Ni nacionalistes ni patriotes

"Estimar Espanya hauria de significar, també, estimar els espanyols. L'oportunitat és ideal, senyors de Ciutadans. Ideal per fer fora un govern demolit per la corrupció"

Avui he parlat amb la Fina. Una dona catòlica de 80 anys que conec del barri. Un cop a la setmana surt al carrer per ajudar els sense sostre. Parla amb ells, els acompanya a un pis on podem dormir, els escolta i, si cal, els ajuda a rentar-se. A vegades demanen abraçades i petons, em diu. Només això. La misèria és ben real, està al carrer i pocs tenen el valor d'encarar-la. Només alguns porten el seu compromís amb la gent fins al punt d'atendre els més perillosos i destruïts. Perquè és perillós, sí, i dur i necessari. I la Glòria ho viu amb força i sense donar-li importància. Això em porta automàticament a pensar en els líders proletaris que s'amaguen en xalets aïllats en barris benestants. En els patriotes que prefereixen enfonsar la pàtria en una legislatura corrupta per no malmetre els interessos del seu partit. 

 

Ser patriota hauria de passar necessàriament per un amor incondicional al pròxim, al ciutadà del teu estat, o nació, o poble. Per una lluita honesta en defensa del benestar de tots els compatriotes. No és cert que nació o nacionalisme siguin paraules lletges. Com no ho són pàtria o patriota. Les hem fet lletges nosaltres a base de pervertir el seu sentit per convertir-les en conceptes metafísics. En eines que colpegen directament l'estómac dels ciutadans i els fan més dúctils. Ciutadans és l'exemple apoteòsic del patriotisme com a mentida. Com a bàlsam. He evitat sempre criticar el furor nacionalista de Ciutadans perquè, com a idea política, em sembla tan legítima com qualsevol altra. Estimar Espanya és tan comprensible com estimar Catalunya però, amics de Ciutadans, estimar Espanya hauria de significar, també, estimar els espanyols. L'oportunitat és ideal, senyors de Ciutadans. Ideal per fer fora un govern demolit per la corrupció i que ha minat amb eficiència i rapidesa les llibertats individuals i col·lectives dels espanyols. Un govern que ha perjudicat els treballadors i beneficiat empreses concretes amb injeccions milionàries. Un govern que ha humiliat la policia en vaixells plens de rates. Un govern que ha fet callar la gent amb lleis neo franquistes com la famosa "mordaza" i que ha emparat condemnes de presó per les lletres de cançons. Ara és l'oportunitat, persones de Ciutadans, de salvar els espanyols d'un govern pèssim i agressiu. Potser no vindrà res millor, però és el moment de donar oxigen als habitants d'aquesta pàtria que tant estimeu.

 

La pàtria no és un ens màgic i eteri. No és una imaginació fantasiosa que flota en el cap de Rivera adornada amb purpurina. La pàtria són persones lliures, amb drets, úniques i, actualment, explotades per una situació social i econòmica devastadora. Jo admiro i agraeixo de tot cor el patriotisme de la Glòria. De l'amor que sent per aquells que viuen al seu país. Fins les últimes conseqüències. Aquest és el patriotisme que haurien de practicar aquells que s'omplen la boca d'amor pel seu país però que marxen dels barris per fer política des del xalet.
Comentaris
Narcís ( aquesta demanda de l'autor és com demanar satanàs es faci sant ! )
D'acord amb un punt : un patriota mai per mai fumeria altre patriota .. sinó el mot pàtria deixa de ser, el mot compatriota no hi té cap sentit ! En contra amb l'altre : aquest ' pseudopartit ' no n'és gens ni mica d 'espanyol .. si ho fos no parlaria/ tractaria Catalunya com la tracta ! PD : pel que fa a viure a torres o vil·les .. no desfà practicar/ instaurar la justícia social ( o, per ventura, legítimament, lícita i legal un hom no pot aspirar que no dic ambicionar a esdevenir pròsper ?) !
Conxi
No le puedes pedir peras al olmo, no apoyan la moción por una cuestión práctica, a ellos les importa una mierda España , y por consiguiente los españoles, solo anhelan llegar al poder , como aquí en Catalunya, y en cuanto a todo lo expuesto que el PP ha hecho que España sea de todo menos democrática, a ellos les está bien , aún serán peores si ganan
Ganxet
Els dirigents d'aquest partit no estimen Espanya, només s'estimen ells mateixos i odien Catalunya. No hi ha més.
Ramon
Hi ha una cosa pitjor, més lletja, que ser nacionalista català: no ser-ne.
Boris
Sr. Jara todo esto esta muy bien si no fuera porque una gran masa de espanoles apoya al pp a pesar de todo. Esto es lo que se debe analizar y sacar conclusiones porque ciudadanos si lo ha hecho.
Ramon
Un post anterior afirma que hom no pot demanar-li peres a un om. Fals. Jo setmanes enrere en vaig fer la prova. I sí, dono fe que sí que es pot.
Ramon
L'om no em va fer ni puto cas. Però això ja és un altre tema.
Jaume I
Encara amb aquestes? Què no els coneixeu ja prou, als de C's? Van néixer de l'odi i l'odi els justifica. Què espereu, que ens estimin? Ai, ingenus! Només trobareu l'amor del mal.

envia el comentari