Contra la dictadura espanyola

"L'oferta d'Espanya a Catalunya és més 155, més intervenció, més negació de drets, més opressió i més presó. La resposta només pot ser resistència, desobediència i, si s'implanta la dictadura, la vaga general"

Elegit president el MH Sr. Quim Torra amb els vots independentistes a favor, l’abstenció de la CUP i els vots unionistes en contra, algunes precisions.

 

Els de la CUP fan bé, doncs juguen a un joc d'aparences. El vot en contra que apareixia com una altra opció estava descartat per endavant per mera supervivència política. L'abstenció vol ser una espasa de Dàmocles sobre el govern i no passa de ser un advertiment ociós. Pretén visualitzar el compromís de votar en contra de l'executiu si aquest abandona el procés republicà. No calia recordar-ho. Ningú ho dubta. La CUP podia haver-se estalviat l'abstenció però va voler subratllar la seva possibilitat, la seva capacitat de rectificació i la de mantenir el suspens generalitzat amb una alegria una mica infantil.

 

Els Comuns, en canvi, van votar en contra, amb el bloc nacional espanyol del socialisme ‘cañí’, el PP de la Gürtel i l'alegre jovenalla dels estels falangistes. No es van abstenir, com els debilots cupaires, sinó que van votar "no" sense que els tremolés el pols perquè, en el fons, són tan de l'Espanya "una, gran, lliure" com els del "a por ellos!" Què més voldria el PSOE que ser vist per l'electorat com un partit tan monàrquic i nacionalcatòlic com el PP! No ho aconsegueix del tot, en part pel seu ja llunyà passat de partit democràtic i fins i tot revolucionari. Per això es nega avui, com el PP, a fer justícia a les víctimes del franquisme. Perquè el passat s'oblidi com més aviat i ell pugui demanar el vot de la gent de bé de tota la vida de la Vila i Cort i desprendre’s de la brutícia obrera.

 

Durant tota la jornada es van acumular les invectives, insults i improperis que els carques espanyols vomiten cada dia en diaris, ràdios i televisions moltes vegades subvencionats pels diners públics que els seus caps roben a la gent. Les provocacions a les xarxes, la demagògia sobre les opinions de Torra. El missatge és sempre el mateix: odi i ràbia cap a la democràcia, els drets dels ciutadans i les aspiracions nacionals de Catalunya.

 

Finalment, elegit Torra, els dirigents dels tres partits dinàstics es reuneixen d'urgència -PP i PSOE ahir; PP i C's- per tal de coordinar les seves polítiques enfront de Catalunya. No criden a Podem perquè els tres estan interessats en debilitar-lo electoralment, cosa que aconseguiran presentant-lo com un aliat objectiu de l'independentisme. D'aquí que la formació estatge faci treballosos equilibris per treure partit a la seva ambigüitat, fent creure als més ingenus independentistes que està pel dret d'autodeterminació i als unionistes més obtusos que està en contra del desmembrament de la Pàtria, però sabent en el fons del seu cor que el seu és Santiago i tanca Espanya.

 

Les forces del nacionalisme hispà, Albiol, Arrimadas, Iceta i els periodistes i comandaments dels mitjans més reaccionaris es van reunir després desolats en un atac de pànic per proposar una acció col·lectiva que els rescabali de l'última derrota. Aquesta conspiració en contra de l'independentisme és la base de la qual es va produir ahir mateix entre el Sr. Rajoy i Pedro Sánchez a La Moncloa per tal de consensuar una posició comuna. Res més senzill: havent perdut tot punt d'honor democràtic, els dos líders avisen que no permetran "estructures republicanes paral·leles" ni deixaran que Torra porti endavant el seu programa de govern si aquest s'aparta del que tots dos entenen per "legalitat" i no és una altra cosa que l'arbitrarietat despòtica de M. Rajoy que només necessita el PSOE per justificar-se.

