La venjança catalana

"L'independentisme s'ha consolidat, la violència i la repressió ens han unit i fet forts en les nostres conviccions"

El desànim és un sentiment habitual i lògic. És poderós, perquè t'atura. Et bloqueja i evita qualsevol resposta encertada davant d'una situació negativa. El desànim sol anar de la mà de la derrota. Un factor arrossega l'altre. Malauradament els catalans hem fabricat el nostre imaginari col.lectiu nacional sobre la falsa premissa que no servim per plantar cara. Ens han inculcat que, fem el que fem, la derrota és el nostre únic final. Que no som capaços de lluitar, de defensar-nos. Que som uns perdedors. I això ha generat un desànim injustificat que ha limitat les nostres aspiracions com a nació. Una de les més antigues d'Europa. La solució a tota aquesta mentida perfectament integrada al nostre ADN ha estat obligar-nos a triar. O lluita o extinció.

 

Mentre hem cregut que no servíem per a la lluita, hem construït un país modèlic i capdavanter. Una de les economies més brillants i modernes d'Europa. Una cultura viva i activa. Un teixit industrial a l'alçada dels primers d'Europa i un èxit envejable (i envejat) en el camp de l'esport. Però han comés l'error de no deixar-nos més opció que l'enfrontament. De posar-nos entre l'espasa i la paret. I és ara quan els catalans, sense cap altra opció, hem demostrat ser uns enemics incòmodes i tan eficaços com quan ens dediquem a la pau. Ja ha caigut el PP, Llarena haurà d'anar a declarar a Bèlgica, Rajoy serà escombrat sota la catifa i Europa sent vergonya i pànic pel precari sentit de la justícia a Espanya. I espereu. La cosa acaba de començar. El resum és que l'independentisme s'ha consolidat, la violència i la repressió ens han unit i fet forts en les nostres conviccions. No es pot anar contra Catalunya perquè fem les coses bé. I no ens agrada que ens peguin.

 

