Opereta madrilenya

"El règim del 78 ha generat un mapa polític egoista, molt vinculat als diners, on els seus agents són capaços de qualsevol immoralitat sempre i quan assumeixi la jerarquia dels poders establerts"

La moció de censura que planteja el PSOE és una acció estratègica contra Ciutadans, encara que la conjuntura els porti, d'entrada, a desallotjar el PP. Dos anys més de Rajoy a la Moncloa haurien afeblit enormement no només la dreta al poder, sinó el bipartidisme en el seu conjunt. És per això que no han aflorat les veus contràries del vell felipisme, com tampoc no s'estan muntant conspiracions per enderrocar Pedro Sánchez per segona vegada.

 

El règim del 78 ha generat un mapa polític egoista, molt vinculat als diners, on els seus agents són capaços de qualsevol immoralitat sempre i quan assumeixi la jerarquia dels poders establerts. I això no inclou els partits. Per això Felipe González va destrossar la UCD sense contemplacions, de la mateixa manera que el PP tampoc no va tenir escrúpols a l'hora de carregar-se el CDS. Per un procediment semblant, els poders financers i mediàtics de Madrid van deixar sense oxigen la UPyD de Rosa Díez quan els va semblar que Albert Rivera era una opció millor.

 

Davant d'això, l'independentisme català té poca capacitat d'incidència. Però sí que pot fomentar el cainisme d'un sistema que castigaria al PSOE en el supòsit que acceptés els seus vots, al PP perquè s'hauria quedat fora del poder i a Ciutadans perquè se'ls rebaixarien molt les expectatives. Només per aquesta tragèdia d'opereta, ja val la pena.

 

 
Comentaris
Ramon
Lluitar contra el règim del 78 és el que va fer el nacionalisme català durant tres dècades. Vam estar 30 anys, que aviat es diu, lluitant contra el règim del 78. El procés independentista va ser dir PROU, PROU, PROU, de lluitar contra el règim del 78.
Falta que el president i el independentisme
contesti els atacs i les mentides amb veritats i dades. Es sent un silenci eixoridor de part del president Torra i el independentisme en general. Com més callem més s’atreveixen a dir mentides i a fomentar abusos de poder. Si no crees el relat tu, tel fan.
terrassenc
Un comentari no relacionat amb l'article. Seguint aparentment les noves disposicions europees de privacitat, elmon.cat anteposa una pantalla amb el títol "La teva privacitat ens importa ". El problema és que no hi ha la opció de 'No acceptar'. Dir que la meva privacitat us importa però obligar a acceptar per accedir als continguts és una burla. És un vici estès també a altres webs, però amb excepcions. Segons la llei que s'invoca tinc dret a NO ACCEPTAR! Que els informàtics es posin les piles!
Mol bo articla Salvadó
Dons, magradat mol i mol el teu articla, dons, am un cuntingut innovadó, dons, que sulamés es pot ocurrí a una mente privilayada, dons com la teva Salvadó, anhorabona, tu
Ramon
Aquet pais no te remediu, dons, com tu mol be dius, Salvadó, el indapandantisma catalá, dons, deuría tindra mashuria absuluta al cungress, dons, pro els aspañols dons ancara no se han dunat conta da cuan i cuan i cuan supariós a la resta dal mon, som els indapandantistas, dons, molt anim Salvadó
Opereta madrilenya?
Zarzuela, Cot. Se dice zarzuela, aunque algunas zarzuelas se las ha considerado operetas y viceversa.
Narcís ( com pot ser possible els espanyols es deixin prendre el pèl, es deixin torejar, es deixin ser tractats com curts de gambals ? ) ( verament hi ha una ignorància de por o/ i complexes de por i/ o són venuts als diners que cobren de l'estat així ser ' llur estat ' ! )
Aquest estat és ridícul, corrupte ( sentí haver-hi més de 200 cotxes " oficials " a la boda de la filla d'aquell .. i del munt de casos .. què cal dir que no sapiguem/ imaginem ! ) i .. no hi ha prou paraules al diccionari ! PD : mai per mai n' esperi ningú que allà a baix la defensa de la moral i/ o de qualsevol principi o bons sentiments siguin defensats per aquests falsos, farsants o simples enfiladors a la vidassa !
Narcís, l’odi etnic i l’enveija
poden més.
endevant
la triple ostia, amb una cauran els tres cabrons del 155.
Endavant amb la moció!
Els partits republicans han de votar sí a la moció, sense discutir res, ni a canvi de res, només per donar pel sac! España, com pitjor, MILLOR!
Mercé
Has estat molt mes llest que jo. Fins que no he vist per la tv3 la D.Cospedal nerviosa amb l'interrogatori del coseller Rufian, es Garcia A.. dient que el falangito feia teatre i el llengut del Guerra amonestant el Pedro i insuultant com sempre els indepes... no he lligat caps. Com deia el de la corbata grussa-Bueno, un whisky un valium y a dormir. El sainet es de primera, els volen els sobresous aquest vent es molt saludable. Que bufi! Volem anar a rebre els empresonats a la arribaada a casa.
Fermí
Que votin a favor de la mocio i despres els deixin sense cap mes vot a favor, els pperos fora, els sociates en calçotets i el falangito fora de joc.
Narcís
Sí, això crec : " per ser alhora, a l'uníson, altra ètnia cultural / nació amb territori propi i més avançats materialment o econòmica " , ço és, si fóssim de sa cultura i més rics, rai ( àdhuc potser triaven Barcelona de capital d' aquest estat ! ) .. podien seguir enduent-se'n el que veiessin ! o si no ho fóssim i seguíssim més humils .. pensarien tení'ns-e al darrere esperant ens mantinguessin ! PD : tot plegat, els hi desapareixeria la ' catalanofòbia ' o psicopaties !

envia el comentari