi agrada sentir ni tan sols un simple " bon dia " ?
terrassenc
Que en facin el que vulguin, és rei dels espanyols, no pas dels catalans.
JordiP
Reconec que la teoria política, en compararla amb la realitat que estem vivint, em té astorat. Sempre s'ha dit "el rey reina pero no gobierna" i estem veient una llarga sèrie d'interferències (autoritàries, això sí) en el Gobierno de l'Estat per part del dit rey d'Espanya. El Govern de Catalunya no té res que parlar amb aquest senyor. Ell, a signar els decrets que li presenti el Gobierno de torn i a fer un missatge de Nadal conciliador i esperançador. I s'ha acabat.
JordiP
La presa de partit reial del 3 d'octubre és una claríssima i rotunda devaluació del paper del rey que reina però no governa. Per similars activitats el seu besavi es va obligar a sortir cua entre cametes del país. Ves que aquest no arribi a trobar-s'hi en similar situació ... per no saber frenar la empenta interventora del Gobierno de turno. No sap quin ha de ser el seu paper? Doncs fóra!
Juju
El nostre president ha d'anar a inaugurar el jocs de la mediterrània. I tant, no pot abandonar Tarragona!!! I al rei l'ha de ningunejar del tot, en nom de tots. Però ha de ser a Tarragona, sens dubte.
L'enviem a cagar
o a prendre pel cul.
federalista
reverencies tribu indepre reverencies, es el cap d'estat del qual formeu part,la inexistent republica catalana no la ha reconegut CAP CAP pais jajajajaaj,i la titella xenofoba que tenim per president, no es el meu es clar, es el representant ordinari de l'estat a la autonomia catalana, i l'altre el cap de tot l'estat pero quan be a catalunya es el cap d'estat de la autonomia catalana per tant la titella xenofoba li deu fer reverencies, ho enteneu indepres o us faig un croquis.
Ramona
Que n'hem de ferm dincs això-: ficar.lo en un sac, veient que no en sigui foradat, lligar-lo amb quatre-centes mil voltes i engegar als Borbons a fer punyetes, fora de casa nostra. Ramona
Nuria de Mexic
Tarragona es Catalunya. Torra hi ha d´anar, encara que sigui per demostrar que no deixem cap espai buit. I Tarragona en especial necessita atenció, pel que llegeixo des de lluny. En aquesta situació segur que el Rei passa mes mal rato que no pas en Torra, doncsw el rei sap que no es ben rebut i que ja ha perdut Catalunya.

envia el comentari