La ideologia d'extrema dreta, institucionalitzada

"Cs pretén acorralar els demòcrates en una guerra de símbols, convençut que només pot guanyar si arrossega els independentistes al terreny de la violència i el trencament real de la societat catalana"

Probablement, és una anomalia sociopolítica que a Espanya l’extrema dreta no tingui representació parlamentària després de quaranta anys de franquisme i de l’existència de nacionalismes dits perifèrics amb prou potència com per governar a les seves terres. Però no és pas que la Transició fes una tasca democratitzadora tan exitosa que esborrés d’un plomall aquesta ideologia supremacista i etnicista -al contrari, va fer legals els partits feixistes a Espanya-, sinó que, primer Alianza Popular i després el PP, van saber recollir el vot útil dels feixistes sense embrutar les seves sigles. 

 

Però l’eclosió de Ciudadanos fora de Catalunya, i per tant, en competència directa amb el PP per captar aquest vot ultra, ha precipitat els d’Albert Rivera cap a posicions pròpies de l’extrema dreta. I, a diferència del PP, s'han llançat obertament a la captura del vot ultra des de les institucions. La posada de llarg d’aquesta institucionalització ha estat al Parlament de Catalunya, on el diputat Carlos Carrizosa, llençant en dues ocasions un llaç groc que representava el legítim Govern sorgit d’unes eleccions democràtiques i faltant el respecte al president del Parlament, ha enviat un missatge d’aval i legitimització als feixistes que campen lliurement pel carrer i les platges arrencant creus i llaços grocs, apallissant gent que protesta pacíficament, provocant destrosses i amenaçant tothom que no pensi com ells. Tot plegat, amb la impunitat que suposa que la policia, ni l’espanyola, ni la catalana sota el 155, moguin un dit. Els d’Arrimadas tenien planificada l’acció, conscients que les imatges correrien com la pólvora a les xarxes socials, als informatius i als diaris. Cs domina el màrqueting com ningú. Segur que els encaputxats de Canet i de cada racó del país han entès que hi ha carta blanca per ‘Ulsteritzar’ Catalunya.

 

Ciutadans pretén acorralar els demòcrates en una guerra de símbols, un reducte en què se senten especialment còmodes abonant l’odi i la persecució cap a qui pensa diferent. Perquè Rivera, com el règim del 78, ja sap que a les urnes no guanyaran mai a Catalunya i que a Europa ja no s’empassen que el sobiranisme és violent i que unes urnes de plàstic mereixen tres dècades de presó i exili. Estan en un carreró sense sortida, però convençuts que només guanyaran si arrosseguen els independentistes al terreny de la violència i el trencament real de la societat catalana. Només així el procés estaria mort. Ells no pararan. 
Comentaris
L'extrema dreta sí que té representació parlamentària a Espanya
Es diu JxCat.
Ramon
Totes les esquerres actuals de les democràcies actuals estan bastant a la dreta d'on sempre va estar Convergència i ja no diguem de Junts per Catalunya.
Ramon
Continuem arrossegant aquesta patologia provinent de tants i tants anys d'adoctrinament progre, segons la qual allò que en els països normals no es qüestiona aquí s'escarneix (la nació, la identitat, el patriotisme), mentre que allò que en les democràcies és optatiu, llegeixi's l'esquerranisme, aquí és obligat. I no vegis tu quin esquerranisme. Un esquerranisme ranci, caduc, obsolet, dogmàtic i inepte que no te'l trobes en cap democràcia.
Ramon
Conseqüència d'aquesta doble calamitat, doncs això. Que ni sabem ni gosem enfrontar-nos a res sense etiquetar-lo abans com d'extrema dreta. Que l'enemic és Espanya, hòstia consagrada! Qualsevol Espanya. També la que ara hi ha qui voldrà que li posem el cul perquè substitueixi el PP.
Quinto Máximo
Entenc el que dius, però jo crec que ja ho està, d'institucionalitzada, i desde sempre.
El que ve a dir l'article
Que 1,1 milions d'ultres tipus falangista van votar a Ciutadans el 21D. És curiós també que si punxes l'enllaç 'Ulsteritzar' et surt el títol "Atacs als unionistes". Collons, Gemma, no havíem quedat que els "unionistes" són els de Ciutadans i què són els que ataquen els demòcrates?. A saber què entén l'Aguilera per unionista i per demòcrata.
Narcís ( i .. aquests sortiren del PSC ? ) ( verament semblen voler ser la garantia de l'abús d'ingressos pro terres foranes mitjançant nostre espoli! ) ( àdhuc si fóssim a la misèria absoluta .. continuarien robant-nos i a l’uníson llençant-nos ser nosaltres qui ens n’aprofitem d’ells ! )
' Ells ' no pararan perquè : -- defora com més anticatalans demostrin ser, més vots rebran i -- com més pensen escalfar/ provocar, més ens hi posem al seu nivell o nivell xarna ! PD : no respecten Catalunya, no respecten catalans, no respecten ciutadans de ca nostra, no respecten res àdhuc ni llurs paisans de país veí botxí ( si els respectessin, els tractarien amb veritat i raó que no pas amb mentides/ enganys, exageracions, omissions ! ) !
federalista
res de nou la xarnega palanganera dela burguesia lladre del 3 per cent vomitant bilis odi i merda cap tot lo que olori a espanya, els xarnegos son els que sempre es tenen mes autoodi, aquesta paia el murcia espot,el madrileny cotarelo,el moro indepre que va per ahi els sudamericans indepres, la liz castro, en fi l'onu a sou i quin sou dels lladres del 3 per cent es que amb lo robat poden comprar tota la galaxia els malparits jajajajaj.
El procés no s'atura, senzillament es transforma. Reclamant l'eina, la independència, hem pogut veure a l'horitzó el veritable objectiu: la República catalana. Al marge d'altres virtuts, ja només la comparació amb l'Espanya actual del 155 fa la República catalana quelcom molt desitjable.
Xiulet
Provocar conflictes a partir d'una actitud reactiva i intolerant es la manera de fer de la persona tòxica i no apta per liderar una societat. Aquests imposen i sotmeten, no tenen els atributs per consensuar solucions i encara menys visionar projectes. Lo de ellos es la manipulación vulgar i barroera.
Episkyros
L'extrema dreta sí que té representació a Espanyistan des de fa segles, ara es fan dir PPPSOEC'S, i això fa que sigui tan ridícul parlar de populismes a Europa quan a Castella/Espanya en fa segles que existeixen i governen i fan semblar els actuals partits d'extrema dreta Europeus com a autèntics escolanets en comparació.

envia el comentari