L'empalmat entre dones

"Tot el recorregut del cas Nóos és una exhibició permanent del tràfic d'influències que ha exercit, des de sempre, la família regent"

Fa tres anys llargs que el CIS -la demoscòpia oficial de l'Estat- va deixar de preguntar als ciutadans sobre la monarquia espanyola. L'última vegada que ho van fer, a l'abril de 2015, la Casa Reial espanyola encara aconseguia un aprovat raspat, però els que responien que no confiaven en la institució s'havien disparat fins el 21,7%. Des d'aquell moment han passat moltes coses -des del discurs del 3 d'octubre fins als enfrontaments virals entre les reines Letizia i Sofia- però el fet és que el govern espanyol s'ha negat a respondre, una i altra vegada, a les preguntes parlamentàries que li demanen quina és la raó per un veto d'aquestes característiques.

 

El cas és que les enquestes ocultes no deuen fer més que empitjorar. Tot el recorregut del cas Nóos és una exhibició permanent del tràfic d'influències que ha exercit, des de sempre, la família regent. Des de l'enriquiment vertiginós del matrimoni Urdangarin-Borbó fins a la protecció obsessiva de la Infanta Cristina per part de l'administració de l'Estat. Només faltava que a Iñaki Urdangarin se li concedeixi el privilegi de ser l'únic home dins d'una presó de dones. La imatge és tan gràfica que mou a la sàtira popular. Com diu Ramon Cotarelo, "tinc entès que l'"empalmat" va a una presó de dones". No cal dir res més.

 

Internet ha fet molt de mal a la monarquia espanyola. Des d'aquella portada d'El Jueves (a 12 euros per als col·leccionistes) que la policia confiscava pels quioscos fins al discurs agressiu de Felip VI, passant per aquell malaurat elefant, queda clar que la censura ha perdut molta efectivitat i que el culte a la personalitat de la família ja només és eficaç entre les capes més desinformades de la societat. Catalunya, en tots els sentits menys l'institucional, ja fa temps que és una República.
Comentaris
No n'hi ha per tant, Cot
Això del Urdanga és un cas típic de corrupció catalana. Ell estava establert a Barcelona, havia estat un jugador de handbol molt conegut i molt important al Barça. Amb Cristina es van instal·lar a la zona alta de Bcn. Les estafes es van fer totes des de Catalunya, on estava el Noos. El clàssic cas de tràfic d'influències com els dels fills de Jordi Pujol. Ni més ni menys.
Eduard
Tothom sap quel "tinglado Noos", el van montar a la Zarzuela .I ara hi ha gent ,supossadament d'esquerres, que parla de que totos som igual devant la llei, per la sentencia d'Urdangarin
Tina
Ell no estarà en espais comuns amb dones. És un mòdul per a homes, tot i que només hi serà de moment ell. Intuïtivament tothom veu clar que anar a una presó de dones és avantatge. O sigui tracte de favor... però... a ningú se li acut pensar que això vol dir que s'està fent un tracte de favor a totes les dones preses? El masclisme, (ara feminisme), creu que les dones han de ser tractades com a princeses i als homes se'ls ha de maltractar. Mals temps pels igualitaristes!
ramon rt
Qui no vegi que això del 'cuñao reial" és tràfic d'influències és imbècil. Tenim un païs podrit de dalt a baix.....
Narcís ( el normal és que individus assassins siguin amb assassins, atracadors amb atracadors, furtadors amb furtadors, violadors amb violadors, pedòfils amb pedòfils, corruptes amb corruptes . . . . . . i, òbviament, restituir els diners i amb llurs interessos i sansions pecuniàries .. només caldri
Qui foren els càrrecs que li donaren diners públics, ço és, que posaven les mans al calaix tot donant-l'hi ( i per a quines coses ? i amb quins documents que acreditessin pagaments quins foren ? i pro quin profit vers la societat ? ) ? PD : si Urdangarín simplement rebia aquests diners de ' persones serioses ' .. on n'era el delicte ?
Sisco
Jo no ho ser, però algú l´ha vist entrar a xirona, com que està sol ningú podrà corroborar que hi es, esteu segurs que aquest Sr. es dintre?
Wt
I com sabem que Urdangarin és a la presó? Va arribar al matí de Suïssa sense equipatge i NINGÚ ni cap periodista (glups!) va recollir el monent d'entrar. No hi és

envia el comentari