Tietes LGTBI-fòbiques

"Aquestes tietes inquisidores volen saber —sense que se sàpiga ben bé amb quines intencions—, si tens dona, en el cas que siguis home, i si tens home, en cas de ser dona"

Tothom ha tingut aquella mena de tieta que quan la veus —molt de tant en tant—invariablement sent la necessitat d’inquirir-te sobre el teu estat sentimental. És igual si tens quatre, cinc, 18 o 40 anys. Tant se val. Aquestes tietes inquisidores volen saber —sense que se sàpiga ben bé amb quines intencions— si tens dona, en el cas que siguis home, i si tens home, en cas de ser dona. Podríem anomenar-les les tietes LGTBI-fòbiques. Però això no és pas tan sols cosa de tietes. Tothom ha tingut també aquell tipus de tiet que es vantava de tenir un nebot eixerit, un autèntic Casanovas precoç al pati de l’escola, amb totes les nenes del curs al seu darrere.

 

Aquests tiets i tietes són bona gent, però amb comentaris d’aquesta mena han contribuït —encara que no de manera premeditada— a que alguns nens i nenes LGTBI hagin acabat al llarg de la història odiant-se a ells mateixos. Alguns fins i tot han acabat traient-se la vida en comprovar que no eren aquells que la societat esperava que fossin. No és un intent dramàtic de cridar l’atenció, és una simple realitat estadística. Molts d’altres han arrossegat com un pes mort els traumes al llarg de tota la vida i no han pogut construir una vida emocionalment satisfactòria.

 

Per sort, Catalunya és un país de referència mundial pel que fa a la llibertat i respectes a les persones LGTBI. En el dia mundial contra LGTBI-fòbia però, cal posar l’accent en les mancances que encara queden per resoldre, sense menystenir els avenços que s’han fet i dels quals milers de persones en poden gaudir. És important recordar que els nens i nenes LGTBI, aquells que encara no tenen prou consciència del que són ni capacitat per defensar-se, són els més vulnerables d’un col·lectiu que segueix lluitant dia a dia contra la marginació i la incomprensió. Sovint són les seves pròpies famílies les que contribueixen a construir l'infern personal que viuen, per això l'homofòbia s'ha de combatre des del minut zero en l'àmbit privat.
Comentaris
HNP asioseison
Seria un detalle que pudieran incluir en el LGTBI a los HNP (heteros no practicantes) o popularmente conocidos como heteros no follables, esos que Darwin llamaría la calderilla. Gracias. No es por mi, es por un amigo.
Mataroní
Article pretenciós i maleducat, a més de dolent.
Prousc
El títol no és políticament correcte. Els que tenen mania als/les homosexuals son tan tiets com tietes. Però quan es parla d'alguna cosa negativa no es pot posar mai el femení. A les dones se les ha de fer bones, fràgils, víctimes, i als homes se'ls hi ha d'endinyar tots els mals.
Fat Boy
Segur que les tietes no pensen en altre cosa que en putejar homosexuals. Estas pirat, nen.
...SIEGFRIED...
...A LAS MUJERES...LA HOMOSEXUALIDAD MASCULINA...LES ARRUINA EL INVENTO...SUS RECURSOS NO SIRVEN PARA UN CARAJO...POR ESO LES JODE TANTO A LAS CACHOGUARRINDONGAS...
Fastigós article
Nova ració de premsa brossa. El pensament únic avança. Ara resulta que preguntar a un home si té núvia, provoca suïcidis d'infants. Per coses com aquesta, per escrits com aquests, jo ja no compro premsa genèrica catalana. Brossa en estat pur.
Narcís ( avui, ara i ací .. si comunitat amb identitat nacional a territori propi no només no n'és lliure que a sobre mortificats per delinqüent veí maquillat d'institució .. com vol l’autor ho sigui ésser humà o personalitat quina fos pel que fa a sa existència, a sa vida, que a ningú importa?)
Ras i curt : ni tietes ni tiets ni llets .. són alguns tipus de la societat que no tenen valor a fer-s'hi veure en allò que són o puguin ser o volguessin ser ( àdhuc per moral o religió ) .. i es fumen amb qui sí el tenen ! PD : que no n'és el cas d'algun politicastre de ca nostra que fou ' simple inversió enfiladissa politiquera ' !
decadència
I per què limitar-nos a preguntar si té parella home o dona?, al Japó molts homes tenen com a parella una nina, potser per no discriminar-los caldria preguntar: tens parella home, dona o una nina? I què passa amb les persones que tenen com a parella animals?, també existeixen: tens parella home, dona, una nina, un animal? I els qui tenen diverses parelles perquè són polígams? (alguns musulmans o mormons): tens una parella home, més d´un home, una dona, més d´una dona, un animal, diversos animal?

envia el comentari