Operació Rebobinatge

"Aquell Estatut va obtenir el suport d'un total de 1.899.897 catalans, una xifra substancialment inferior als 2.044.038 ciutadans que van optar per la independència el passat 1 d'Octubre"

Faltava que Zapatero ho subscrivís, però està clar que el PSOE intentarà, d'una o altra manera, l'Operació Rebobinatge. Per conferir-li aparença democràtica, els socialistes espanyols tenen al sarró un referèndum oblidat -el de maig de 2006- que va aprovar, via sufragi popular, el projecte d'Estatut que, més tard, va ser enviat a l'escorxador del Tribunal Constitucional. Aquell sí -antic i irrellevant- dels catalans podria ser, a hores d'ara, una eina de legitimació que permetés un pacte d'elits, molt a l'estil del règim del 78.

 

El problema és que aquell Estatut va obtenir el suport d'un total de 1.899.897 catalans, una xifra substancialment inferior als 2.044.038 ciutadans que van optar per la independència el passat 1 d'Octubre. L'unionisme pot argumentar que el referèndum de maig de 2006 era legal i, per contra, el d'octubre de 2017, no. Però aquest és un plantejament totalment inacceptable des de la majoria independentista, la mateixa que va convocar els ciutadans a les urnes, tot i les amenaces -certes i executades- dels poders de l'Estat.

 

Són dues legitimitats diferents, amb l'única distinció de la força aplicada a casascuna i la progressió de la consciència política de la societat catalana. I està molt clar que Pedro Sánchez no disposarà del crèdit d'un Zapatero que, al final, va demostrar ni tan sols merèixer.

 
Comentaris
Substancialment inferior (?????)
2.044.038 - 1.899.897 = 144.141. Tenint en compte que la xifra de vots de l'1-O és totalment inventada, et sembla Cot, que una diferència de 144.141 vots és substanciamente inferior sobre una base d'uns dos milions. Un 7% és substanciamente inferior?. Cot, un altre fracàs de la nefasta escola catalana que no ensenya res sobre fraccions ni en català ni en castellà.
Emili
Catalunya no té Estatut. La intervenció del T.C. vulnera clarament l'article 152 de la Constitución españpla
Joan de Canyamars
Es veu que un 7 per cent no li semblen bé a algú. Amb una diferència com aquesta, els amants del bi-partidisme ferien una festa increïble enfoten-se del perdedor amb semblant resultat. Fem un referèndum permès per qui mani i a veure per quant s'imposa el guanyador?
transparència i sumar
L'unionisme jugarà les seves cartes: aturar, ofertes ridícules o falses, foscor. Van entabanar molta gent perquè votés Sí a un Estatut impresentable. És clar que ara sortiria que no. A l'independentisme li interessa una negociació amb llums i taquígrafs, completament transparent, per demostrar el ridícul de les ofertes i intentar sumar els que dubten
A que l'unionisme no té collons?
Les mentides unionistes es demostren facilment: votant en un referèndum. Però no patiu que els espanyols són uns covards i no permetran que la gent voti.
sr. Cot
aquesta xifra dels 2 milions, sap voste que és totalment provisional...el 1-O van segretar-nos unes quantes urnes que xifen amb més de 800 mils paperetes..això vol dir, i seguin la tònica de la votació, q aquests vots segretats x Ñ, n'hi havia una xifra de vots pel SÍ molt elevada...o sigui que la xifra s'elevaria a quasi 3.000.000 de vots per la Independència, per això no ens volen deixar fer un referèndum...el guanyaríem de llarg...això d'eixamplar la base és una escusa barata.
Miquel
Jo vaig votar NO a aquesta merda d'Estatut, i si el tornessin a posar a votació ho tornaria a fer.
Narcís ( llàstima d'espanyols dignes, però són minoria i mai per mai manaran aquest estat així doncs res a parlar ! )
Ras i curt : quin català a hores d'ara pot esmentar-s'hi com espanyol ? Molt senzill, qui tant se li'n fum l'existència de nostra mil·lenària nació tot volent-la com simple ' extensió de terra aliena ' ( per això, de sempre, els forans respectuosos amb la terra que trepitgen àdhuc sense ser-ho defora els titllaven de ' éstos son los peores ' .. potser esperaven fessin d'anihiladors de tot allò català o, simplement, els hi sabés greu pensar prosperessin ! ) ! PD : anem's-en jaaa !

envia el comentari