No és el president Torra qui els fa por

"El règim pensa que si envia Puigdemont a Estremera el problema s’haurà acabat, perquè els catalans hauran entès el càstig exemplaritzant i es rendiran"

Pedro Sánchez ja és president d’Espanya gràcies als vots de l’independentisme català, un moviment que, per al PSOE, com per al PP i CS, és violent i xenòfob, de manera que els seus líders polítics i socials mereixen viure tres dècades de presó i exili. Ha caigut Rajoy i ha caigut el 155. Però no ha caigut el règim del 78. De moment, s’ha substituït el nacionalisme ultra d’un partit corrupte per un jacobinisme en ocasions disfressat de federalisme. No és poc, però en cap d’aquestes dues Espanyes no hi té cabuda una Catalunya sobirana, moderna i profundament democràtica. Pedro Sánchez ha ofert diàleg al president Quim Torra i és esperable un cert desgel, però com el PP, el PSOE només coneix una sobirania.

 

Però el president Torra no els fa por. La Generalitat no tindrà la clau de la República, perquè el marge de maniobra serà escàs i l’ombra del 155 planarà sobre cada acció de l’executiu i cada paraula d’un conseller. El PSOE, pressionat per Cs i el PP, no es podrà mostrar dèbil amb Catalunya a les portes d’unes eleccions. I al Parlament, el Tribunal Constitucional escrutarà cada moviment per exterminar qualsevol avenç social significatiu en matèria legislativa.

 

Qui els fa por és el president a l’exili. Puigdemont és incontrolable si és lliure. Capaç d’internacionalitzar a gran velocitat la causa catalana i de posar en evidència els dèficits democràtics de la justícia espanyola i de l’Estat. Una veu lliure a Europa, i el que és més terrorífic per a Espanya, amb una ascendència molt evident sobre tot l’independentisme al marge de les sigles. D’aquí que el règim pensi que si envia Puigdemont a Estremera el problema s’haurà acabat. La peça de caça major estarà entre reixes per molts anys i els catalans hauran entès el càstig exemplaritzant. Humiliats, es rendiran i tornaran a ser espanyols de bé. Error greu d’interpretació. Altres líders polítics assumirien la tasca d’internacionalització, i el simbolisme que suposaria tenir un president a la  presó encara mobilitzaria més.  

 

