Les piulades del president

"Les piulades i els textos de Torra no sols han servit i serviran per desqualificar-lo a ell, sinó, ensems, a tots els partidaris del referèndum i la independència"

Joaquim Torra i Pla, Quim Torra, el nou president de la Generalitat, ha arribat precedit d'una aspra polèmica per unes piulades a Twitter i uns articles del passat on menysprea els espanyols genèricament. Són unes manifestacions que una immensíssima majoria dels catalans -entre els quals m'hi incloc- no comparteix en absolut i rebutja. Li han caigut al damunt, i endevino que li continuaran caient, un allau de desqualificacions i insults: xenòfob, racista, supremacista, etcètera.

 

Els que fa molt temps que estan llançant aquests epítets contra el nacionalisme català, el soberanisme i l'independentista han vist ara com s'obria davant seu un oceà d'oportunitats. Les piulades i els textos de Torra no sols han servit i serviran per desqualificar-lo a ell, sinó, ensems, a tots els partidaris del referèndum i la independència. Les relliscades passades del nou president són i seran exhibides una i altra vegada com la prova irrefutable, la prova definitiva, del fons xenòfob, racista i supremacista d'un moviment que -com qualsevol persona honesta sap- és caracteritza justament pel contrari, això és: el respecte a l'altre i la voluntat d'harmonitzar cohesió i diversitat.

 

Naturalment, a l'espanyolisme radical que el nacionalisme català o el catalanisme no tingui res a veure amb allò de què l'acusa tant li és. L'important és vèncer. Encara que sigui mentint. Tot s'hi val. Ho han demostrat molts cops en el passat recent. No ens ha d'estranyar.

 

El president Torra s'ha disculpat reiteradament i públicament per les seves desafortunades expressions. Com era d'esperar, però, això no ha servit per a res. Les piulades i els textos ja han començat a ser utilitzats a dojo contra el moviment independentista. I ho continuaran sent. No deixaran anar la presa. Serviran per intentar convertir davant els altres països -d'Europa i de fora- i l'opinió pública internacional aquest moviment cívic, pacífic i democràtic en quelcom mogut pels pitjors instints.

 

Es faran servir també per acabar de solidificar la mentida davant la societat espanyola, per fer-li creure que, efectivament, la causa de Catalunya és una causa totalitària. I igualment, i potser això és el pitjor, per redoblar l'esforç adreçat a dividir Catalunya, per enfrontar els que se senten més espanyols amb els que se senten més catalans.

 

No imagineu com em dol dir-ho: aquest assumpte farà molt de mal.

 

Però, un cop investit Torra i amb els enemics del sobiranisme disposats a empastifar-ho tot de racisme, xenofòbia i supremacisme, què es pot fer?

 

Primer de tot, si és possible, no caure en el desconcert ni el pessimisme. Mantenir la calma.

 

Segon, treballar molt i molt bé per contrarestar la mentida a tot arreu, en tots els fronts, on sigui.

 