 

El seu propòsit, declarat per tots dos, és l'establiment descarat de la dictadura personal a Catalunya ja que, aquesta vegada, el 155 intensificat (que inclou tancar TV3 i intervenir l’escola catalana) no vindrà acompanyat d'eleccions: govern arbitrari i despòtic sense límit de temps ni de contingut material. En altres termes: mesures repressives de la metròpoli a la colònia.

 

Al seu torn, els dos principals mandataris de la República Catalana, Puigdemont i Torra es es reunien a Berlín amb una doble finalitat: un, posar en funcionament l'estructura ‘gaullista’ de poder dual de la República Catalana i presentar-la als mitjans internacionals; l'altra, fer públicament l'enèsima proposta de negociació a Espanya. La primera ha estat un èxit. Tothom ha vist que Catalunya té un govern presidit per una persona que el primer que ofereix és diàleg. La segona està per veure. Rajoy afirma ara estar disposat al diàleg, cosa que no tenia altre remei que fer, després d'afirmar que ho faria amb un president "net". Tant si aquesta promesa és sincera (seria la primera vegada que aquest mentider compulsiu diu una veritat) com si no, el problema és que ni ell, ni Sánchez, ni el govern, ni l'oposició, ni el conjunt del país tenen res a negociar amb Catalunya perquè no tenen marge de maniobra i no tenen res a oferir. Així que la promesa de negociar amb Cataluna està tan buida com els caps dels dos dirigents dinàstics. I això sense comptar que, òbviament, les altres setze comunitats autònomes es negaran a reconèixer cap valor a aquestes negociacions bilaterals. En la situació actual, Espanya no té d'arranjament perquè l'Estat, epítom de la corrupció i la ineptitud, no és reformable.

 

L'oferta d'Espanya a Catalunya és més 155, més intervenció, més negació de drets, més opressió i més presó.

 

