El follet del federalisme com a solució

“Les porres de l’1-O i la repressió judicial posterior no permeten, moralment, cap altre pacte que no passi com a mínim pel referèndum”

Per art de màgia, el PSOE torna a ser federalista, com en els temps dels governs “amics” de Zapatero i Maragall. Ha destronat Rajoy i ha quedat miraculosament alliberat de la cursa ultra espanyolista. És per això que la ministra que supervisarà les administracions perifèriques proposa oferir als catalans una mica de sucre per assaborir millor el 'cafè per a tothom', amb una reforma constitucional, que sigui constitucional, és clar, però que restitueixi aquell Estatut aprovat en referèndum el 2005 i que el 2006 el mateix govern “amic” es vantava d’haver-se “cepillado”, en terminologia Guerrista, la mateixa que diu “nazi” al president Torra.

 

El PSOE, pel que sembla, ignora que justament el procés democràtic català que va començar amb aquests raspallats és el que ha abocat l’Estat espanyol a la crisi més brutal de deslegitimació del règim des de l’any 1978. I això ja no ho arregla un Estatut, requereix un canvi de calat tan profund que passa per canviar també Espanya. Nomes unes urnes i un plebiscit vinculant. Perquè com saben tots els federalistes del món, el federalisme és un projecte d’adhesió voluntària i no obligada. No s’han adonat que el peix al cove és mort? L’1-O del 2017 va marcar un abans i un després en una part substancial de la societat catalana, majoritària al Parlament i legitimada per a governar. Les porres i la repressió política i judicial posterior no permeten cap altre pacte que no passi com a mínim pel referèndum. Perquè el règim del 78 ha perdut la legitimitat a Catalunya.

 

El PSOE ho sap perfectament, de manera que el federalisme sobrevingut és només cosmètica per embellir un règim autoritari a ulls d’Europa. I és que l’executiu de Pedro Sánchez, amb el seu ministre desinfectador són conscients que la partida es juga fora. Explicar a Europa que Espanya vol diàleg i federalisme, com els alemanys, pot desmuntar, temporalment, el discurs independentista. El follet del federalisme com a solució? Caldrà veure si la UE creu en faules.
Comentaris
Espectador
Tota la comèdia del federalisme del PSOE , els polítics catalans la tornaran a comprar una vegada i una altre vegada .Amb ERC i PDECAT no hi haurà independència , tant costa de entendre ? . Com volen aconseguir la independència negocian amb Espanya ? Fora !! tots aquests partits de jocs florals i llaçets .
anna
Tens tota la raó. Un article clar i encertat. La realitat és aquesta, no podem tornar enrere.
pep - manresa
Ja el trobava a faltar al Polònia, seguirem rient.
Castrorius
Que n'és de fàcil carregar-li tota la culpa al PP, oi, Srs. Socialistes? I l'"apoyaré" de Zapatero? I el "cepillao" del Guerra? I la sentència del TC? Quants catalans han votat l'Estatutet encara vigent segons Ñ? Qui va justificar l'enviament d milers d bèsties uniformades al crit d"a por ellos" per reprimir un poble pacífic q només volia votar per decidir el seu futur? Qui se n'ha estat de criticar la violència i la repressió policial contra tota mena d gent per presumptes delictes inexistents?
Castorius
Qui se'n va estar d criticar el discurs del rei "uvepalito" q va esperonar l'"a por ellos"? Qui ha donat suport a l'aplicació autoritària i fraudulenta del 155? Qui ha mirat cap a una altra banda quan es substituïa un govern legítim i legal per un d funcionaris colonials? Qui ha callat quan s'ha dissolt un Parlament democràticament escollit sense tenir-hi cap dret tot ignorant miserablement els drets i la voluntat del poble q democràticament l'havia escollit ?
Castorius
Qui ha callat quan es forçava il·legítimament la convocatòria d'eleccions mentre s'empresonava als caps de llista dels partits republicans? Qui es nega a acceptar i gestionar les conseqüències polítiques de les majories resultants d'aquestes eleccions? Qui manté un silenci de complicitat quan els seus companys de partit -Guerra, Ibarra, Bono...- ens insulten?
Castorius
Qui calla quan la justícia de diversos països europeus demostra que a Ñ la imparcialitat de la justícia desapareix quan es tracta de defensar la "Ñ una, grande y libre"? Qui està d'acord en mantenir a la presó gent per la seva activitat política acusada per delictes inexistents?
Castorius
Qui demostra - si descartem la deficiència en comprensió lectora- la seva manca d'honestedat quan acusa al President, sense cap fonament mínimament solvent, d "racista" i "supremacista" i tot seguit anomena d ministres a un q ens odia tant com per voler-nos desinfectar -amb gas potser? O passant una temporada al gulag?- a un altre q fa acudits sobre "negres" i a un a qui des d'Europa se li ha recriminat manta vegades la seva indulgència inacceptable envers la pràctica de la tortura policial?...
Jordi Estelada
Sisplau, la seva espanya ja se la poden confitar amb la merda de les seves clavegueres, nosaltres no volem arreglar espanya sinó alliberar-nos-en d'una vegada per totes del seu domini colonial. Independència i res més que INDEPENDÈNCIA.
1-O?
Clara Ponsatí: "Estàvem jugant al pòquer i anàvem de farol. Hem de posar contra les cordes les nostres forces polítiques i desemmascarar el partidisme, la gran debilitat que ens ha dut a la derrota".

envia el comentari