Aquesta ràbia que tenen contra les urnes

"Els dos milions llargs que van donar la majoria a l'independentisme ja saben que a Madrid no acceptaran mai ni el resultat ni els candidats en qui van confiar"

Fa uns mesos, posem fins a mitjans de l'any passat, l'Estat tenia una certa precaució a l'hora de planificar i executar la seva estratègia de repressió contra l'independentisme. Naturalment, no es devia a escrúpols democràtics, sinó a una mínima recança contra la possibilitat d'acabar essent condemnats, de forma massa vistosa, d'aquí a uns anys al Tribunal d'Estrasburg.

 

Aquests límits autoimposats han desaparegut completament. És més, ara l'exhibició de menyspreu cap a les seves pròpies lleis forma part de l'estratègia del sistema institucional espanyol. La presó preventiva arbitrària, basada en informes surrealistes de la Guàrdia Civil i aplicada amb crueltat, serveix per escapçar i amenaçar els lideratges polítics de l'independentisme. La persecució contra els docents catalans té l'objectiu d'intimidar la totalitat de l'escola catalana i la pressió contra els Mossos s'orienta a la por dels agents, que poden ser represaliats en qualsevol moment i sense explicacions. Els professionals dels mitjans públics són insultats i menystinguts cada dia perquè siguin conscients que pengen d'un fil.

 

Faltaven els votants. Però ara també els dos milions llargs que van donar la majoria a l'independentisme ja saben que a Madrid no acceptaran mai ni el resultat ni els candidats en qui van confiar. L'Estat combat els seus propis ciutadans perquè no han votat el que se'ls deia. Van robar les urnes de l'1-O i ara llencen les del 21D a la paperera... I d'això en diuen unitat.
Comentaris
No comptis la CUP, Cot
El que passa és que Torra no representa tot el secessionisme. Va ser investit amb els vots de JxCat i ERC (1.884.094, no dos milions llargs enfront dels 2.228.421 que van votar NO a Torra). La CUP es va abstenir i diu, ara, que no donarà suport a un govern amb només tres conselleres. "Tot l'independentisme" no és un bloc homogeni, ni ha de ser-ho.
Espectador
La gent , el poble , la societat civil resistirán .
Anicet
ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.
Filiprim
No es unionismo, ni patriotismo, es CORRUPCIÓN y FAS-CIS-MO.
FdP
Ñ, cada dia més vomitava. Així no ens convenceran.
federalista
home el neutral cot, i el seu neutral pamflet, perdo diari ja ha parlat hahahahahaah lo de neutral, es de conya indepres, no se si us heu donat compte i del pamflet, perdo diari que dirigeix, en fi cot que vols que et digui, que no es el new york times ni el post, exemples de neutralitat e independencia, aquest dos eh, el pamflet aquest perdo diari no es clar
Pregunta
La pregunta obligada és què es pot fer?
Quim Basinger Te Torra
No es rabia contra las urnas, es que las cosas serias deben hacerlas profesionales. El 1-O fue un desastre de aficionados. La parte victimista salió bien gracias a la no actuación de los mossos, pero el resto fue un desastre. Desde el momento que la gente se trae las urnas de casa compradas en un chino y con papelas dentro ya no hay credibilidad. El 1-O fue un churro. De ahí el churro amarillo en las solapas de los believers.
Grasias Salvadó
Mol bo articla Salvadó, com sempra, dunán ala diana, dons
Ramon per FdP
Dons, no cal cunvansé a ningú, dons, esteu a tarritori aspañol dons si no us agrada, dons, ya sabeu el camí, dons, el da en Carlas Puchdamun, en Marta Ruvire, en Ana Grabiel, esétera esétera esétera
federalista
cot cot que ets monotematic, oi ets director de un diari es a dir deuries ser neutral, i no ho ets amic meu de neutral res, cal que et fixis en grans periodistes neutrals i no hooligans , com el gabilondo a espanya, el director del post que ara mateix no recorde el nom en fi, pero no ,tu prefereixes ser el lacai de un president xenofob i supremacista, et falta molt per ser com el del post, o com el gabilondo pero ja t'ho faras, que ja ets major , salut i repubñica universal
John Smith
Últimament els editorials tenen un to d'amargura. Ja sé que els abusos dels colonitzadors s'han de denunciar, però podries acabar els editorials amb un to positiu, d'esperança, optimista. Jo francament, crec que anem molt bé. Només cal veure l'histerisme de l'espanyolisme.
Conxi
Suscribo el comentario de Jhon Smith totalmente , es más todos esos comentarios de burla y menosprecio hacia los catalanes , es música para mis oídos , LADRAN , LUEGO CABALGAMOS !!!!
Venga, un kleenex, tranquilo, que estamos en buenas manos.
Narcís ( fart de ser pendents/ penjats del primitivisme i maldat d'aquest estat .. s'ajuntin amb països de sa mateixa mala mà ! )
Allò que dóna autoritat a una llei és la població, òbviament, sinó els manaies de torn farien el que els hi donés la gana/ la capa tot ho tapa, ço és, quan Catalunya demana, reclama, es queixa raons a dojo hi ha, raons que aquest estat sap hi són i .. tant se li'n fum, no vol ni escoltar-les ni respondre-les, a l'inrevés, més s'engreixa quant més ens perjudica ! PD : urnes ? no pas ! així silenci .. tot flors i violes per als botxins !
Ramon
No és repressió específicament "contra l'independentisme". És repressió contra Catalunya. Entenguem-nos, sempre han tingut por a què ens alliberéssim. Això els espanyols porten tement-ho des del minut 1. Però el que han combatut i reprimit també sempre des del minut 1 és la nostra nació, la nostra història, la nostra llengua, la nostra identitat, perquè sempre han sabut que era allò que els barrava el pas a l'assimilació i que ens acabaria alliberant ens diguéssim o no independentistes.
Ramon
Qui associa anticatalanisme, catalanofòbia, al recent tomb independentista, o bé no sap de què parla o bé vol enganyar. No us ho cregueu pas. L'independentisme pot haver-ho aguditzat igual que també va aguditzar-ho que ens reconeguéssim nació quaranta anys enrere.
Ramon
Molt sensacional, el primer post, rebutjant la homogeneïtat dins el bloc independentista. Però de fet té raó. Entre nosaltres hi ha discrepàncies. No com el bloc unionista, que dir PSC és com qui diu Falange. I dir Juan Tapia és com qui diu Jiménez Losantos.

envia el comentari