Madrid contra tothom

"Ara s'imposa una variant actualitzada del mateix isolament que va rebutjar la Il·lustració francesa, la industrialització britànicva i les revolucions burgeses el segle XIX"

Políticament, Espanya està tornant al seu aïllacionisme tradicional, el que ha caracteritzat la seva història en els últims tres segles. Ara s'imposa una variant actualitzada del mateix isolament que va rebutjar la Il·lustració francesa, la industrialització britànicva i les revolucions burgeses el segle XIX. El mateix impuls aïllacionista que, ja en el XX, va deixar l'Estat espanyol sota dues dictadures retrògrades i eurofòbiques.

 

El fet és que, ben entrat el segle XXI, Madrid torna a rebutjar els mecanismes d'interlocució i negociació característics de qualsevol democràcia madura i, contràriament a això, envesteix una i altra vegada contra les institucions catalanes. I això, sense que els sembli importar ni poc ni gens que les opinions públiques europees i els tribunals que hi operen no tinguin cap mena d'interès en anar empaitant catalans sota acusacions estrafolàries,

 

Les elits de Madrid i els seus terminals polítics i mediàtics estan en una subhasta repressiva totalment incomprensible un pam més enllà dels Pirineus. I menys encara quan l'a por ellos s'ha de traduir a arguments jurídics. Continuaran, gas a fons. Són ells. Però no gaire lluny hi ha el precipici històric on s'han enfonsat sempre.
Comentaris
Mol bo articla en Salvadó
Dons, cuán sapigueix d'historia, dons, anhorabona Salvadó i moltas grasias par aquestas lesión d'istoria, dons
Ramon
Demà tornarem a gaudir amb el baturro contrafet traient foc pels queixals.
Narcís ( deixin en pau Principat, Pais Valencià i Illes .. què nassos volen que no sigui delinquir terres/ paisos aliens? ) ( per ventura, la nació catalana viola o detura i pirateja les seves ? ) ( per no tenir, no tenen ni les excuses de siguem comunistes, ateus o volguéssim envair-los! )
Sí , ' gas a fons ' .. però contra ciutadania, contra població, contra poble, contra nació desarmada, gens sanguívora i amant de la pau que només vol viure com allò que és o col·lectivitat amb identitat, pensar i treballar pro la prosperitat, i dur-s'hi bé amb tothom ! PD : què es pot esperar d'un estat que no estima ni tan sols respecta la realitat de sa estructura .. així estat il·lusori/ enganyós o quimèric i fatxender cercador d'imperialisme de baixa mena àdhuc vessant-hi sang ?
Sí home sí
Per posar uns exemples només t'has deixat el trienni liberal, la Gloriosa i la Primera República. Gairebé res. Llegeix més, Cot, llegeix més.
Después de leer este artículo
Constato que al autor se le va la olla un montón. Las chorradas que hay que leer...
Armand Sarau
Benvolgut Sí, home, sí: El trienni va durar 3 anys, la Gloriosa amb prou feines 6 (si és que et refereixes al sexenni liberal) i laprimera república 1 any i mig. Pràcticament res si ho comparem amb l'abast de la Il·lustració o les revolucions burgeses. Potser hauries de ser tu, qui llegeixi més. La Història és la que és i per molt que et desagradi sentir-ho, Espanya ha perdut SEMPRE, des de fa segles, el tren la modernitat.
Armand Sarau
Benvolgut "Después de leer este artículo": ¿Pots donar arguments, idees o proves que sustentin la teva hipòtesi? Gràcies.
El Trienni Liberal
Al Congrés de Verona (novembre de 1822), Anglaterra, Rússia, Àustria i Prússia decideixen la reinstauració de l'absolutisme a Espanya (demanada pel propi Ferran VII) mitjançant la intervenció francesa dels Cent Mil Fills de Sant Lluís. La intervenció va ser recolzada per les partides absolutistes que venien funcionant des de feia anys al camp, sent Navarra i Catalunya dos importants centres d'absolutisme, com després de carlisme. Espanya s'havia avançat tant a Europa que li van tallar el cap.
Què no hi va haver revolucions a Espanya burgeses i no burgeses?
Fins Marx i Engels escriuen des de 1854 una sèrie d'articles al New York Daily Tribune sobre les revolucions a Espanya. Estan recollits a la literatura de forma diversa. Engels escriu en solitari "Els bakunistas en acció. Memòries sobre els aixecaments a Espanya en l'estiu de 1873". Fins i tot Lleó Trotski escriu en els anys 30 del segle XX: "La revolució espanyola". Llegiu, sis plau, llegiu.
Ramon
