Operació pau per presos

"Ara tots els poders reals creuen que és el moment de la distensió, de retornar Catalunya a la cleda autonòmica amb un gest ferm, però paternal"

La negativa a negociar res; les agressions policials de l'1 d'Octubre; l'empresonament i la dispersió de càrrecs electes que només responien al mandat democràtic de les urnes; l'autoritarisme evident de les instàncies judicials; la impunitat eterna dels criminals franquistes; l'ofensa infinita a les seves víctimes, enterrades com gossos en qualsevol revolt d'un camí... Potser Espanya no és Turquia, però és l'Estat que s'hi assembla més.

 

L'independentisme català ha obtingut la simpatia de bona part de l'opinió pública internacional explotant la pobresa democràtica del règim de Madrid. Un diagnòstic que quadrava perfectament amb els fets i les formes del PP, de qui no ha calgut mai recordar que va ser fundat des del franquisme.

 

Però ara, l'anomenat deep state ha fet recompte de danys i constaten que ha deixat de sortir-los a compte el salvatgisme de Llarena o Lamela, un cop comprovat que no hi ha manera que cap país d'Europa els enviï un català emmanillat a l'esquena. Ara tots els poders reals creuen que és el moment de la distensió, de retornar Catalunya a la cleda autonòmica amb un gest ferm, però paternal.

 

Per això torna el talante. El PSOE ofereix pau per presos, a canvi d'abandonar el referèndum. "Traïció!", diu -amb raó- Elisenda Paluzie. Però també és cert que a hores d'ara Catalunya se la juga també a nivell internacional i que tot un seguit de gestos anunciats pel govern socialista (des de la política de refugiats fins a l'expulsió de les restes de Franco del Valle de los Caídos) desquadraran la imatge autoritària de l'Estat espanyol. A més, l'independentisme no pot negar la diferència entre PSOE i PP després d'haver donat suport a Pedro Sànchez per fer fora Mariano Rajoy.

 

En temps de Zapatero el PSOE va aconseguir satel·litzar el catalanisme polític en una subhasta a la baixa que va portar CiU a votar la Llei de Partits i ERC la Llei de Tropa i Marineria. Ara, amb gent a la presó, el risc és encara més gran. De moment, la consigna més popular ha passat de ser "Independència" a "Llibertat presos polítics". I entre les dues hi ha un món.
Comentaris
Victor
Això va per llarg, ho hem de tenir clar. Ja fa temps que alguns anem dient que la independènia en un any no és possible, i menys qquan encara no hem passat mai del 50% dels vots. Ser realistes no és cap traïció, és la manera més efectiva d'anar endavant cap a la independència. Ja ens va bé que distendeixin i que alliberin els presos, perè això no ha de ser a canvi de tornar a l'autonomia que teniem. Nosaltres hem de seguir reivindicant que volem un Estat .
Josep Olot
"la consigna més popular ha passat de ser "Independència" a "Llibertat presos polítics". I entre les dues hi ha un món." No, no hi ha un món, hi ha una baixada de pantalons i una traïció vergonyoses. Cal organitzar-se al marge de PDECAT i ERC.
Espectador
PSOE = PP =desapariciò de Catalunya . Catalunya es tornarà a empassar l'ham ?
Joan de canyamars
Independencia! Depen de nosaltres
Estat lliure de Baviera, Turíngia, Saxònia i Catalunya
No hi ha negociació possible davant la injustícia. Només denunciar-la, posar en evidència el nostre Estat bèstia. A partir d'aquí, sabem que comptem amb el suport alemany per demanar el seu federalisme que quadra bastant amb l'Estatut original del 30S2005. Com que serà que no, sumarem forces a casa i comprensió a fora. Sense deixar de demanar el lògic referèndum, clar.
Quin mandat democràtic de les urnes?
Puigdemont es va treure el referèndum d'autodeterminació de la màniga. Molts ho van criticar com a pantalla passada. L'1-O no estava en cap programa electoral. De fet no estava ni que Puigdemont arribés a MHP.
Polítics covards
Realment mereixen la presó. Ni em penso posar llacets ni penso col·laborar en cap sentit. Estic EMPRENYAT: I molt. No es pot proclamar la independència i després deixar el poble il·lusionat amb el cur a l'aire. Cap dels catalans actuals tornarem a veure un moment com el que vam tenir a l'octubre, i que els "nsotres" polítics, com sempre, van malmetre.
la força
Tot plegat és perquè la força del sobiranisme, la pressió popular, ha quedat en xoc, escapçada, desil·lusionada, diguem-ho clar. Però si la setmana vinent s'apleguen quinze mil persones vestides de groc i omplen fins atapeir-los els carrers i accessos de Vilablareix, el sobiranisme tornarà a tindre força per negociar.
Noelia Arrotea
Esta ez la solución, estilo argentinohttps://m.youtube.com/watch?v=E3q2dt_ythY
biohazard
S'hauria de sotmetre el govern del PSOE al mateix que al del PP. Demanda d'un referèndum, en reunions i al Congrés dels Diputats i si no ho accepta, tornar a organitzar un referèndum unilateral, argumentant que no es va poder fer amb les millors condicions. A veure si es comporten com els del PP i envien els 10.000 maníacs.
Siau
més que un món, el que hi ha és un univers...INDEPENDÈNCIA...LLIBERTAT PRESOS ..PERDÓ...CLEMÈNCIA
Toni2018
@Victor Demano que siguem seriosos: deixem tots plegats d'una vegada de dir que no arribem al 50% dels vots, perquè aquests es mesuren en un referendum, no pas en unes eleccions. I en el referendum que vam fer el vam guanyar amb el 90% dels vots no segrestats. Els comuns, donats l'opció de no haver de triar, voten doncs no triar. Però si els obligues a triar República o Repressió votaran majoritàriament República.
Que es quedin a la presó
Deixant de banda els Jordis, els altres que estan a la presó es varen entregar ells mateixos. I varen rendir les institucions perque la gent no pogués resistir. La seva conducta ha estat innoble. Que es quedin a la presó. Jo no portaré cap llaç groc.
Defenseu el mandat democratic, l’unic legitim en una democracia.
SÍGUEM SERIOS I NO ANEM DE PANDERETA. No serà ni autonomisme, o us penseu que deixaràn que aixó els pasi un altra vegada. L’independentisme te un mandat democratic que es molt més legitim que les porres i les pastanages i s’ha de defensar. No al “acomodo i talante”. Seriositat si us plau.
Erc i pdcat es volen deixar fer xantatge. Si els presos no es fan moneda de canvi s’els ha acabat el joc.
El que pasa es que erc i pdecat volen tornar a cobrar dels carrecs i es deixen xantatgejar..
Anna Armendares
Biohazard te raó: posem a prova aquest PSOE que va de bon noi: demanem un referendum, aclarint que el Dret Internacional (que la Constitución ha d´acatar), ens dona el dret d´autodeterminació. Posem-lo a prova, ara que el món ja ens mira amb atenció i sap quin pa s´hi dona a Espanya. I no patiu: Franco es quedará al Valle fins el dia del judici final, doncs Espanya no ha caviat i el PSOE no te majoria al Congrés. L´opció a " l´alemanya", també es una bona estrategia.

envia el comentari