De Majadahonda a Valdemorillo, fins arribar a SCC

"El nou ministre de Pedro Sánchez és un activista de l'espanyolisme. Un senyal en la direcció exactament contrària a la finestra d'oportunitat que diuen veure el PSC, ERC i la major part del PDeCAT"

El primer càrrec públic de Josep Borrell va ser el de regidor de l'Ajuntament de Majadahonda (Madrid) i el segon, responsable d'Hisenda de l'ens preautonòmic madrileny. Borrell sempre va viure al poble madrileny on va ser regidor fins que, l'any 2001, es va traslladar a Valdemorillo, al costat del Escorial, que és la seva residència actual. El nou ministre d'Afers Estrangers és un vell militant del PSOE madrileny que fins no fa gaire no havia tingut cap interès en la política catalana.

 

De fet, la irrupció política de Borrell a Catalunya no va arribar fins l'any 2015, de la mà del llibre "Las cuentas y los cuentos de la independencia" -no he trobat constància de l'edició en català-, un pamflet en el qual assegurava que el dèficit fiscal no existeix i que els independentistes enganyen a una càndida població hipnotitzada des de TV3. Des d'aquell moment, Borrell ha tingut una forta presència mediàtica a l'entorn ideològic de Societat Civil Catalana, entitat de qui es declara col·laborador.

 

El nou ministre de Pedro Sánchez és un activista de l'espanyolisme. Un senyal en la direcció exactament contrària a la finestra d'oportunitat que diuen veure el PSC, ERC i la major part del PDeCAT. I també és el ministre d'Afers Estrangers que haurà d'afrontar el desastre judicial espanyol que s'acosta des dels tribunals europeus, aquells que, en el llenguatge de Borrell, tenen una infecció de qüestionament del nacionalisme espanyol.
Comentaris
Quin articla Salvadó
Dons, com sempra, tu, un articla fora da nurmal, dons, am moltisima infurmasió, dons ens il"luminas Salvadó. Moltísimas grasias Salvadó
Perot
Crec que se li hauria de fer una campanya de desprestigi simètrica a la que injustament se li està dedicant al president Torra des dels mitjans unionistes.
Marc
No és cert que els partits independentistes vegin una finestra d'oportunitat amb el PSOE. Igual que Bildu i Compromís van arribar al conclusió que ara calia fer fora el PP. Abstenir-se era donar-los suport. Que quan es vegi que fan exactament igual que el PP, en alguns àmbits, pugui obrir els ulls a alguns catalans no indepes, és una possibilitat que ja va passar en l'època Zapatero. Benvingut sigui!
Mol be dit Salvadó
Com sempra, els teus articlas Salvadó son masnifics, dons. Magradat mol imol, dons moltisimas grasia Salvadó.
Com cou Borrell al secessionisme, oi?
T'has oblidat, Cot, d'una part del currículum de Borrell: diputat al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. Ministre d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient (1991-1996) i President del Parlament Europeu (2004-2007). Alguns tenen una infecció de qüestionament del secessionisme catalanet.
I què voleu...
... d'algú que no s'ha atrevit a sortir de l'armari? (tret de que s'ofegui d'una vegada jugant a fer el pena damunt d'un rai)
Ganàpia
És un servidor -ben pagat- de l'oligarquia. Per servir-la farà els disbarats que calgui.
Emili
Per fer-nos una idea del que ha dit el senyor Borrell només cal que ens preguntem de com haurien reaccionat els unionistes si el concepte "desinfectar" una gra part d'un poble, ho hagués fet el president Torra
JordiP
A més d'agosarat opinador, el Borrell és força cobardot. S'amaga de la discussió quan sap que no té raó i que el que ha dit és una bajanada o una tergiversació interesada. Al llibre aquest deia que el dèficit fiscal no existeix. Sala i Martín li va enviar una carta oberta a la premsa titolada "Ja hem trobat els 16.000 milions perduts per en Borrell". És clar, el Borrell no sabe, no contesta. Vaja menistre. Vaja polític "progressista". Vaja PSOE.
JordiP
No sé, no sé, Ganapia. Més aviat em sembla que és un pagat de sí mateix i que el que li va és enganxar-s'hi a la teta. Sigui aquesta del color que sigui. El cas és parar la mà i, si de pas es pot escombrar per a casa (fer putadetes a Catalunya i al soberanisme), tant de bo.
al que diu que cou
no t,amoinis et farem el tractament del diputao Borre, et desinfectarem i al pallasso del Borre, com deien les nostres mares et rentarem la boca amb sabo
XAVIER
Han triat en Borrell perquè vagi difonent per l´exterior el missatge de INDEPENDÈNCIA = TOTALITARISME És el què pensa ell. Serà un antídot a Puigdemont.
Narcís ( i pensar àdhuc em fumia llàstima quan n'era bandejat pels seus .. mateix Almunia ni s'aixecà a l'escó per deixa'l passar còmode envers la tarima del congreso!)
Com pot ser possible persona de Lleida i per si no fos prou amb aquests dos cognoms ( Borrell Fontelles ) i allò pitjor " tot sabent ( perquè ben ho sap ) el tracte que rep majoritàriament defora/ a espanya qualsevulla cosa catalana, qualsevol català " .. pot mostrar-se així ? PD : per ventura, passaren quelcom lleig sos pares o/ i avis .. en temps pretèrits ( si així fos .. que compon amb la terra ? ) .. o n'és simplement ' per enfilament pur i dur ' ( com molt bé diu en Ganàpia ! ) ?
Ricard
Senyor "com cou Borrell al secessionisme, oi?", tan a vostè com al Salvador Cot se'ls oblida com va "presuntamente" falsificar els comptes d'Abengoa i va ser arxivat el cas per, a que no sap qui?, pel mateix jutge Llarena. Reconegui, senyor com es digui, que viure del cuento com a "catalán-unionista que acusa a los indepes de nazis adoctrinadores" surt molt més a compte que ser polític indepe. Mira sino com viuen el Sr. Boadella-rey de Tabarnia o el mateix Borrell, o el mateix Ribera...

envia el comentari