Aquest 'treballar molt i molt bé' inclou tothom, però especialment el govern de la Generalitat, l'acció del qual ha de mostrar, ha de fer palès, que és el de tots i cadascun dels catalans, pensin com pensin. Que actua, cada dia, pensant en el benestar de tothom, del primer a l'últim. I que el futur per al qual treballa és un futur pensat per a tots, votem el que votem i hàgim nascut més enllà o més ençà.
Comentaris
Ramon
Atès el resultat obtingut de tres segles de posar-los el cul i oferir-los l'altra galta, tampoc no trobo tan forasenyat de canviar de tàctica per començar a plantar cara i tornar-los els cops.
Ganxet
No siguem tan passarells!!!! Sempre hem anat amb peus de plom, volent ser educats i tot i això empre ens van titllar de "nazis", "supremacistes", xenòfobs, insolidaris etc...
Ni desqualificacions ni insults
Torra està en la línia de Prat de la Riba i altres nacionalistes; per això és un intel·lectual, oi?. Si no hi ha supremacismo, odi a Espanya, xenofòbia, racisme, mentides evidents i altres misèries no hi ha pàtria catalana.
MFX
Jo crec que no cal fer-ne d'un pet set esquerdes. Tot l'orbe mundial veure els piolins atonyinant civils passius.
Carles Viñals Casado
No compro el fons d'un article que sembla aliniar-se amb els espanyols (ai, perdó !), arran d'unes piulades i escrits del President de vés a saber quan i tretes del seu context. Respongui per mí l'article "Quan el sobiranisme cau al parany..." de P. Cardús, a VilaWeb. Estic fart d'un hipercriticisme que ens empeny a demanar perdó a qui ens apunyala a diari si, de tant en tant, se'ns escapa una bufetada. Prova del cotò ? No, gràcies.
Ramon
Ens fan mal perquè som vulnerables. Els fan mal perquè estem políticament i mediàticament com si tinguéssim la SIDA, és a dir, sense defenses. Ens fan mal perquè ens poden fer mal. Ens farien mal amb qualsevol cosa. Carod va durar 15 dies de Conseller en Cap. Ahir un sociata de merda valgui la redundància encara treia suc de la trobada de Perpinyà. Ens fan mal amb una cosa que no l'hauríem de disculpar sinó d'aplaudir, com és que el pare de Jordi Pujol deixés diners fora per si anaven maldades.
Ramon
Els ha fet mal, Jiménez Losantos? I una merda. Les crides a bombardejar Catalunya i les cerveseries bavareses no han fet independentistes ni tan sols dins les files pudents. De fet, els pudents ni tan sols n'han fet cas com sí que ho han fet encara, com qualsevol altre espanyolista, amb les piulades de Joaquim Torra que, francament, jo potser és que no les he vistes totes però les que conec ni tan sols em semblen res de l'altre món.
Ramon
Massa, que hem anat amb peus de plom durant dècades per por a què el PSC i Iniciativa atiessin el lerrouxisme. Però, ara, ara que aquells electorats ja voten Colono's i ballen la conga amb l'empresonament, exili, inhabilitacions i multes milionàries als nostres representants, ara quina temença hem de tenir? O ells, o nosaltres.
Carles Viñals Casado
Tot i no conéixer el contingut exacte d'aquestes piulades i escrits que tant semblen haver ofés els espanyols i tanta autoflagelació semblen exigir, crec poder afirmar que, amb tota probabilitat, les subscriuría. I crec també que no són pocs els catalans que, a més del Sr. Torra, les hauran fetes seves en més d'una ocasió; i això no lliga amb el "rebuig absolut" d'una "immensíssima majoría dels catalans." La hipocresía no ens farà lliures.
Ramon
Itero que no conec tot l'opus motiu de l'escandalera, però l'article que parla de l'espècie socialista catalanista com un endemisme en perill d'extinció és divertit, irònic, intel·ligent i sobretot molt, molt políticament encertat. I només en pot fer escarafalls algú tan curt que no ho pesqui o tan cabró que tot i pescar-ho vulgui fer-ho servir per atiar reaccions lerrouxistes. Que no els està dient gossos ans botiflers, sabatots! Que no veieu que inclou el propi Josep Pallach dins la taxonomia?
Ramon
Aquest article concret, torno a dir-ho, o bé són molt curts per escandalitzar-se ells o bé són molt cabrons per escandalitzar tercers. Qui se n'escandalitzi, en tot cas, és poc intel·ligent. Una comprensió lectora sota mínims.
Proposo publicar tot el fil de tweets i
tots els articles publicats en questió per comprobar i demostrar que estàn basats en la realitat, les probes historiques i la veritat. Tenim morts, exilats, perseguits colpeijats per les porres, desde fa 500 anys quant van començar prohibin publicar libres en català perqué el castellà era la llengua del rei. Ells només son si ens neguen l’existencia a nosaltres. Encara ara criden “a por ellos” i els que ens volen morts campen pels carrers. Qui es xenofob!!!!!?????? Començeu llegint Paul Preston.
Els terbols i els que s’han d’amagar d’alguna cosa fan el que vosté recomana
