Assassinar l'1 d'octubre

"Liquidar socialment la idea del dret a decidir a canvi de què els partits catalans retornin a la casella anterior a l'Estatut de 2006"

De moment, l'únic que sabem del suposat pla del PSOE per afrontar la crisi política catalana no és el que conté, sinó el que descarta. Ministre rere ministre han sortit a afirmar, quasi ofesos, que no hi ha cap possibilitat de convocar un referèndum d'autodeterminació. Cap. Com ha dit la ministra portaveu, el govern del PSOE "oferirà diàleg amb una mà mentre sosté la Constitució a l'altra".

 

Així les coses, el que reclama el socialisme espanyol és que siguin els partits independentistes els que convencin la ciutadania catalana de què cal abandonar el que representa l'1 d'octubre. Liquidar socialment la idea del dret a decidir a canvi de què els partits catalans retornin a la casella anterior a l'Estatut de 2006. En el fons, la reclamació de Madrid és que els partits recuperin la distància respecte a les seves bases i la màxima autonomia necessària per negociar el reingrés al règim del 78.

 

Dit d'una altra manera, qualsevol pacte -per si mateix- desmobilitzaria una part substancial de l'independentisme. Tant pels desencantats com pels que, d'entrada, creurien els partits que voten i pensarien que és impossible anar més enllà. Talment com si el referèndum de l'1 d'octubre i les agressions de l'Estat no haguessin existit mai. La prioritat és assassinar l'1 d'octubre fent veure que se li aplica una pietosa eutanàsia.
Comentaris
Victor
En el fons estan reconeixent que han perdut i que tot el que han fet fins ara ha sigut un desastre.
Espectador
La república catalana ja esta proclamada . No es necessari cap referèndum . Només fa falta dominar el territori i el territori el dominará la gent de L'1 -O .
JFK
No s'ha de fer cap referèndum d'autodeterminació, ja es va fer l'1-O, i del resultat, es va proclamar la independència amb forma de República. ¿O si no, per què es va aplicar el 155? Ara el que cal és implementar-la.
gerard de sarria
Confia més amb el teup oble. Tu creus que l'1-0 permet tornar 40 anys enrere?
Ramon
L'1-O va ser un engany. Una estafa. No com el 9N.
Quina vergonya Cot
Els partits "indepentistes" fa 8 anys que tenen majories absolutes i que no saben com collons desactivar l'independentisme. Són ells els que pacten amb l'estat això a canvi de càrrecs i merdes. Ara culpar el soe d'això és indecent, en perfecta consonància amb la política catalana. El 155 són esquerra i convergència.
Amos del propi destí
El setembre-octubre de 2017 marquen una fita importantíssima, atès que la societat es va empoderar d'ella mateixa, es va fer ama de les pròpies decisions, en l'expressió més pura de la democràcia. És quelcom que terroritza les elits político-econòmiques espanyoles, que el poble decideixi lliurement, que s'organitzi, que aguanti les garrotades sense immutar-se. Els fa veritable pànic una democràcia tan madura i faran el possible per a que oblidem que som amos de nosaltres mateixos.
terrassenc
L'1-O va néixer la República Catalana, el món sencer ho va veure, i per tant, aquest any celebrarem el seu primer aniversari. Si els nostres polítics continuen sense donar la talla, mancats de sentit d'estat català, els canviarem.
Arnau
Els partits que ara volen refredar l'1O, ERC i PdCat, han d'anar molt en compte pq es poden trobar que es decanti la balança cap a la CUP que, al cap i a la fi, té les idees clares des de bon principi i les porta a terme sense desviar-se
Jordi Briz
Ens cal fer 2 referèndums, encara. El primer per demanar a la ciutadania autorització per convocar un referendum d'autodeterminació. Ha de ser un referendum el resultat del qual deixi clar la que la ciutadania defensa el dret a l'autodeterminació de Cat. Corroboraria les enquest. Seria, de nou, convocat, unilateralment pel Govern. I, en cas de victòria del Si (51%) s'autoritzaria el Govern i el Parlament a negociar amb les autoritats espanyoles la convocatòria d'un referendum d'independencia.
albert
