La CUP, entre la història i la paperera

"L'independentisme civil no demana eleccions, vol un triangle exili-carrer-Govern que comenci a treballar per la República. Les sigles els importen ben poc"

Els dos milions de persones que van votar sí l’1-O volen una República catalana. Si pot ser avui, millor que demà. Volen trencar amb el règim del 78 i construir un nou país sense presos polítics ni exiliats, on els recursos es destinin a garantir el benestar de tots els ciutadans, on la llibertat d’expressió estigui garantida i on la policia no agredeixi àvies. Però no hi ha cap garantia que si la CUP tomba la candidatura de Quim Torra i es repeteixen eleccions, l’Estat espanyol abandoni abruptametn la repressió i accepti una sortida democràtica a les urnes que permeti materialitzar la República. És més, la possibilitat que l’independentisme revalidi la victòria i que a més, tingui tanta potència com per declarar la República unilateralment, és una fantasia.

 

La CUP ha canviat les regles de joc en el darrer minut de partit. Decideix aquest diumenge si muta l'abstenció a Quim Torra per la fórmula “o república instantània o 155”, o si per contra es manté en la paraula donada i se suma a l'oportunitat de començar a materialitzar la República, amb uns tempos diferents als que voldria el carrer, això sí. L’autogovern, i de fet, el futur de la República, està en mans de les bases de la CUP. Com, per ser justos, ho ha estat en mans de JxCAT, que ha jugat a la ruleta russa intentant la investidura de Puigdemont per demostrar que l'Estat espanyol és autoritari. Però el carrer està d'acord que un grup de militants decideixi sobre un moment d'excepcionalitat política de tot un país? Un 'no' a Torra implicaria mantenir el 155 per més temps i tornar a temptar el diable a les urnes. És una mesura de pressió perquè JxCAT i ERC jurin que implantaran la república des del minut zero, malgrat que al davant hi ha un Estat repressor i autoritari capaç de tot en nom de la unitat d’Espanya? 

 

L'independentisme civil no demana eleccions, vol un triangle exili-carrer-Govern que comenci a treballar per la República. Les sigles els importen ben poc. És més, el carrer demana unitat republicana, fins i tot unitat electoral. Però JxCAT i ERC s'han repartit cadires a Govern i la CUP es mira amb bons ulls un CEO que, per cert, ha premiat la decisió d'enviar Jordi Turull al Suprem amb una investidura fallida. 

 