L'any 1305 l'emperador Andrònic II assassinava el cap dels Almogàvers, Roger de Flor i la plana major de la milícia. Durant els dos anys següents els soldats van arrasar Bizanci en el que es coneix com a Venjança Catalana. Una guerra salvatge que va deixar una profunda cicatriu en els grecs fins a l'actualitat. Per sort no hi ha guerra a la Catalunya actual, però les conseqüències d'aquests mesos duraran anys.
Comentaris
ESPAÑA MISERABLE
Ara els belgues volen arreplegar al Cerdote Cabrón. La següent serà la Lamelamierda. I que vigili El Preparao (bé, més aviat El Atontolinao)
@ ESPAÑA MISERABLE & Oriol Jara
Vaya con los revolucionarios de la sonrisa... Si los malvados Papa Españistán y Mama Europistán no regalan a los indepes la preciosa Indepestation que los ineptos y cantamañanas políticos independentistas no han sabido organizar . minimamente, la solucion no es insultar. No es tampoco recordar a los almogavers. Ni siquiera empezar a echarse flores, sin ningún sentido del ridiculo. La solucion pasa por distinguir la realidad del deseo, y el mambo del trabajo. Menos samba e mais traballar.
vendetta
lo unico ke les importa a los colonos es la pasta , asi ke tokemos su bolsillo hasta ke tengan ke comerse su askerosa rogigualda
Así me gusta, que reconozcas que todo el secesionismo es teatro
El término “Venganza Catalana” se puso de moda tras ser el título de una popular obra de teatro romántica de Antonio María de los Dolores García Gutiérrez (Chiclana -Cádiz-), estrenada el 4 de febrero de 1864. La obra se basa en el sentimiento español de los mercenarios catalanes y aragoneses. El tono excesivamente patriótico fue precisamente la clave del triunfo de la obra, pero no tiene ningún parecido con la realidad histórica. Para más trolas ver las obras de Rubió y Lluch.
Jordi Astalada
Exastamén Uriol, sensa la viulensia no ens farian cap cas, dons, es u quens fa forts. Mol ve dit Uriol
Carles Viñals Casado
Com bé dius Oriol la violència ens fa forts i és imprescindible per a les nostres conviccions, molt bon article. A més, ens han fet violents ells, ara ja és imparable.
Narcís ( qui ens delinqueix o ens llança terrorisme camuflat en allò institucional .. mai per mai ha aconseguit ser campió en esports durs fora mida i arriscats d'allò més que sí compatriotas catalans a dojo i en un munt de disciplines .. ací s’hi veu el valor/ coratge en pro l” educatiu ‘ ! )
A ) No n'és per " por a la derrota ni pensar ser perdedors ni servir o no plantar cara " .. n'és perquè som persones, som civilitzats, som formats, som intel·ligents/ amb imaginació, som per ajudar al proïsme, àdhuc som o procurem ser cristians, tot plegat, tenim moral/ètica, honor, humilitat i cerquem l'estima així com no desmerèixer-la ! B) per contra, què es pot esperar de ' violadors de territori ' entrats a mata-degolla amb ajut de l'exèrcit més poderós d'aleshores o francés ?
JordiP
El que falta és la llista unitaria per a totes les eleccions i llocs. Si l'haguèssim tingut el 21-D Siudatans no seria la llista més votada i la petimetre i repetitiva Arrimadas no podria presumir d'haver "guanyat les eleccions". I la situació cara a l'anomenament de Presidents del Parlament i de la Generalitat, així com del Govern, hauria estat força més favorable. Cal esperar que els partits hagin aprés la lliçó i oblidin (de moment) la lluita pel "sorpasso". Burrus seríem si tornèssim.
FEDERALISTA
HAHAHAAH ORIOL que es un comic , mes forts sou e imparables hahahahah pero si heu posat el presi que us ha dit madrit i la llei , el govern que us ha dit madrir i la llei hahahah on es la forca pallasso adoctrinat, a vegades pense que els indepres dels condadets catalans ,sector tractoria, viviu en un univers alternatiu o matrix, i us cregueu les vostres propies mentides, tipic de les sectes, i dels fanatics clar.
Pepet
En primer lloc lo ke acabat amb el pp es la corrupcio no et possis medalles de plastic i segon el president torra la signat el borbo sino seguiriem amb el 155 a veure si deixeu denganyar a primos
Ricard
Jo d'això en dic fer bullir l'olla. L'olla de l'independentisme sense volta enrera, imparable. Potser tardi 2, 5, 10 o 20 anys en fer el caldo, però gràcies a la incomprensió i obtusitat de l'Estat Espanyol haurem cuinat una majoria imparable i cívica. Amb sort tindrem la independència sense màrtirs. Serà una independència tan merescuda com llargament anhelada i per aquest mateix motiu será més inclusiva, justa i democràtica del que mai hem conegut. Anem fent xup xup.
Jordi (Català i Suís)
https://www.vilaweb.cat/noticies/sandrine-morel-a-nova-caledonia-viuen-en-tribus/ La vergonyosa sandrine morel desemmascarada a Vilaweb. És molt interessant l'entrevista: reflecteix la ignorància profunda i l'estupidesa que ja tenia fa anys el repugnant François Musseau. Le Monde i Libération, Le Temps (CHF) o fins i tot el director de La Tribune de Genève (https://www.tdg.ch/signatures/editorial/Coup-de-folie-catalan/story/29731039), ... gairebé tot el món francòfon és una vergonya.
Jordi (Català i Suís)
Llegint les respostes de la ignorant Sandrine Morel a Vilaweb i el que diu de la Nouvelle Calédonie, recordo el que em deia somrient un dels Chefs Kanacs: als Blans els anomenem Grandes Oreilles. Fa anys durant una revolta Kanac, llur tv va entrar en una casa d'un Francès que els Kanacs havien ocupat. Havien fet un foc al séjour i el periodista els demanà què hi feien allà. Resposta: "On décolonise!". Sandrine Morel: va te faire mettre chez les Grecs !
Jordi (Català i Suís)
Per què no filtreu els comentaris dels Espanyols ? No en teniu prou amb haver de saber i parlar llur llengua per la violència i el terror des de fa 304 anys ? Catalans: boicot als Espanyols, a llur llengua. No us adoneu que el jorn que rebutjareu parlar espanyol i contestar a qualsevol que us parli espanyol haureu encetat el procés d'alliberament ?
Sólo un ejemplo: Cristòfol Despuig - LOS COL·LOQUIS DE LA INSIGNE CIUTAT DE TORTOSA (1557)
No mientas más españolet rebotao y esguízaro: ".... a vuy tan absolutament se abrasa la llengua castellana, fins a dins Barcelona, per los principals senyors y altres cavallers de Catalunya, recordant-me que en altre temps no donaven lloch ad aquest abús los magnànims reys de Aragó. Y no dich que la castellana no sia gentil llengua y per tal tinguda, y també confesse que és necessari saber-la les personas principals perquè és la espanyola que en tota la Europa se coneix ....."
Ramon
Els nostres digitals, llevat d'un, no filtren els comentaris dels enemics ni nosaltres sabem exigir-ho com a condició per continuar entrant-hi perquè som uns merdes.
Ramon
Jo no vull la venjança. Jo vull la revenja, que és més diferent del castellà.

envia el comentari