Aquí no retrocedirem. No tornarem enrera. Per res del món. No sé quan podrem fer la República efectiva, però a espanya no hi tornarem.
Els enemics són ERC i PDEcat
Els 2 partits esperaven que l'1-O no es pogués fer, convocar autonòmiques i anar-hi anant. Que la gent resistís a les urnes va fer cagar de por l'estat espanyol...i l'esquerrovergència. Des de l'1-O que els 2 partits intenten matar-lo. El seu objectiu estava pactat amb l'estat espanyol: desactivar l'independentisme. No us cregueu res del que digui el govern.
Sols un detall
El 10-O, el dia que NO es va proclamar res, els polítics catalans s'havien fortificat al parc de la Ciutadella amb Mossos i barricades. Però del que tenien por no era l'estat espanyol, era de la gent que els havia votat i s'havia jugat el físic defensant les urnes el 1-O. Això ja ho diu tot.
El meu nom és cosa meva
Un altre govern "Gaddafi y su Libro Verde".
Narcís ( se'n diuen espanyols quan són simples " àvids de menjadora " .. espanyola ! )
Un estat que fum políticament, econòmica i a presó persones honrades, honestes, íntegres i dignes pel fet de representar la democràcia ensems amb el pacifisme de llurs ciutadans .. mai per mai pot ser Estat de res que sí claveguera / niu de d'éssers vils ! PD : ja n'hi ha prou que a càrrec de catalans ( àdhuc d'espanyols decents/ dignes ) nostres botxins visquin la bona vida .. malgrat moralment sigui d'una misèria que clama al cel !
Catalonia is not Spain
Vam votar, vam guanyar i vam proclamar la República Catalana. Amb això, ja està tot dit. Catalunya ja no és Espanya (políticament, nacionalment no ho ha estat mai) des del 27 d'octubre de 2017.
Que els partits polítics ens han decebut, és òbvi per a molta gent
No perquè no vulgessin fer sacrificis personals, prou ho veiem amb els empresonats i els exiliats.És cert que van actuar amb ingenuïtat i paternalisme.No deixar-nos defensar la república va ser un error. Cedir a les pressions d'última hora per "pactar", garrafal. Alguns ho han entès (Puigdemont) i d'altres van desorientats creient que acotar el cap servirà per no fer més gros el càstig. Ara bé, la gent del carrer té les idees clares: sabem que una volta enrere és un suïcidi com a poble.
moe
Som una colònia sotmesa, encara...
Pepe
En el moment que els polítics ens donin pas per DEFENSAR LA REPÚBLICA, aquesta serà una REALITAT.
Pepe
Tant l'Estat com el nostre Govern confiaven que no oferiríem resistència. Però vam defensar les urnes i vam comptar els vots. Heus aquí la victòria del Referèndum de l'1-O. Vam votar i vam guanyar. República JA.
Irrellevants
Si les cúpules d'erc i pdcat continuen per aquí, es faran irrellevants i els vot es concentrarà on sigui útil per la independència. De fet l, no els necessitem per a rès si no es posen a lloc.
Es hora que una plataforma ciutadana es presenti a les noves eleccions, l’ANC?
o qualsevol altre nom. Hi ha moltes iniciatives a tot el món que intenten introduir un partit de gent que no son politics de carrera i que defensin el que volen els votants, no el que volen els partits.
Marta de Sabadell
Sí renunciar a la llibertat del poble català a canvi d'una amnistia als hostatges i exiliats tot una trampa. Cal preparar un nou partit polític que planti cara !!! Visca Catalunya lliure !!!
Nuria de Mexic
Aixi ho vam veure des de Mexic: vam guayar el referendum i es va proclamar la republica. Ara s´ha de fer efectiva a tot el territori. Historicament esta demostrat que a la majoria de casos les independencies son unilaterals, impliquen desobediencia, es proclamen i poc a poc es va guanyant territori. Estem en aquest procés, que no te dates i que a vegades demana varies generacions de politics.
Anna Armendares
Ja hem fet dos referendums i els hem guanyat, i ja hem proclamat la republica. Tot el món ho ha vist. Ara nomes es tracta de resistir i d´anar guanyant terreny. Internacionalment tohom sap que tenim el dret d´autodeterminació, perque aixi ho estableix el dret internacional. Tot es questio de temps i de determinació. El que veig son molts trolls tractant de dividir, que si ERC que si JuntsXC.....

envia el comentari