El clam majoritari al carrer és foragitar l'Estat de les institucions catalanes i començar a treure el país de l’emergència social. És indiscutible que sense la feina de pressió de la CUP molt probablement ni l'1-O ni el 27-O no existirien, però és igualment cert que JxCAT i ERC paguen un preu molt alt per haver-se posat al capdavant del país, del Govern i del Parlament, per fer possibles aquells dos moments. La formació anticapitalista se situarà entre la història i la paperera.  
Comentaris
Chimichanga
Les persones que van votar sí l’1-O només van fer una performance; res seriós. També cal dir que una majoria van ser enganyades per Puchi i els seus sequaços. És graciós veure com alguns es mostren orgullosos de portar-se la urna de casa a una votació; i potser una urna ja votada. I de com maltractar als seus majors i als seus nens els sembla quelcom heroic. Li vas preguntar al teu fill de 5 anys si volia passar una nit de dissabte a l'escola?. Què li vas dir quan es va queixar: no vull anar?.
hoffa
Sempre feu servir la CUP com a excusa. El 155 no marxarà faci que faci la CUP, però podeu continuar fent editorials malintencionats que és una cosa més senzilla enlloc dir la veritat. Amb els covards dirigents actuals no anem ni a la cantonada de la República.
L'impàs
El fet és que ja no tenim l'autonòmia però tampòc tenim la república. La pregunta és si guanyarà lo vell i tornarem enrera a base de la violència judicial ñ i la nostra submissió o trobarem entre tots els valents la suficient força de la voluntat , el coratge i la determinació per a crear el nostre propi estat?
Porucpe
Per catalunya. Sempre a punt. C0m escolta amb 63 anys. Aquesta es la la divisa
Esta periodista
Sigue mintiendo y liando. Yo no sé si es porque le pagan, o porque es tan fanática que se cree lo que escribe. Cómo mucho recuperarán la comunidad autónoma y si se pasan otra vez 155.
El castigo de Torra
Si la CUP echa a Torra a una papelera cualquiera (en la de la historia ni ha entrado) le hará un favor. Como Puigdemont no le deja usar nada del Palau tendrá problemas para evacuar, tanto aguas mayores como menores, fuera de los servicios del personal subalterno. Puede que ni los mossos de guardia le dejen su servicio. Vaya faena para un MHP. Vaya dignidad la del mamporrero telemático de Puigdemont.
No parlis per mi
Jo vaig votar JxCat i en cap moment he volgut un triangle exili-carrer-govern. Ens vareu prometre el 21-D que restablirieu el Puigdemont i la legitimitat republicana. No ho heu fet. Com no vareu proclamar la independència. A mi em sona a que us voleu rendir i ara el Torra és una forma dissimulada d'aconseguir-ho. Millor anem a eleccions.
La CUP ha estat l'única amb coherència
Tant ERC com el PDECat ens han enganyat. I ara ho volen seguir fent. No hi haurà restitució republicana. Hi haura tornada al pujolisme. I articles com aquest sols són per carregar les culpes a la CUP.
Ok corral
Si demanem urnes no entenc la por. El 155 i el control de la caixa es queden. No volem un govern titella del 155. Què poden oferir ERC i JxC a part de recuperar càrrecs, que no cap autonomia?
Ciutadana farta
El president puigdemont ha estat proclamat dues vegades i els tribunals ho han tombat, que mes es pot fer?els cups varen abstenir_se amb en j turull, hi hadiferencia ara? Jo no la veig, si anem a eleccions sera un bucle, tirnarem a guanyar i tornaran a impedir-nos fer govern als independentistes, il-legalment , si , pero tirnarem a estar igual , i el 155reventant el pais i la gent, i llavors que? Altres eleccion? Fins quan?i madrid governant catalunya amb 4diputats al parlament, fantastic ,
El pla de la CUP és...
Però que carai propossa la CUP, això de la desobediència així en abstracte no vol dir res de res. Alguna cosa encara que sigui una redacció deu tenir preparada , suposso, oi HOFFA.
Narcís ( un partit que passa de ser realista així donar suport, empentar, donar idees, iniciatives, a partits que cerquen la millor manera o possible i probable d'arribar a bon port o ser lliures, independents d'aquest botxí d'estat, ras i curt, és una enganyifa sinó trampa pro aquest !)
La CUP a què hi juga : a ser el protagonista de ' sol davant el perill .. mirant-s'ho des de fora ' ? Sigui clar i català i digui : si ens voteu a nosaltres " farem ipso facto la República ens vessin o no ens vessin sang, vessem-hi o no vessem-hi sa sang " .. però no alhora amagant-s'hi en política poca-soltada o faula ( anticapitalista i mots derivats quins siguin ) així sabent-se'n no atraure prou vots per dur-se'n majoria absoluta que sí només més grapat per seguir vivint del ' paperot ' !
xonbur
Si seguim la historia de la CUP veurem que ha sigut nefasta per Catalunya. Sembla que per politics tinguin comediants que amb la seva comedia posen pals a les rodes i guanya Ñ.
Carlos
¡Viva el Pressing-CUP! Es como el pressing-catch pero en versión independentista. Mucho floreo, mucha sangre falsa pero al final ya se sabe, todo de mentirijillas. Es sólo pa' entretener al personal.
david
El discurs d en Torra va ser molt bo. Pero com vols iniciar un proces constituent i treballar per a la Republica si dels espanyols nomes en podem esperar violència ?? ... El discurs era maco però em sembla que era vendre fum com la declaració d independencia sense res preparat, ....
Elisa
I tu? T'has preguntat si els teus fills han de viure amb la por al cos, segons el que pensin o el que cantin? T'has preguntat a on hauran d'anar a viure per guanyarse la vida? Mentre hi hagi un govern de lladres a Ñ que ens està arruinan? Potser doncs que et facis aquestes preguntes, abans de qüestionar el 1 de O. No varem anar a votar per fer una perfomance, varem anar-hi perquè volem canviar el nostre pais i fer-lo millor per tots! i degut a tot això hi ha gent a l'exili o a la pressò.
Per Chimichanga
Noi, potser que et comencis a qüestionar preguntes me intel.ligents que pots fer als teus fills...com "us agrada qie per voler votar us fotin d'osties fins el carnet d'identitat?" doncs au! si alguna cosa no us agrada, calladets...això es una lliçò de covardia! Però clar si ja començes per dir que el 1O va ser una perfomance, es que la teva visiò de la realitat està molt distorsionada
@Per Chimichanga
"us agrada qie per voler votar us fotin d'osties fins el carnet d'identitat?". Va, Explica-li al teu fill de 5 anys a qui li has dit que, per collons, va passar-se una nit de dissabte a l'escola. El teu fill no sap ni que és el carnet d'identitat.

envia el comentari