Doncs sí, ha valgut la pena sentir-lo. Però no pel que havia predit. Quina vergonya, quin fàstic, quina merda de país, que per poder sentir dir això dels sociates haguem de sintonitzar algú així. Tanmateix, ho subscric. Ho subscric tot. Tot el que ha dit dels sociates, excepte que El País és filonostre, és veritat. I ho subscric.
Ramon
I més encara, subscric el que ha dit de Podemos.
XX
Pel que diuen alguns comentaris aquí, sembla que Espanya és la democràcia més avançada i antiga del món. El que passa és que els catalans ens creiem qualsevol cosa, com per exemple que Franco va existir i tal.
Ramon
L'espai mediàtic de Catalunya, inclosa TV3, tapa, nega, la corrupció de les esquerres espanyoles. Per l'espai mediàtic de Catalunya, inclosa TV3, sembla com si la corrupció només afectés els adversaris de les esquerres espanyoles. I això, òbviament, és espanyolisme de facto. Cosa que ja comprenc que la faci tot quant mitjà sigui espanyolista però no encerto a entendre que també ho facin els mitjans que es pretenen sobiranistes.
Armand Sarau
Ningú ha dit que no hi haguessin revolucions burgeses a Espanya. El que diu l'article és que no van triomfar. Com tampoc no va triomfar la Il·lustració, ni la industrialització. Repeteixo: Espanya ha perdut sempre el tren de la modernitat, de les Llums, dels Drets Humans, d'Europa... Fernando VII, "Santiago y cierra España", caciquisme, Miguel Primo de Rivera, Franco, castes extractives, nepotisme institucionalitzat, etc.
Armand Sarau
"Espanya s'havia avançat tant a Europa que li van tallar el cap." És broma, oi? L'Espanya de principis del s. XIX avançada a Europa???
Jordi (Català i Suís)
Article a la Tribune de Genève avui: https://www.tdg.ch/monde/europe/justice-belge-met-espagne/story/25936104 Com diem en francès "ils sont dans la merde et ces cons ne le savent même pas !"
ciutada universalista
espanya, anava amb retard inclosa catalunya i les seves elits burguesas i el carlisme del interior, sobre tot a osona,, i el carlisme basc i navarres, tambe curiosament la modernitat i el liberalisme venien del centre de la meseta castellana, i el carlisme anticuat i feudal de la periferia catalunya i euskadi-navarra sobre tot , ara pareix que un fill del carlisme mes reaccionari ixenofob ha tornat a san jaume, la titella xenofoba del torra sempre igual agur i salut i republica universal.
Espanya no va rebutjar la Il·lustració
La il·lustració és un dels períodes intel·lectuals més brillants de la història d'Espanya (no a Catalunya, per cert). Correspon aproximadament amb els regnats de Ferran VI, Carles III i es podria afegir Carles IV. Espanya fins i tot incrementa els seus extensos dominis amb la Louisiana cedida per França en el Tractat de París (1763) com a compensació per la pèrdua de la Florida (recuperada per Espanya en 1783). La Louisiana espanyola s'estenia des del Golf de Mèxic fins a la frontera del Canadà.
Espanya s'havia avançat a Europa en1820 i no és broma
Revolucions burgeses és un terme marxista. Els historiadors no marxistes les anomenen revolucions liberals. El liberalisme va triomfar a Espanya a partir de 1833. Després del Congrés de Viena de 1815, es consideren tres cicles de revolucions liberals: 1820, 1830 i 1848. La revolució de Riego (1820) comença a Espanya i s'estén a Portugal, Itàlia, Rússia i Grècia (contra l'imperi otomà). A aquestes cal afegir la independència dels virregnats continentals espanyols i de Brasil.
Ficar ho al cap, secessionistes
No existeixen institucions pròpiament catalanes. La resta d'autonomies tenen les mateixes institucions que Catalunya si les competències han estat transferides. Es diran d'una altra manera però tenen les mateixes funcions. Totes aquestes institucions són institucions espanyoles, inclosa la Generalitat, el govern català i el Parlament; si es surten d'aquest paper no són res.
joanot
És ben cert Cot, això d'Espanya només ha funcionat mentre van poder robar vaixells d'or i plata de les colònies d'ultramar, però a partir del 1898 quan van perdre la radera colònia d'ultramar això d'Espanya només ha estat guerra i dictadures, i mentre han enganyat els europeus que els han pagat la festa els ha funcionat el xollo, però ara els europeus comencen a veure la realitat espanyola, i la canviaran quan els hagin de rescatar econòmicament.
Anorabona salvado
Dons mol bon Rticla

envia el comentari