Hispanoordres

"La justícia belga és la primera fitxa que cau del gran dòmino europeu que deixarà els tribunals espanyols a l'altura que es mereixen"

S'ha acabat la fuga. Tal com van sortir per la porta del palau de justícia de Brussel·les, els consellers Comín, Puig i Serret són ciutadans plenament lliures, sense cap reclamació vigent. La justícia espanyola ha fet el ridícul per segona vegada, fins el punt que, en aquest cas, ni tan sols la Fiscalia de Brussel·les -que havia de defensar els interessos de Madrid- ha volgut acusar els tres polítics catalans. El patetisme dels magistrats del Suprem, acusant la justícia belga de "manca de compromís", només deixa clara la qualitat democràtica de Llarena i els seus confrares.

 

La justícia belga és la primera fitxa que cau del gran dòmino europeu que deixarà els tribunals espanyols a l'altura que es mereixen. No només això, també és el primer minut d'un compte enrere que acabarà amb el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg condemnant, una vegada més, un sistema judicial que deriva, directament, dels tribunals de la dictadura franquista. Espanya continua essent diferent, com les seves hispanoordres.

 

En qualsevol cas, està bé que Pablo Llarena percebi que la fatxenderia que exhibeix dins del seu despatx no es correspon amb el menyspreu jurídic amb què es reben les seves euroordres als tribunals dels països europeus de tradició democràtica. Comín, Puig i Serret són lliures i Bèlgica, una democràcia.
Comentaris
Et veig imparcial, Cot
Com si el fiscal belga no s'hagués pogut equivocar. Doncs s'ha equivocat. Llarena té raó i ho ha fet bé.
coyote
voldria fer-hi un comentari, pero soc catala i per tant no tinc dret a la llibertat d'expressio, doncs si la faig anar potse soc terrorista.... anar ens titllen de terroristes
Fat Boy
Sostenella y no enmendalla. La divisa del pais del Llarena.
Ramon
Jo no hauria fet l'apel·lació al franquisme perquè no la crec certa -tot i que, escolta, si ens serveix d'estratègia retòrica persuasiva de cara al món, caixa cobri!-, no la crec certa perquè els sociates porten dècades fent i desfent a gust en tots els poders fàctics i per això tendeixen a ser seus encara que no governin. I a més de no creure-la certa, és perillosa perquè fa propaganda comparativa als partits espanyols que poden minoritzar-nos. Però, vaja, mandangues. Gran dia i gran article.
Mol be dit Salvadó
Anhorabona, dons, pal teu articla Salvadó, dons
el verdugo del Cid
Al imparcial: Ets "epaÑó", oi? :P
Manuel
Sr Ramon: l'únic canvi que hi ha hagut en el sistema judicial espanyol actual respecte del franquista ha estat el canvi de nom del Tribunal de Orden Público (el cèlebre i terrorista TOP) per d'Audiencia Nacional (la cèlebre AN, pitjor que el TOP) creada "por el Real Decreto Ley 1/1977 (BOE de 5 de enero de 1977)." Per tant, la referència feta a l'article és plenament pertinent. Que vostè ho cregui o no, és cosa seva però els fets no es poden canviar.
Ramon
Sí, però el que he dit jo també és un fet. El felipisme va fer i desfer a gust aprofitant-se de les possibilitats d'intervencionisme legades de la dictadura o fins i tot forçant-les quan li calgués. El germà dels germans del Guerra no va proclamar-ho debades, que Montesquieu havia mort. Els ho permetia la majoria absoluta i els ho hiperlegitimava l'argument antifranquista. Però la violació de la divisió de poders va quedar com sistèmica. I la ideologia hegemònica va passar a ser la sociata.
Ramon
Ara bé, torno a dir-ho, si de cara al món en traiem quelcom de dir-los franquistes, a noces em conviden. Però no és cert. Que són anticatalans com els franquistes i com qualsevol règim espanyol anterior o posterior, per descomptat. Però específicament franquistes, no. Ni de conya. Hi ha instàncies que sembla que el felipisme no hagi deixat mai d'estar en el poder.
Ramon
Els alemanys actuals condueixen volkswagens per les autobahs dels anys 30. Però no per això són nazis. Fan servir algunes estructures que daten del nazisme però no són nazis. A Espanya, per l'estil. No hi ha divisió real de poders però la ideologia sistèmica hegemònica ja fa molts anys que no és la franquista sinó la progre. La crosta progre en la justicia, policia, sindicats, televisions, educació, cinema, etc., no l'ha arrencada el PP ni amb l'aigua bullent de ses majories absolutes.
Ricard
Per a l'imparcial: En Salvador és parcial? potser sí, fins i tot molt probablement. Però ell és periodista i, crec, que independentista de pedra picada. En Llarena és jutge i tant a ell com a tota la judicatura que el substenta se li haurien de pressuposar imparcialitat. Equiparar l'1-O, i la dubtosa declaración d'independència que va seguir-lo, a un cop d'estat, rebel·lió…, és d'allò més parcial i, sobretot, ignominiós. L'empresonament o fugida a l'exili de polítics electes, una barbaritat.
Ramon
Un exemple. La Fiscalia de Catalunya. Que està polititzada? Per descomptat. Però sempre la van tenir en mans, no ja sociates, no: comunistes! Comunistes prosoviètiques i tot! Amb govern sociata i també amb govern paperu. Per què? Doncs perqué la Fiscalia tenia, té, per objectiu politic combatre el nacionalisme català. I lògicament amb fiscals comunistes sempre colaria millor. Figuraria que atacaven "la dreta". I és que si el que he dit es cert, a Catalunya és molt més que cert. Franquistes, ha!

envia el comentari