Quan divendres molts mitjans de comunicació difonien la notícia falsa que la justícia alemanya entregaria a Espanya el president perquè fos jutjat per rebel·lió, diversos periodistes que es trobaven al Congrés dels Diputats informant sobre la moció de censura van aplaudir i van celebrar-ho com si es tractés d’un gol de la selecció espanyola. A Cuatro, periodistes i tertulians estaven eufòrics mentre anunciaven l’última hora a un diputat del PDeCAT que quedava astorat. Pel que sembla, celebraven la putrefacció absoluta de la democràcia i la justícia espanyoles, que pretén engarjolar polítics per la seva ideologia. Ideologia independentista, perquè el feixisme és legal a Espanya, i subvencionat.
Comentaris
Gemma siempre barriendo para casa
No te pases Aguilera. Pedro Sánchez ha sido apoyado principalmente por su propio partido (85), Unidos Podemos (67), ERC (9), PdeCat (8), PNV (5), Compromís (4), EH Bildu (2) y Nueva Canarias (1). Los votos catalanistas (17) suponen el 9,4% del total. Eran necesarios pero los otros también. Dentro del tramo de secundarios han sido tan decisivos como los del PNV o Compromís pero no más.
Espectador
PSOE = PP .
Espectador
La moció de censura ha estat urdida a Europa (Merckel i els poders ocults ) . Europa no pot perpetuar un conflicte d 'aquesta magnitud durant molt temps . Telefonada a Pedro Sànchez , via Urkullu ,"presenta la moción ya " te apoyamos y los catalanes tambièn , M. Rajoy fora !! a canvi " la comedieta del diàleg " que tindrem el propers mesos (els polítics catalans son bons minyons ) .
Ramon
Els que els feien por se'ls han anat carregant un per un amb la complicitat no sempre involuntària de les esquerres independentistes.
Quina maravilla Yemma
Dons, quin articla mes profún, dons yemma, tens una intel·liyensia fora da lunumrla, dons. Afastivamén, en Carlas Puchdamon ara meteix maneixa a en Pera Sanches, als amics bascus i fins i tot a tota alemania, dons cuntiuará lliura,dons, aixó es sagú sagú sagú. Anhorbano Yemma
Anna Armendares
La Gemma ha fet be els compta: estem parlant de partits nacionalistes: els vots dels basc son 7 i els catalans son 17. Hi ha algu que te que tornar a l´escola a aprendre a sumar. A banda d´aquest fet, amb el PSOE ho tenim peliagut. No esperem res d´aquests jacobins.
Merkel i poders ocults
Fomentar i creure en les teories de conspiració desmoralitzen i paralitzen l'avenç democràtic. Si no tenim la informació fefaent de primera mà ni cap altra prova verificable no deixa de ser una perillosa especulació sense cap fonament...
ramon rt
Gemma Aguilera, l'has clavat, no podem esperar res de bó de gentussa mal intencionada i anti catalana com PP, Cs, i Psc (que representa el Psocialisme més fastigosament anticatalà). Canvien les segles peró segueizen sent els mateixos fatxes espanyolistes. Vaya club de bandarres !!
Rusia
España I Europa,.. Muchos cuentos chinos, .. El poder i la dominación, los que mandan ya están bien I ellos a vivir, .. I casi a todos no les preocupa ni quieren saber nada de problemas como Catalunya,.. Ellos ya viven, pero quieren dominar,.? En razón de que?, todos somos Europa, i cada uno es cada uno,... Vive I deja vivir... Son demócratas pero no saben practicar la democracia,... Los que mandan ya tienen los bolsillos llenos, .... Todo es el dinero.
Juli Maestre Ceriola
La Gemma ho clava. No es necessari préndres al peu de la lletra lo de la intervenció de la Merkel, pero es prou plauisible perque hi hagi una bona part d'influencia, cóm no n'hi ha d'haver? Que no es preocupant per Europa?
@Anna Armendares
El artículo no menciona en ningún momento a los nacionalistas vascos. Empieza con la frase: "Pedro Sánchez ja és president d’Espanya gràcies als vots de l’independentisme català", lo cual es rigurosamente falso si te olvidas de todos los demás votos, como Podemos, ya que sólo los independentistas catalanes no hubieran podido hacer presidente a nadie.
JordiP
"El PSOE, pressionat per Cs i el PP, ...". I també pel PSOE, Gemma, no ho oblidis. El pitjor enemic del PSOE i de una política de govern adelantada i moderna és la major part dels psoeros. Començant pel PSC. Llàstima.
JordiP
Doncs sí. La mentalitat política mesetària segueix sent medieval i cigronera. Per a ells, l'objectiu de la escaramussa sempre ha estat capturar el cabdill enemic, escapçar-lo i passejar el cap punxat a una pica per tot el camp de batalla. Així es consegueix, diuen, desmoralitzar els guerrers de la harka enemiga, es desmoralitzen i fugen. Al cabdill, sempre al cabdill. Mort aquest i sotmesos els guerrers, es delma el grup i "arreglao": mai més tornen a plantar cara.
Kf
Que Puigd és el primer enemic i el volen tancat ja ho sabem, Gemma. És de calaix. Els indepes seguim el tema per totes bandes. Els que escriviu heu de suggerir per anar endavant i inspirar la defensa. La crònica ja la tenim.
Sagittaurus
Hem de fer servir bé les nostres cartes, ara tenim joc, abans érem oients sense veu. Avançar amb fermesa i prudència al mateix temps i de moment veure-les venir. Forçar canvis a la cúpula judicial es el primer pas
Ramon
Un post anterior li lloa a l'articulista una "maravilla". Això era una pasta pel brou, oi?
PARA- Gemma siempre barriendo para casa
Estamos aprendiendo a marchas forzadas pero...., que recuerde Sánchez y el socialismo cínico, hipócrita y nacionalista español, que en la próxima votación podrían ser 186 o 187 votos y se iba a comer los mocos porque tanto nos da votar a unos u a otros, total, todos ellos son los del 155, todos los votos son necesarios sí pero de momento por mucho que digan de los vascos, los catalanes son 17 votos.
@PARA- Gemma siempre barriendo para casa
No sé de qué hablas ni tu tampoco. La mayoría en el Congreso son 176 votos. Sánchez obtuvo 180; le sobraron cuatro, ¿los cuatro de Compromís, por ejemplo?. Para gobernar el PSOE sólo cuenta con 85 diputados mientras que el PP tiene 134 y C's tiene 32. De verdad, los 17 votos de los indepes catalufos (suponiendo que PdeCat y ERC voten lo mismo, cosa más que dudosa) son irrelevantes salvo en casos puntuales.
Eleccions
I que es presenti en bloc l'independentisme. Guanyem i reconeixement internacional. Sortim de la gàbia espanyola, referèndum per sortir UE, sortim gàbia europea i fundem una República per la gent sense que ens mani la troika, ni l'estat espanyol ni la créme de la créme catalana (les 400 famílies riques). Som-hi. Salut i RepúbliCAT.

envia el comentari