La resposta de Catalunya només pot ser resistència, desobediència i, si s'implanta la dictadura, la vaga general.
Comentaris
Les caquetes seran sempre les vostres
Va Cotarelo, deixa't de tonteries que ja sembles la Pasionaria. El 155 ha estat extremadament tou. Tot i així ha tingut un balsàmic efecte sobre el tracte intestinal secessionista. A partir d'ara les caquetes seran sempre vostres, indepes.
Anhorabona
Dons, en Ramó Cutarell, com sempra, sambla mantida que no siguis catalá, dons. Fins i tot que siguis xarnegu, semblas gairabé catalá. Anhorabona.
Espectador
La darrera paraula en el tema de la independència de Catalunya la té el poble , la gent , els que van portar les urnes i els que van a anar a votar .Els polítics , tots sabem qué fan fer .
ciutada del mon
aquest paio mercenari i palanganer de la burguesia lladre del 3 per cent, ha de menjar com siga, vomitant bilis merda i lo que siga, pero que el suposat democrata garcia cotarelo el mentiros es va canviar els cognoms, no digui res del racisme i la xenofobia supremacista de la titella del pastisser, ja ho diu tot sobre aquest pobre home, un imbecils dels peus al cap, i un mercenari que vendria a sa mare per un plat de llenties.
Antoni
Les caquetes seran sempre les vostres / / Aquí l'únic tracte intestinal és el que hi ha en el teu cervell. Potser t'hagués agradat que el 155 hagués estat extremadament dur per guanyar el que no pots guanyar a les urnes. Apa nen, ves a plorar al faldó de la Soraya.
anna
Felicitats per l'article. Clarivident com sempre. Gràcies.
Ciutadana farta
Unionistes ,pppsoe/pscc,s, i tambe podem , mai , mai ,mai guanyareu a catalunya en unes elecciins democratiques , mai , us haureu de posar en evidencia devant tot europa i tot el mon , i ja veurem si ho podreu fer, jo crec que no , ho teniu tot perdut, tardarem mes o menys , pero serem lliures, no podeu amb mes de dos millions de catalans que volem ser lliures de vosaltres , d,aquest estat español corrupte , el mes corrupte d,europa,, feixista, defensa franco ,i antidemocratic,
Nicasi
Hens demostren amb tota normalitat que i a per. als me's necesitats, sobre tot , que es pot seguir aixi d'encallats, tot el temps del mo'n i me's.Els d'alla' amb tota la repressio',inoperancia,patriotisme i total corrupcio',tapada i apoyada per la propia justicia i a Catalunya embrancats en lo seu i mirantse nome's el seu melic i aixi en aquest dilema trnquilament i podem estar. uns 20 anys me's.Clar a ells no eks i afecta : esta'n aforats , cobren bons dinerals cada mes es fan les lleis al seu privilegi
Com sempra en Ramó Cutarell el milló
federalista
home en evidencia s'ha posat la titella supremacista i xenofoba que ha posat el pastisser fugit, els 3 principals grups del parlament europeu, liberals on es el pdcat, socialistes i populars, sos racisme catalunya i un membre de la comisio ja han criticat per xenofob al aprenent del pastisser, aixi que es lo que n'hi ha els republicans catalans sou ja coneguts per la titella xenofoba que heu posat com president.
Ja sabem el que passarà
Acusacions de feixisme a tort i dret. Dels principis de propaganda de Goebbels. Repetir una mentida mil vegades. Dels autors de "a por ellos", "Catalunya sin los catalanes" i "no exageremos, no han muerto personas, sólo catalanes" (accident Germanwings), ara arriba "los catalanes son etnicistas". Res de nou Cotarelo, portem 300 anys així. Cap mentida del PPPSOEC's, cap corrupció tindrà importància mentre es carreguin els catalans, fa molts anys que viuen de fomentar aquest odi.
Fat Boy
Jo el que no entenc es com pensen tornar a governar Espanya els del PSOE perque aixo nomes passava quan treien una carretada de vots a Catalunya, i si no, no. Decididament, amb aquesta politica, el PSOE com a agencia de col.locacio i font de "bisnis" ja pot abaixar la persiana. Nomes els 4 de dalt tindran feina subsidiaria com a mamporreros del feixisme.
Espero Sr. Cotarelo, ara faràn els ploramiques arrepentits
ja han fet sortir un militar a una entrevista, prometeràn quatre miralls als natius i alguns colaboradors catalans ens ho voldràn fer empasar com una segona trancisió i aquí no ha pasat res. Els cops de porra, oblidats, els presos politics, oblidats, l’ofec economic, oblidat, la corrupció i la mentida, oblidades, l’odi i els insults, oblidats. Jo no ho faré i espero que els que s’estimen Catalunya i la seva gent tampoc ho facin.
Elisa
Cotarelo ets un crack, els retrates molt bé! Per això els trolls s'esqueixen les vestidures... Els unionistes s'hauran de repartir el pastís de la Espanya rància i retrògrada, perquè no es diferencien en res les postures del psoe, pp, c's..."los mismos perros con distintos collares", i els podemitas fent la puta i la ramoneta. Quan veus això és quan et venen ganes de fer la maleta i marxar ben lluny, perquè tota aquesta màfia fa fàstic!
juanfran
Chis Torra , Dale un cargo a este hombre,que se lo merece ,no le valio el lamerle el culo a Felipe Gonzalez pero los separatas premiais mejor a vuestros lacayos
Narcís ( com poden negar/ esborrar la realitat o Catalunya/ PPCC ? ) ( com poden travar, deturar i piratejar així com anihilar .. i estar-se'n tan amples ! ) ( com poden gaudir de llurs emoluments sabent el crim que fumen ! ) ( com poden existir éssers tan immorals .. malvats!)
Què es pot afegir .. radiografia exacta d'aquests bastards/ espuris partits ( ! ? ) ! PD : i aquests se'n diuen disposats al servei o gestió dels afers públics arrebossada de bon governament ?
Y vuelve la burra al trigo.
Ya sólo eres un pobre desgraciado; procura no ahogarte con tus vómitos de bilis; repito, sólo eres un pobre desgraciado.
Fcesc
Con sempre l'unionisme insultant, un dels mes habituals recursos del supremacisme, per cert. A veure si algun dia ens ofereixen arguments i podem debatre sobre idees. mes recorrents expressions

envia el comentari