els que tenen la veritat i la mirada histórica de que em set i som un poble perseguit defensarà la veritat com el president Torra. Prou d’abaixar el cap i fer por a la gent perqué n’hi ha alguns que ens volen acusar de botxins quants son ells els que criden “a por ellos” i no han fet més que atacarnos cada vegada que ens atrevit a questioner los. Fa olor a colaboracionisme sense que es noti el cuidado. Si volen destapar la catifa de la xenofobia ells ho tenen tot a perdre.
el problema es si tu
to ho creus.
Ramon Peiron
Uf!! Menys mal que els comentaris posen les coses a lloc. Totalment d'acord amb l'esperit que s'hi respira. Només deixeu-me afegir a la recomanació de "Quan el sobiranisme cau al parany..." de P. Cardús, que fa Carles Viñals Casado, la de "La ‘controversialització’ de Torra com a arma de l”establishment’" de Thomas Harrington , també a Vilaweb. En qual cas, està bé que, a efectes d'interpretar els seus escrits d'ara endavant, el Sr Marçal Sintes ja ens hagi deixat clar quin és el seu tarannà.
suggeriment
Suggereixo l'anunci i posterior creació d'un canal de TV3 en castellà, com a precedent de la diversitat i respecte que tindrà la República, on la sectària TVE serà foragitada de les nostres TVs. Pot un racista xenòfob donar suport a la cultura a que suposadament ataca?
Narcís ( el que són vertaderes bestieses/ salvatjades és tot allò que es fa, s'escolta i llegeix contra ' lo catalane ' del 77 ençà ! )
Ras i curt : tothom sap ser resposta a una circumstància/ conjuntura/ ambient/ contingència provocada per política d'aquest estat de massa temps ençà .. per massa malvolença o aversió de mitjans espanyols .. per massa espanyol en mal tracte, escarni, insult, blasme i befa àdhuc fer-se el pinxo ( i per no parlar de delinqüència ) .. que no pas contra espanyols de llei o respectuosos amb Catalunya àdhuc agraïts així no prendre-se-la com simple extensió de sa terra d'origen i tururut viola !
Narcís ( només afegir .. )
.. només Déu sap el munt de catalans naturals/ propis o nascuts que han fet negoci a espanya malparlant de Catalunya de munt d'anys ençà, sia aquell tipus de rock ( !? ) entrevistat a programa del Sardà a Tele5 ( que si el/ els dèiem xarnegos i patatim patatam sense venir a tomb !), sia aquell ' joglar ' en obres (!? ) fument-se'n amb en MHP Pujol així amb allò català/ catalans, sia escriptors . . com si no n'hi haguessin prou de periodistes ( !?), locutors - comentaristes fora soscavant-nos-en!
Ramon
Doncs jo suggereixo i proposo que TV3 deixi de dir-se TV3 perquè aquest nom sempre ha sigut una merda, que recuperi la intenció nacional i el sentit de país dels primers anys i que d'una punyetera vegada sigui ideològicament plural, és a dir, que no adoctrini tant en religió progre sinó que consideri en pla d'igualtat totes les ideologies normals de les democràcies.
Gerard
«Merecemos perder Cataluña. Esa cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se enteran. Es la bárbara mentalidad castellana, su cerebro cojonudo (tienen testículos en vez de sesos en la mollera). D. Miguel de Unamuno. Aquesta és la feina d'un intel·lectual.
Ramon
El Sagrat Ofici sentenciava el "pacto con el diablo" -que és una demencialitat-, o el "relapso" -que ni sé què és-, amb pena de mort però solia afegir-hi que abans d'executar-la se es fuetejaria el reu per haver-li faltat el respecte a l'inquisidor en l'interrogatori. Home, què menys, quan t'està desconjuntant l'ossada i cremant la planta dels peus! L'encausament addicional per les nostres reaccions (mínimes, tímides), m'ho recorda. No, si us sembla, espanyols, encara ens caureu bé!
Ramon
Mira, Sintes, mira què n'han dit avui mateix del nostre president a Libertad Digital: "Es otro cerdo rechoncho, baboso y cínico, con notorias inclinaciones pedófilas". Dir-los que no tenen vergonya és quedar-se curtíssim pel que es mereixen que els diguem.
Carles Viñals Casado
"Suggeriment": Una proposta tan encertada com certifiquen els 9 negatius amb que l'han distingida els trolls espanyolistes. El cinturò "roig" de BCN no mira TV3 per una sola raó: Parla en català. La mirarien si parlés castellà, amb dos avantatges per a nosaltres: 1.- Rebrien a través d'una TV3 en castellà un discurs i un missatge que no han rebut encara de les teles espanyoles. 2.- Podría ser el pes adicional que decantés cap el sobiranisme el fifty-ffty que tant i tant aprofita a l'unionisme.
Nuria de Mexic
Jo estic d´aord amb el que va escriure ahir Tom Harrington i també amb l´article de Cardus a Vilaweb. Prou exceptar els arguments dels espanyols. Sembla que seria correcta parlar de Gobierno español i no d´espanyols, pero veient com callen tots plegat, jo dic que uns españols pecan per acció i els altres per omissió, per tant es corecta parlar d´espanyols.
"un moviment que -com qualsevol persona honesta sap- és caracteritza justament pel contrari, això és: el respecte a l'altre i la voluntat d'harmonitzar cohesió i diversitat."
Desde luego, no hay más que leer los comentarios a su artículo. Salta a la vista.

envia el comentari