Gràcies, López

"López i la resta de comandaments, els mossos en general, han sobreviscut com han pogut. El mateix que han fet els mestres i professors, els bombers o el personal sanitari"

El passat 9 d'abril una sèrie de quatre o cinc fotografies mostraven el comissari Ferran López -substitut de Josep Lluís Trapero per la imposició del 155- somrient mentre mantenia una breu conversa amb el jutge Pablo Llarena en un acte oficial. Aquesta actitud, aparentment distesa, és la que ha convertit López en un dels símbols de l'agressió de l'Estat contra les institucions i les persones que han encapçalat políticament la societat catalana. Les xarxes bullien amb un sil·logisme simple; si López és de la confiança de Madrid és per això que li fa la pilota a Llarena. Fàcil. Ja tenim el botifler oficial.

 

A mi també em va ofendre la fotografia, se la podia haver estalviat. O almenys el somriure. Però un policia no és un polític, ni un periodista, ni un expert en comunicació. Que se sàpiga, el comissari Ferran López -a qui no conec de res- no ha fet res més que dirigir, de forma tan professional com ha estat possible, un cos essencial per a l'autogovern d'aquest país que, a més, estava amenaçat de dissolució. A Madrid hi havia ganes d'enviar-hi un general de la Guàrdia Civil i un boicot dels comissaris dels Mossos hauria estat l'excusa perfecta per destruir la policia catalana. López i la resta de comandaments, els mossos en general, han sobreviscut com han pogut. El mateix que han fet els mestres i professors, els bombers o el personal sanitari. L'administració catalana ha funcionat a còpia d'una barreja de professionalitat i compromís.

 

El conseller Buch i el secretari general d'Interior, Brauli Duart, són polítics intel·ligents i determinats. I tenen la feinada de revertir els efectes brutals que ha causat sobre la policia catalana la crisi política que ha patit aquest país. Segur que compten amb Ferran López i amb els policies -Trapero inclòs- que no fa ni un any es van guanyar el respecte de tothom. Amb els millors.
Comentaris
Albert
No s'ho creu ningú. Només hem de veure la actuació especialment violenta dels Mossos desde que en Lopez va asumir el comandament.
Mar 350
La destitució de la responsable de comunicació dels Mossos, la Sra. Patrícia Plaja, per un tuit des del compte personal criticant el poder judicial arran de la sentencia de la manada, s'hauria de fer reversible. Perdoneu, però algú ho havia de dir.
Victor
Tota la raó Salvador, aquestes persones han aguantat la nostra dignitat, segur que amb mal de ventre. Pero en aquest país som cainites, sempre ho hem estat.
El 155
Quins són els efectes brutals del 155, Cot?. Amb que mencions tres tinc prou. Que no se t'acudeix cap, oi?. Ho suposava.
Diana
Vostè ho ha dit, senyor Cot, es podia haver estalviat la foto. Aquell somriure de complicitat ens va ferir. Es pot ser educat i políticament correcte si ho demanen les circumstàncies, però cal anar en compte amb el missatge que es transmet. I el missatge del Sr. López quedava ben clar....
Sr. Cot
En podem dir unes quantes actuacions que no ens han agradat del comissari Ferran López: La mateixa que comenta amb el jutge Llarena, anat al funeral a Madrid al funeral de Maza, deixant entrar els policies espanyols a les comissaries del mossos per controlar imatges per encausar els CDR, la seva no presència quan va prendre possessió el president Torra, ´quan va anar a escoltar a Millo. expedients sancionadors a mossos, la cap de premsa.................
Narcís
No ho sé .. és possible que de tots els mals, pensés fos el menys dolent, fos el menor; ço és, seguir el corrent als botxins perquè no fos pitjor ! PD : ça com lla, és un mosso d'esquadra, és un policía català i mereix la " presumpció d'innocència " .. fos només perquè altre paper o serio i dret ( tractant amb ' criatures i prepotents de baixa mena ' ) no ho veié clar !
1410
El col·laboracionisme és nefast, per això els comandaments ara es queixen de la destitució. Què es va queixar ell i els comandaments del cessament d'en Trapero al ministre espanyol? Amb col·laboracionisme el franquisme encara dura. Aquest digital va de capa caiguda ja fa temps. Au, seguiu netejant les crostes.
per a "Sr. Cot"
totalment d'acord amb el teu comentari....no va ser únicament aquella foto, sino que van ser bastantes coses que no van agrada i les hagués pogut fer diferent..era la mà dreta del Major Trapero, n'esperavem molt més d'ell i me n'alegro que ja no hi sigui.

envia el comentari