Xoc groc

"L’únic objectiu que els mou és l’anihilació del discrepant"

L’espectacle que ha muntat Ciutadans al Parlament retirant un llaç groc de la bancada del Govern no té nom. Hem vist gent retirant creus grogues de les platges, d’altres insultant ciutadans que portaven llaços grocs a la jaqueta, alguns despenjant símbols grocs d’espais públics -i privats-, i aquest divendres un diputat del partit d’Albert Rivera i Inés Arrimadas ha decidit que li molestava un llaç groc i l’ha retirat amb tot el menyspreu del que és capaç algú que ha perdut el respecte a les institucions catalanes i als adversaris polítics.

 

De fet, amb aquest gest, Ciutadans ha avalat que certs grups organitzats es dediquin a treure símbols grocs, sovint fent servir mètodes del tot reprovables. Dedicar-se a això posa de manifest una manera de fer i de pensar molt concreta. Si no els agrada veure gent portant llaços grocs a la roba, una opció seria, per exemple, posar-se'n ells de blaus o de taronges, o del color que els sembli més oportú. Però l’actitud que adopten mai és aquesta. Sempre com a primera opció hi ha la repressió i coartar la llibertat d’expressió i protesta dels que pensen diferent.

 

I atenció perquè, si hi ha polèmica o batusses, encara és culpa de qui llueix el símbol groc perquè dur-lo és una gran provocació que justifica qualsevol tipus d’insult o d’agressió. En realitat, l’únic objectiu que els mou és l'anihilació del discrepant. Una mentalitat molt arrelada en certa part de l’unionisme més caspós i antic. Una llosa que porta Espanya, i molts dels seus dirigents, després de 40 anys de dictadura, i que xoca frontalment amb el model de República Catalana que es proposa. 
Comentaris
Espectador
L'únic que mou " ciudadanos " es la anihilació de Catalunya , volen la seva desaparició sigui com sigui . Catalunya haurà de lluitar de valent contra aquesta plaga , perquè en realitat son una plaga patètica .
Xiulet
Carrizosa t'agrada la civella del meu cinturò? Oju! que si a en aquest no li agrada encara me'l voldrà treure per deixar-me amb el cu l en l'aire.
No es anticatalanismo sino lo contrario
El 7 de septiembre de 2017, día aciago para la democracia, la diputada de CSQEP Àngels Martínez retiró las banderas de España que los diputados del PPC habían dejado en sus escaños al abandonar el hemiciclo. Àngels Martínez se negó a disculparse. Albano Dante Fachín, su compañero de partido, aseguró que lo que hizo la diputada no refleja “antiespañolismo” sino “lo contrario”. Igualmente retirar lazos amarillos del Parlament no es anticatalanismo sino lo contrario; por pura simetría.
Espectador, no em de lluitar
em de marxar.
LoPep
No han " perdut el respecte a les institucions catalanes", és que no n'han tingut mai. Aquest unionisme no és "antic", és així de manera intemporal, ahir, avui i sempre.
Es que no es pot esperar res de bo d'aquesta gentussa, son com els de la manada...van a fer mal i així donen ales a tots els violents i descerebrats que els segueixen..son com la camorra...si al Carrizosa només fa falta mirar-lo a la cara, sembla sortit de una pel·lícula de por..
Jürgen
Da escalofrios la actitud chulesca y de desprecio al president de este tal Carrizosa. Y mas un partido que se dice socialista y obrero quieran pactar con filofalangistas. PSOE-Falandanos. No caigais en ninguna provocación de insultos ni nada de esto. Es lo que buscan.
Narcís ( el llaç groc n'és justícia, n'és pau, n'és humanisme, n'és amor i, sobretot, n'és vida plena .. n’és llibertat! ) ( amb els 440.000 quilòmetres que té sa espanya .. si no ens respecten gens , aquests éssers han de ser ací, a ca nostra, amb 30.000 o, tot plegat, PPCC, amb 60.000?)
Una vegada un hom em preguntà : què és una ' xarnegada ' ? i la resposta o quin millor paradigma és/ són : els actes, les actituds i les accions d'aquests éssers ! PD : un llaç groc només és desitjar la llibertat de persones honrades, honestes, íntegres així com democràtiques i pacífiques .. les presons no foren inventades per a aquestes persones o representants amb majoria absoluta del Parlament de Catalunya !

envia el comentari